Connect with us

A Ferrari és a mobil számítástechnika

Laptop

A Ferrari és a mobil számítástechnika

Új processzor, még több formátumot támogató kártyaleolvasó, többszabványú vezetékmentes hálózati csatlakozás – megújult az Acer különleges notebookja.

Már többször szót említettünk az Acer exkluzív megjelenésű noteszgépéről, mely nevében is idomul az olasz autógyártó céghez. A notebookforgalmazó már jó ideje a Ferrari egyik támogatója, s ennek következtében jogosult olyan noteszgépek készítésére, amelyek a közismert márka stílusjegyeit hordozzák magukon. A legújabb változat, a Ferrari 3400 nemrég vált megvehetővé angolszász területeken. A készülék nemcsak a piros színe miatt üt el a konvencionális noteszgép designtól, az egere is ˝ferraris˝ stílust sugároz – kialakítása és felszereltsége egyértelműen a felsőkategóriába sorolja be az Acer legújabb modelljét.

Az AMD egyik mobilprocesszorát rejti magában az élénkpiros készülék (a típus egyébként megrendelhető hagyományos színvilággal is). Szemben a korábbi változattal (mely még Athlon XP-M 2800+-ra alapult) ebben a modellben már az Advanced Micro Devices által nemrég piacra dobott, alacsony energiaigényű Athlon 64 3000+ biztosítja a kellő számítási teljesítményt, amihez az exkluzív modell legalább 512 MB-nyi DDR333-as SDRAM-ot biztosít (az operatív tár kapacitása egyébként egészen 2 GB-ig bővíthető).

Kijelzőjének mérete 15 col, melynek révén SXGA+, azaz 1400×1050 pixeles felbontás megjelenítésére képes. A panelt egy Ati grafikus vezérlő teszi használhatóvá: a Mobility Radeon család 9700-as típusa ˝hajtja meg˝ az LCD-t. A videokártya saját 128 MB-nyi memória felett rendelkezik, s támogatja a 8X AGP-t is. ATA 100-as merevlemezének kapacitása 80 GB, s felszerelték egy optikai meghajtóval is. Ez utóbbi a DVD-k olvasására és írására egyaránt használható többformátumú drive.

Négy darab 2.0-s USB porttal is ellátták az notebookot, melyből az egyiket természetesen a Ferrari egérnek szánják: a kicsiny, piros-ezüst színű beviteli eszköz az autógyár emblémáját hordozza a hátán. Felszerelték egy 5-in-1 kártyaleolvasóval (MultiMediaCard, Secure Digital, SmartMedia kártyák és Memory Stick valamint Memory Stick PRO kezelésére képes) is, illetve megtalálható benne egy integrált (56 Kbps-os) modem és egy gigabites Ethernet csatoló is. A vezetékmentes kapcsolatot a közeli eszközökkel a Bluetooth, a hálózattal pedig az IEEE 802.11b/g modul biztosítja.

A Windows XP Professional változatát előretelepített formában tartalmazó Ferrari 3000-es akkumulátora körülbelül 3 óráig tudja üzemképes állapotban tartani a notebookot, folyamatos használat mellett. A közel 3 kilogrammos tömeggel bíró Acer noteszgép ára az Egyesült Királyságban 1260 font körül alakul.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom