Connect with us

technokrata

A világ legnagyobb adattárháza

Laptop

A világ legnagyobb adattárháza

A Sun Microsystems és a Sybase bejelentette, hogy az InfoSizing által vezetett független vizsgálat szerint létrehozták a világ legnagyobb ellenőrzött adattárházát.

A Sun és a Sybase iForce Enterprise Data Warehouse (EDW) referenciaarchitektúra, amely Sun Fire szerverekből, Sun StorEdge tároló-alrendszerekből és Sybase IQ rendkívül jól méretezhető elemzőmotorból áll, lehetővé teszi, hogy a felhasználók kiemelkedő bővíthetőségű adattárházakat építsenek fel hónapok helyett mindössze napok alatt, és eközben a tárolási költségeket is a lehető legkisebbre szorítsák le.

Szabadalmazott tömörítési eljárásával a Sybase IQ-nak alig 55 TB helyre van szüksége a Sun StorEdge tároló-alrendszeren 155 terabyte bemenő adat eltárolásához, ezzel is bizonyítva, hogy a Sybase IQ drámai mértékben – a versenytársakéhoz képest akár 90 százalékkal is – képes csökkenteni a tárolási költségeket. Emellett a támogatási költségek és az adatközpont területe is csökkenthető a hagyományos adatbázisokhoz képest, amelyek ebben a példában akár egy petabyte-nyi (1000 TB) tárterületet is igényelnének.

A Sun Chip Multi-threading (CMT) technológiája és a Sybase IQ nem mutatott lassulást a lekérdezéseknél vagy az adatbetöltéseknél akkor sem, amikor a lekérdezések ütemét ötszörösére növelték, ami azt jelenti, hogy a cégek töredék másodpercek alatt hozhatják meg a pénzügyi tranzakciókhoz szükséges döntéseket. Egybillió adatsorral a Sun és a Sybase adattárháza elegendő adatot tárolhat ahhoz, hogy a világ minden tőzsdéjének minden kereskedelmi adata visszakövethető legyen, vagy akár ahhoz, hogy a világon az elmúlt hét évben történt összes hitelkártya- (illetve bankkártya-) tranzakciót nyomon lehessen követni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp