Connect with us

A Novell nem használja fel saját szabadalmait nyílt forráskódú szoftverek ellen

Laptop

A Novell nem használja fel saját szabadalmait nyílt forráskódú szoftverek ellen

A Novell nyilvánosan elkötelezte magát amellett, hogy nyílt forráskódú szoftvereit meglévő szabadalomportfoliójával védi.

Egy irányelv-állásfoglalásban a Novell kijelentette, hogy szabadalomportfoliójával megvédi nyílt forráskódú termékeit a szellemi tulajdonnal kapcsolatos, mások által indított támadásokkal szemben. Ez az állásfoglalás ismét biztosítja az ügyfeleket arról, hogy nyugodtan választhatnak nyílt forráskódú megoldásokat, annak tudatában, hogy a Novell erős támogatást nyújt az esetlegesen felmerülő szabadalmi problémák kezeléséhez.

„A nyílt forráskód egy „átütő” technológia. Csoportmunkás fejlesztési modellként a nyílt forráskód új gazdasági környezetet teremt, és olyan szoftverminőséget biztosít, melyet a hagyományos szoftverszállítók csak nehezen érnek el. Ez a modell nagyszerű az IT ügyfelek számára, mivel többet jelent egyszerű innovációnál és választási lehetőségnél.” – mondta Jack Messman, a Novell elnök-vezérigazgatója – „Átütő hatása miatt persze veszélyezteti a már kiépített érdekeltségeket. Az érdekeltek némelyike ezért a nyílt forráskódú technológiákban rejlő szellemi tulajdont érintő veszélyekkel kapcsolatos bizonytalan vádaskodással vág vissza. A Novell ma aktívan állást foglal az általa ajánlott szoftverek védelem mellett – függetlenül attól, hogy az a hagyományos vagy nyílt forráskód modellt követi –, amikor kinyilvánítja hajlandóságát, hogy ügyfeleit saját szabadalomportfoliójával segítse. Arra biztatjuk a többi szoftverszállítót is, hogy a kapcsolódó szabadalmak felhasználásával tegyék meg ezt a lépést.”

A nyílt forráskódú szoftverek utóbbi évek során tapasztalt gyors növekedése rendkívül hasznos versenyt indított el az informatikai piacon. A Linux, Apache, MySQL, JBOSS és más technológiák új alternatívát kínálnak a nagyobb értékű és teljesítményű informatikai rendszereket kereső vállalatoknak. Az ügyfelek jelentős előnyökhöz jutnak a választás szabadságának és a technológiai döntések lehetőségének köszönhetően.

„A nyílt forráskódhoz társított szellemi tulajdonnal kapcsolatos veszélyek valójában nem különböznek a hagyományos modellt követő rendszerek esetén felmerülő veszélyektől.” – mondta Joseph A. LaSala, a Novell tanácsadója – „A Novell elkötelezte magát a szellemi tulajdon védelme mellett az egyre terjedő ´vegyes forráskódú´ környezetekben is, ahol hagyományos és nyílt forráskódú rendszerek egyaránt jelen vannak. Miközben a szabadalmak fontos szerepet játszanak a szellemi tulajdon védelmében, bizonyos szállítók az ügyfelek választási lehetőségét példátlan módon befolyásolva használják ki ezt a lehetőséget. Hiszünk abban, hogy biztosítani kell az ügyfeleknek a beszerzési döntések szabad meghozását. A döntési folyamatnak olyan tényezőkre kell épülni, mint például az ár, érték, biztonság és szolgáltatás, nem pedig a szellemi tulajdonnal kapcsolatos perekre.”Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő