Connect with us

Samsung DNIe technológia – szemet gyönyörködtető természetesség

Laptop

Samsung DNIe technológia – szemet gyönyörködtető természetesség

A Samsung digitális televíziói egy forradalmian új képminőség-javító technológiát rejtenek magukban, amely borotvaéles képet eredményez.

A Samsung saját fejlesztésének, amely nagymértékben növeli a televízió képének tisztaságát és részletgazdagságát, a Digital Natural Image engine (DNIe) nevet adta. A gyártó most mutatja be először DNIe képminőség-javító rendszerének harmadik generációs változatát (DNIe III), amely még valósághűbb vizuális élményt nyújt. A DNIe III technológiát tökéletesen élethű kép, kiemelt kontraszt-erősítés és 3D mozgás-támogatás jellemzi.

A vállalat tavaly több színes televíziót adott el, mint bármely versenytársa, és most készen áll arra, hogy a DNIe technológia révén a digitális televíziók piacán is hasonló sikereket érjen el. A Samsung DNIe rendszere, amely az összes típusú digitális televízió típusban (LCD, plazma, projektoros, katódsugár-csöves) alkalmazható, lélegzetelállítóan élethű, természetes színeket eredményez. Eltünteti továbbá a zavaró elmosódottságot, amely gyors mozgás esetén jelentkezik a DNIe nélküli televízióknál.

A Samsung még 1996-ban kezdte meg kutatásait egy képminőség javító áramkör kifejlesztésének érdekében. A kutatás-sorozat gyümölcse tavaly decemberre érett meg, amikor a vállalat megalkotta az első, DNIe-vel felszerelt digitális televíziót.

Az ezt követő négy hónap során a vállalat sikeresen beépítette az új technológiát katódsugaras, DLP-projektoros, katódsugár-projektoros, plazma-, valamint LCD-készülékeibe. A DNIe kifejlesztésének köszönhetően a Samsung összesen 85 találmány szabadalmával gazdagodott.

A Samsung technológiája optimalizálja a mozgó képeket és a színeket, míg a kontraszt-arányt és a kép apró részleteit felerősíti. Ez a négy elemből álló feldolgozási folyamat mind az analóg, mind a nagy felbontású digitális jelekből szemet gyönyörködtető képeket varázsol. A DNIe rendszer minden egyes beérkező videojelet – legyen az analóg vagy digitális – tisztábban és természetesebben tár a néző elé. A rendszer gondos analízisnek veti alá a jeleket, majd képzeletbeli palettáján olyan arányban ˝keveri ki˝ a pirosakat, zöldeket és kékeket, amely az emberi szem számára leginkább természetesnek hat.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom