Connect with us

technokrata

Digitális, vezeték nélküli álomnappali

Laptop

Digitális, vezeték nélküli álomnappali

A hazai infokommunikációs piac innovatív megoldásokat kínáló vállalatai, az Axelero Internet, a Cisco Systems, a HP és a Samsung a legmodernebb informatikai, híradástechnikai és adatátviteli eszközökből építik fel a jövő nappaliját annak a szerencsés internetezőnek, aki százezredikként fizet elő az Axelero Internet ADSL szolgáltatására.

A több millió forint értékű nyeremény mellett a TV2 Laktérítő című műsorának eredeti gondolkodású lakberendezői rendezik be a nyertes nappaliját annak igazolására, hogy a kényelem és az esztétika könnyen összeegyeztethető a 21. század technológiájával.

Az Axelero Internet felkérte a hazai informatikai és híradástechnikai piac képviselőit, hogy a Rendezd át az életed! felhívás jegyében a legújabb technológiákat felvonultató eszközökkel rendezzék be a százezredik Axelero ADSL előfizető nappaliját. És mivel a berendezések helyét is biztosítani illik, a TV2 Laktérítő című műsora a készülékek által képviselt innovatív szellemben rendezi be az előfizető szobáját. Az Axelero és partnereinek célja mindezzel annak bemutatása, hogy a modern technológiák képesek átalakítani, kényelmesebbé és nyitottabbá tenni a mindennapokat úgy, hogy eközben emberi és élhető közeg veszi körül e megoldások felhasználóit.

Mit is tud egy digitális álomnappali? A számtalan információs és szórakozási lehetőséget nyújtó szélessávú internet kapcsolaton érkező jelet a Cisco Systemshez tartozó Linksys vezeték nélküli eszközei osztják szét egy HP multimédiás számítógép, a munkahelyre is bevihető notebook és egy univerzális zsebszámítógép között. Így nincs fehér műanyag fali csatorna a falon, és nem tekeregnek vezetékkötegek a szőnyeg alatt.


Az internetről letöltött, vagy akár streamelt zenék és képek Linksys vezeték nélküli média adapteren keresztül jutnak el a Samsung házimozi rendszerig, amelynek műsorát egy 125 cm képátlójú Samsung DLP projektoros televízió jeleníti meg. Ugyancsak vezeték nélkül folyhatnak a számítógépes játékcsaták a drót nélküli játékadapter segítségével.

Természetesen nélkülözhetetlen egy digitális fényképezőgép is, amellyel az elkészült képeket a tévékészülék óriási képernyőjére vetíthetjük, vagy kinyomtathatjuk a HP fotónyomtatóján, feltölthetjük az internetre, például az origo play fotótárba, hogy ott mutathassuk meg kiválasztott ismerőseinknek, esetleg elküldhetjük a világ bármely pontjára a szélessávú kapcsolat segítségével.

A számítógéphez csatlakozik a Linksys vezeték nélküli webkamerája, amelynek segítségével például úgy beszélgethetünk az interneten keresztül, hogy közben nem csak hall, de lát is minket partnerünk (esetleg mi is őt, ha nála is van webkamera). A jövő nappalijában tehát minden mindennel kapcsolatban áll, a hang, a kép, a film és más információk drót nélkül közlekednek a különböző készülékek között, illetve az otthonunk és külvilág között, mi pedig mindezt a kanapénk kényelméből élvezhetjük.

Az Axelero Internet ezzel az ajándékkal nemcsak újabb bizonyítékát adja az ˝internettel előny Önnél˝ koncepciónak, hanem egyben a hazai szélessávú internet gyors fejlődését is ünnepli. Az ADSL előfizetések száma az elmúlt egy évben 127 %-kal nőtt, 81 ezerről 184 ezerre, ebből az Axelero Internet piaci részesedése 60 % körüli. Az összes előfizetésen belül az ADSL kapcsolatok aránya szintén nagymértékben, 18 %-ról 33 %-ra emelkedett.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp