Connect with us

Intelligens SD kártyák a Panasonic-tól

Laptop

Intelligens SD kártyák a Panasonic-tól

A Panasonic kifejlesztette az első olyan SD memóriakártyát, amely érintkezés nélküli chipkártyaként is használható.

A ˝smartSD Card˝-nak nevezett intelligens SD memóriakártyák az érintkezésnélküli adattovábbítás kényelmét ötvözik a nagy adattárolási kapacitással és kiemelkedő szintű adatvédelemmel. A Matsushita vállalat ezt a terméket kívánja a digitális hálózaton alapuló társadalom egyik kulcsfontosságú alkotóelemévé tenni. Ezenkívül, a ˝smartSD Card˝ a szándékok szerint új üzleti lehetőségeket teremt az eszközgyártókon kívül a rendszerfejlesztő és szolgáltató ágazatok számára is. Az első, mintául szolgáló intelligens SD kártya szállítmányok 2004 decemberében várhatók. A sorozatgyártás várhatóan 2005 őszén indulhat.


Az intelligens chipkártyák használata rohamos ütemben és egyre több területen válik elterjedtté. Ilyen területek például a bankok, a szállítmányozás és terjesztés, az ipari és közigazgatási felhasználások. A chipkártyák alkalmasak a tömegközlekedési eszközökön történő fizetésre, a különböző beléptető-rendszerekben való használatra, de elektronikus pénzként vagy hitelkártyaként is funkcionálhatnak. 2003-ban, Japánban mintegy 51 millió chipkártyát bocsátottak ki. Ez a szám 2010-re várhatóan 340 millióra emelkedik. Mindeközben, 2000 júliusa – az első SD memóriakártya megjelenése – óta 220 gyártó több mint 2600 SD memóriakártyás terméket fejlesztet ki. Ennek köszönhetően csak 2003-ban megközelítően 41 millió SD memóriakártyát adtak el, így ez a típus vált a memóriakártya-piac vezetőjévé.

A chipkártyák egyre egyszerűbb és kényelmesebb használatával megnőtt a mind nagyobb kapacitású és egyre biztonságosabb modellek iránti igény. A ˝smartSD Card˝ az érintkezés nélküli chipkártyák kényelmét kínálja az SD memóriakártyák kiváló adatvédelmével, hordozhatóságával és egyszerű csatlakoztathatóságával ötvözve. A ˝smartSD Card˝ lehetővé teszi nagymennyiségű adat biztonságos továbbítását és rögzítését, ezáltal ideálisan alkalmazható egy sor új területen. Az új ˝smartSD Card˝ fáradhatatlan FeRAM (ferroelektromos RAM) chipje a hagyományos EEPROM chipeknél ötször gyorsabb másolást tesz lehetővé. Az ˝smartSD Card˝ nagykapacitású flash memóriája a chipkártya-modul tartalék tárolóhelyeként is hasznosítható, ahol az adatok kódolva kerülnek elraktározásra. A biztonságos kibővített memóriahelyről is 600 Kbyte/s sebességgel továbbíthatók az adatok.

A nagymennyiségű adat biztonságos tárolása, a hitelesítés és az érintkezésmentes adattovábbítás előnyeit kínáló új típusú SD memóriakártya a legkülönbözőbb chipkártyás alkalmazások számára nyújt megoldást. Masaki Akiyama Úr, a Panasonic System Solutions Company elnöke elmondta: ˝Reményeink szerint a ˝smartSD Card˝ különleges tulajdonságai új üzleti lehetőségeket nyitnak majd. Ilyen lehetőségek lehetnek például a különböző vállalatok számára az információ kiszivárgásának megakadályozása, a mobilszolgáltatók számára a tartalom-terjesztés, de említhetnénk a különböző AV eszközök számára piacra dobott anyagok másolásvédelmét is. Cégünk azon dolgozik, hogy az SD kártyás alkalmazások egyre táguló világa kényelmesebb és biztonságosabb lehessen˝.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom