Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM WebSphere: fejlett önfelügyelet, magas rendelkezésre állás

Laptop

IBM WebSphere: fejlett önfelügyelet, magas rendelkezésre állás

Az IBM olyan új alkalmazást jelentett be, amellyel lehetővé válik az internetes üzleti alkalmazások leállás elleni védelme. Egy leállás a kiesett bevétel és a termelékenységromlás következtében percenként akár 110 ezer dolláros kárt is okozhat.

Az informatikai rendszerek leállása az egyes iparágakban eltérő mértékű károkkal jár, ám a veszteség akár az óránkénti több millió dollárt is könnyedén elérheti. Független tanulmányok szerint az egy órára számított átlagos kiesés a brókercégeknél 6,5 millió dollár, a hitelkártya-hitelesítő rendszerekben 2,6 millió dollár, a repülőjegy-foglaló rendszerekben 90.000 dollár, a csomagszállító központokban 28.000 dollár, a gyártásban 27.000 dollár, a banki területeken pedig 17.000 dollár.

A WebSphere Application Server Version 6 automatikusan észleli a problémákat – az apróbb hálózati hibáktól kezdve egészen az áramkimaradásokig és a természeti katasztrófákig –, és mindössze néhány másodperc alatt elmenti és feldolgozza a webalapú üzleti tranzakciókat, amelyek helyreállítása a régebbi rendszereken több óráig, vagy akár több napig is eltartana. Az IBM fejlesztése az első olyan alkalmazásszerver – az operációs rendszer felett elhelyezkedő, az egyéb szoftverek futtatását segítő szabványosított middleware –, amely ilyen típusú, egyidejű felismerési és helyreállítási képességekkel egyaránt rendelkezik. A vállalatok korábban manuális folyamatokra támaszkodtak, vagy hosszú időt töltöttek el azzal, hogy az adatok védelme és helyreállítása céljából különálló, egymással nem integrált szoftvercsomagokat hangoljanak össze.

Az új szoftver újdonságai közül csak az egyik a leállások elleni továbbfejlesztett védelem. A WebSphere Application Server alapú alkalmazások fejlesztőit a 6-os verzió új, varázsló alapú, „fogd és vidd” jellegű, az alkalmazásfejlesztés és -telepítés során sokszor ismételt, unalmassá vált műveleteket automatizáló környezettel segíti a gyors és problémamentes munkában. A hatos változat magasabb fokú méretezhetőséget kínál, így a korábbinál több felhasználónak biztosítható egyidejű hozzáférés a szoftverre épülő alkalmazásokhoz. A WebSphere Application Server a kezdetekből fogva vezető szerepet játszott a webszolgáltatásokra vonatkozó szabványok támogatásában, ezek segítségével ugyanis magasabb fokon automatizált, a manuális kódolásra kevésbé támaszkodó módszerekkel lehet többplatformos alkalmazásokat fejleszteni.

Az IBM a kis- és közepes méretű vállalatoknak is kifejlesztette a WebSphere Application Server – Express változatot, amely a független szoftvergyártók és az egyéb szállítók közreműködésével érhető el.

A negyedik negyedévben a tervek szerint az IBM WebSphere Studio Site Developer és a WebSphere Studio Application Developer fejlesztői csomag új változata is megjelenik. A két eszköz új néven, IBM Rational Web Developer for WebSphere Software és Rational Application Developer for WebSphere Software néven lesz kapható. További újdonságokra is lehet számítani még ebben az évben, ideértve az új WebSphere Portal szoftvert, valamint további gazdagép-elérési, beszédfelismerő és mobil hozzáférési middleware megoldásokat.

Több mint 87 ezer vállalat, kormányzati szerv és egyéb szervezet épít az IBM WebSphere Application Serverre, amely elemzők szerint a Java alapú alkalmazásszerverek területén és számos egyéb kapcsolódó infrastruktúraszoftver terén világszerte piacvezető szerepet vívott ki.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés