Connect with us

Hirdetés

technokrata

Allied Telesyn: Triple Play technológia és közép-európai erősítés

Laptop

Allied Telesyn: Triple Play technológia és közép-európai erősítés

Az Allied Telesyn Magyarországon bemutatta rugalmas Triple Play technológiáját és megerősítette elkötelezettségét a közép-európai régió iránt.

Az Allied Telesyn a megoldás élő bemutatásával egyidőben kifejtette, hogy a Triple Play hálózatok elterjedése során az új piaci lehetőségek megjelenésével a piaci szereplőknek számos új kihívással is szembe kell majd nézniük.

A szolgáltató társaságok az otthoni és üzleti felhasználók egyre növekvő sávszélesség igénye miatt a hálózati kapacitások bővítésének folyamatos szükségességével küzdenek. A kihíváshoz hozzá tartozik, hogy mivel a legtöbb „hagyományos” (például: DSL) hálózat a nagy sávszélességű Internet csatlakozásra lett kiépítve, a Triple Play szolgáltatások alapelemei külön hálózatokon érhetők el, funkcionalitásuk nem integrált. Ezért a szolgáltató vállalatok olyan könnyen skálázható hálózati architektúrát keresnek, amely lehetővé teszi az úgynevezett Multi-Access hálózatok kiépítését, a különböző szolgáltatások egységes és – a jövőállóság miatt – könnyen fejleszthető alkalmazásokba integrálását.

Az Allied Telesyn úttörőnek számít a szolgáltatók ezen igényeinek kielégítése terén azzal, hogy eszközeivel lehetővé teszi a konvergens hang-, videó- és adathálózatok rugalmas, és költséghatékony kiépítését, egységes menedzselését és felhasználói szolgáltatáscsomagokba integrálását.

A cég Multiservice Access Platformjára és Residential Gateway termékcsaládjára építve olyan hozzáférési hálózatokat képes kiépíteni, amelyek alkalmazkodnak az adott szolgáltató meglévő hálózatához.

Ennek eredményeképp az Allied Telesyn egyedülálló pozícióban vág neki a Triple Play piaci szegmens gyorsan növekvő igényeinek kiszolgálásához, hisz képes technológiailag összetett megoldások szállítására. A cég által bemutatott rendszerrel a szolgáltatók igazi, értéknövelt szolgáltatásokban gazdag Triple Play hálózatokat építhetnek a meglévő infrastruktúrájukon és a számukra leginkább kifizetődő technológiával (DSL, ETTH, FTTH…) terjeszkedhetnek a zöldmezős beruházások, például: újonnan épített lakóparkok felé.
Az Allied Telesyn a szolgáltatói megbízhatóságot nyújtó kapcsolók és a hozzáférési hálózatok kialakításához szükséges rugalmasságot ötvözi a különböző videó szolgáltatások támogatására kifejlesztett un. Multservice Access Platform termékeiben. A termékcsalád, mely az egyik elengedhetetlen építőköve a Triple Play hálózatoknak, már 2002-ben átesett a piaci bemutatkozáson, és az óta is számos „Video-over-DSL” hálózatban üzemel például: Észak-Amerikában, a Skandináv államokban vagy hozzánk legközelebb Ausztriában.

A szolgáltató vállalatok a fix előfizetéses szolgáltatásokon túl új üzleti lehetőségekkel találkoznak, ha folyamatosan fejleszthető, egymásra épülő interaktív szolgáltatásokat nyújtanak otthoni és üzleti felhasználóiknak. Az Allied Telesyn felismerte az egyre szélesebb skálájú szolgáltatásokban rejlő lehetőséget és technológiai partnereivel olyan szolgáltatáscsomagot állított össze, mely lehetővé teszi a „Triple Play” fogalmának kibővítését. Az így összeállított rendszer nem csak az egyirányú információáramlást támogatja – a szolgáltatótól a felhasználó felé –, hanem biztosítja az interaktivitást. A felhasználók az elérhető szolgáltatásokra a tévé képernyője előtt csatlakozhatnak, választhatnak például virtuális videotéka, virtuális videorekorder, adások visszamenőleges megtekintése, hirdetésmentes tévé adások elérése stb. közül.

„A manapság kínált egységes megoldások problémája, hogy előző generációs, átalakított hálózatokra épülő rendszer nem lesz képes támogatni az alkalmazások konvergenciájából fakadó igényeket. Az Allied Telesyn szerint az adathálózatokra alapozott Triple Play szolgáltatások, melyek képesek kihasználni a meglévő fizikai infrastruktúrát, sokkal egyszerűbben és költséghatékonyabban üzemeltethetők, ill. bővíthetők. Ez indokolttá teszi az „új generációs hálózatok” felé való elmozdulást.” – fejtette ki Szuszkó László az Allied Telesyn hazai képviseletének vezetője.

A cég új generációs Triple Play technológiájával a szolgáltatók jelentős lépést tehetnek a szélessávú lefedettség növelése irányában, mialatt az új interaktív szolgáltatások bevezetésével egyúttal többletbevételi lehetőséghez is jutnak.

A bemutatott Triple Pay megoldás további előnye, hogy a rugalmas, különböző hálózatokhoz alkalmazkodó rendszerből és a Residential Gateway egyszerű csatlakozásából fakadóan a szolgáltató kedvezőbb TCO (Total Cost of Ownreship) mutatókat és gyorsabb megtérülést realizálhat.

„Ez a fajta új szemlélet azonban nemcsak a kommunikációs szolgáltatók elé állít különböző kihívásokat, hanem például: a TV társaságokat is megújult gondolkodásra készteti.” – hívta fel a figyelmet Szuszkó László. „Hamarosan ugyanis a tévénézőknek elérhető lesz a lehetőség, hogy ne csak egy előre meghatározott – reklámblokkokkal megszakított – TV adást nézzenek, hanem saját maguk válasszanak az elérhető műsorok (híradások, filmek, interaktív adások) közül.”

Az Allied Telesyn a magyarországi piacra kiemelt figyelmet fordít. A konferencián részt vesz a Takayoshi Oshima a japán cég elnöke is, aki egyben alapítója az Allied Telesynnek. A Közép-Kelet-Európai régióban jelentős sikereket felmutató cég éves partnerkonferenciáját is Budapesten tartja, így az érdeklődők nemcsak az Allied Telesyn munkatársaival, hanem a környező országokban sikeres rendszerintegrátor partnerekkel is találkozhatnak, tapasztalatot cserélhetnek, és autentikus forrásból értesülhetnek az Allied Telesyn piaci pozíciójáról.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés