Connect with us

technokrata

IDC Roadshow: Intelligens szervezetek létrehozása

Laptop

IDC Roadshow: Intelligens szervezetek létrehozása

Az IDC üzleti információkezelésről szóló kelet-közép-európai konferenciája többek között az integrált adatbázisok, a hatékony adatbányászat és a maximális beruházás-megtérülés kérdéseivel foglalkozik

Az IDC Business Intelligence Roadshow arra keres választ, miként lehet az üzleti döntéshozatal megalapozottságát fokozni a rendelkezésre álló információforrások segítségével. A térség hét városát (Budapest, Bukarest, Moszkva, Prága, Bécs, Varsó, és Zágráb) felkereső rendezvény bemutatja, hogyan javítja a különálló rendszerek és adatszigetek összekapcsolása az üzleti folyamatok hatékonyságát és a beruházások megtérülését.

Az IDC munkatársai mellett elismert ágazati szakemberek, az üzleti információkezelés (BI) szaktekintélyei és regionális partnerek, mint Sybase és Cognos segítenek a résztvevőknek körüljárni a témát. A roadshow budapesti állomása 2004. november 30-án a Marriott Hotelben kerül megrendezésre.

A piaci változások nyomán régiószerte egyre nagyobb az igény az üzleti információk megfelelő feldolgozása iránt. A térség szervezeteinek soha nem látott adattömeggel kell megbirkózniuk. A liberalizáció és a privatizáció még a kisebb országokban is számos ágazat – például a távközlés és a közüzemi szolgáltatószektor – vállalatait kényszeríti új ügyfélszámlák millióinak kezelésére. Az egymásra épülő, vertikális piacok mind nagyobb mértékben függnek az információs rendszerektől, és az így kialakuló óriási adatbázisok és bonyolult IT-folyamatok kapcsolata pedig nem mindig biztosított. A pénzügyi szektorban az elektronikus bankszolgáltatások (e-banking) iránt növekvő lakossági és vállalati érdeklődés követeli meg a hatékonyabb adathasznosítást és adatcserét.

„És ez a trend a közeljövőben sem változik.” – mutat rá Tom Vavra, az IDC CEMA-régiójának informatikai piacokért felelős programmenedzsere. „Sajnos a vállalatok sok esetben anélkül telepítettek környezetükbe új adatbázisokat és számítógépes rendszereket, hogy érdemi tervet készítettek volna a beáramló óriási adattömeg hasznosítására és kezelésére. Ennek eredményeképpen adatbázisaik és folyamataik ma egyáltalán nem, vagy csak kezdetlegesen képesek együttműködni egymással. A BI-megoldások az adatbázisok és a folyamatok integrálásával egyszerűsítik és hatékonyabbá teszik a működést, ráadásul az üzletmenet más területein – például az értékesítésben vagy a logisztikában – is új módszereket, stratégiákat biztosítanak az eredményesség javítására.”

Ennek az ígéretes lehetőségnek köszönhető, hogy az IDC idén is megrendezi a régióban immár hagyományosnak számító BI-roadshowját. Az országspecifikus tapasztalatokkal rendelkező helyi partnerek, mint (SAP, Microsoft, Adastra, és Geac) bevonásával megszervezett konferenciasorozat minden állomása hasznos fórumot biztosít a vállalatuk adatainak, rendszereinek és folyamatainak jobb hasznosítására törekvő operatív és stratégiai vezetők, informatikai és marketingigazgatók, valamint az üzleti információs rendszerek, adattárházak és tudásbázisok felelősei számára.

A program bemutatja a térség végfelhasználói szükségleteinek kielégítésére alkalmas, új technológiákat, stratégiákat és bevált módszereket.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle