Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intelligens SD kártyák a Panasonic-tól

Laptop

Intelligens SD kártyák a Panasonic-tól

A Panasonic kifejlesztette az első olyan SD memóriakártyát, amely érintkezés nélküli chipkártyaként is használható.

A ˝smartSD Card˝-nak nevezett intelligens SD memóriakártyák az érintkezésnélküli adattovábbítás kényelmét ötvözik a nagy adattárolási kapacitással és kiemelkedő szintű adatvédelemmel. A Matsushita vállalat ezt a terméket kívánja a digitális hálózaton alapuló társadalom egyik kulcsfontosságú alkotóelemévé tenni. Ezenkívül, a ˝smartSD Card˝ a szándékok szerint új üzleti lehetőségeket teremt az eszközgyártókon kívül a rendszerfejlesztő és szolgáltató ágazatok számára is. Az első, mintául szolgáló intelligens SD kártya szállítmányok 2004 decemberében várhatók. A sorozatgyártás várhatóan 2005 őszén indulhat.


Az intelligens chipkártyák használata rohamos ütemben és egyre több területen válik elterjedtté. Ilyen területek például a bankok, a szállítmányozás és terjesztés, az ipari és közigazgatási felhasználások. A chipkártyák alkalmasak a tömegközlekedési eszközökön történő fizetésre, a különböző beléptető-rendszerekben való használatra, de elektronikus pénzként vagy hitelkártyaként is funkcionálhatnak. 2003-ban, Japánban mintegy 51 millió chipkártyát bocsátottak ki. Ez a szám 2010-re várhatóan 340 millióra emelkedik. Mindeközben, 2000 júliusa – az első SD memóriakártya megjelenése – óta 220 gyártó több mint 2600 SD memóriakártyás terméket fejlesztet ki. Ennek köszönhetően csak 2003-ban megközelítően 41 millió SD memóriakártyát adtak el, így ez a típus vált a memóriakártya-piac vezetőjévé.

A chipkártyák egyre egyszerűbb és kényelmesebb használatával megnőtt a mind nagyobb kapacitású és egyre biztonságosabb modellek iránti igény. A ˝smartSD Card˝ az érintkezés nélküli chipkártyák kényelmét kínálja az SD memóriakártyák kiváló adatvédelmével, hordozhatóságával és egyszerű csatlakoztathatóságával ötvözve. A ˝smartSD Card˝ lehetővé teszi nagymennyiségű adat biztonságos továbbítását és rögzítését, ezáltal ideálisan alkalmazható egy sor új területen. Az új ˝smartSD Card˝ fáradhatatlan FeRAM (ferroelektromos RAM) chipje a hagyományos EEPROM chipeknél ötször gyorsabb másolást tesz lehetővé. Az ˝smartSD Card˝ nagykapacitású flash memóriája a chipkártya-modul tartalék tárolóhelyeként is hasznosítható, ahol az adatok kódolva kerülnek elraktározásra. A biztonságos kibővített memóriahelyről is 600 Kbyte/s sebességgel továbbíthatók az adatok.

A nagymennyiségű adat biztonságos tárolása, a hitelesítés és az érintkezésmentes adattovábbítás előnyeit kínáló új típusú SD memóriakártya a legkülönbözőbb chipkártyás alkalmazások számára nyújt megoldást. Masaki Akiyama Úr, a Panasonic System Solutions Company elnöke elmondta: ˝Reményeink szerint a ˝smartSD Card˝ különleges tulajdonságai új üzleti lehetőségeket nyitnak majd. Ilyen lehetőségek lehetnek például a különböző vállalatok számára az információ kiszivárgásának megakadályozása, a mobilszolgáltatók számára a tartalom-terjesztés, de említhetnénk a különböző AV eszközök számára piacra dobott anyagok másolásvédelmét is. Cégünk azon dolgozik, hogy az SD kártyás alkalmazások egyre táguló világa kényelmesebb és biztonságosabb lehessen˝.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés