Connect with us

technokrata

Az Oracle és a HP új világrekordot állított fel a 10 TB-os TPC-H benchmark szerint

Laptop

Az Oracle és a HP új világrekordot állított fel a 10 TB-os TPC-H benchmark szerint

Az Oracle Database 10g adatbázis-kezelőt futtató HP Integrity Superdome fürt 20 százalékkal kevesebb processzorral is jobban teljesített az IBM rendszerénél a 10 TB-os TPC-H adattárház benchmark teszten, és több mint 33 százalékkal jobb ár-teljesítmény arányt ért el versenytársánál

Az Oracle és a HP bejelentése szerint az Oracle Database 10g és Oracle Real Application Clusters adatbázis-szoftvereket és HP-UX 11i v2 operációs rendszert futtató, kétszerveres HP Integrity Superdome fürt új világrekordot állított fel a 10 TB-os (TB) TPC-H adattárház-benchmark szerint. Az Oracle Database 10g és a HP Integrity Superdome szerverek rendkívüli méretrugalmasságát és költségelőnyét igazoló teszten a fenti konfiguráció 20 százalékkal kevesebb processzorral is jobban teljesített az IBM DB2 legjobb eredményénél, ár-teljesítmény arány szempontjából pedig 33 százalékkal utasította maga mögé a versenytárs-megoldást. Az eredmény az Intel Itanium 2 processzoros Integrity szerverek verhetetlen egyprocesszoros teljesítményét is bizonyította, mivel az Itanium 2 eredménye 73 százalékkal múlta felül az IBM Power processzorét.

A nagy adattárház-teljesítmény gyakori követelménynek számít napjaink gyorsan változó globális gazdasági környezetében. A robusztus, méretrugalmas adattárházak révén a cégvezetők és az adatelemzők a piaci és ügyfélinformációk óriási tárházában kutathatnak döntéstámogató eszközeikkel a stratégiai fontosságú, új piacok és a költségmegtakarítási lehetőségek után. A mai TPC-H benchmark-eredmények szerint csak az Oracle és a HP termékeihez hasonló, rendkívüli teljesítményű adatbázisszoftverek illetve szerverplatformok alkalmasak az ilyen óriási adattömeg átvizsgálására, a bonyolult lekérdezések végrehajtására és a fenti kritikus üzleti kérdések megválaszolására.

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb nyugdíj-befektetési alapja, a First Trust Corp. az Oracle és a HP közös ügyfele. ˝A First Trust számára kritikus sikertényező a teljesítmény és a méretrugalmasság. Az Oracle Real Application Clusterst futtató Itanium 2-alapú HP Integrity szerverek minden várakozásunkat felülmúlták. A korábbi AIX oprendszeres RISC-alapú IBM rendszerek teljesítményének háromszorosát bocsátották rendelkezésünkre, alacsonyabb teljes rendszerköltség (TCO) mellett˝ – nyilatkozta Jeff Knight, a First Trust technológiáért és beszállítói kapcsolatokért felelős alelnöke. ˝A benchmark-eredmények alapján a HP és az Oracle lenyűgöző megoldásai nyújtják az ágazatban a legjobb egy processzorra jutó teljesítményt, és még a legkomolyabb követelmények teljesítéséhez is elég méretrugalmasak˝.

Az Oracle és a HP közös rendszere 86.282,7 lekérdezést bonyolított le óránként (QphH) egy 10 TB-os adatbázisban, 161 dollár/QphH ár/teljesítmény arány mellett, a független Transaction Processing Performance Council TPC-H benchmark-tesztjén. A teszteredmény alapján a megoldás 88 százalékos skálázhatóságot nyújt egy node-ról kettőre bővítve egy 10 TB-os adattárházban. A TPC most hozott nyilvánosságra először benchmark-eredményt szabványos InfiniBandTM technológiát alkalmazó szerverről. A HP InfiniBand megoldása mellett a 128 darab, 6 MB-os L3 gyorsítótárral ellátott 1,5 GHz-es Itanium processzor és a hozzájuk csatolt HP StorageWorks XP128 lemeztömbök is fontos szerepet játszottak a teszten nyújtott kiváló horizontális skálázási (scale-out) teljesítményben. Korábban szintén a HP és az Oracle állította fel az egyrendszeres TPC-H 10 TB benchmark világrekordját. Az egyrendszeres és a két node-os fürt által nyújtott páratlan eredmények meggyőzően igazolják a HP-Oracle páros rendszereinek piacvezető vertikális (scale-up) és horizontális (scale-out) skálázhatóságát. A ma bejelentett és a korábbi értékek alapján jelenleg a HP és az Oracle tartja a TPC-H világrekordot a fürtözés nélküli és fürtözött szerverek 10 illetve 3 TB-os adatbázisban nyújtott teljesítménye terén.

Az új eredmény tovább bővíti a HP és az Oracle Database 10g teljesítmény világrekordjainak egyébként is hosszú listáját. A HP és az Oracle HP Integrity Superdome szerveres megoldása lépte túl elsőként az ágazatban az 1 millió tranzakció/perc teljesítményhatárt. A partnerek HP Integrity rx5670 szerverekből épített linuxos fürtje 1,18 millió tranzakció/perc eredménnyel döntött rekordot a TPC-C benchmark-tesztjén.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin