Connect with us

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal: VoIP Cisco technológiájára épülő hálózaton

Laptop

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal: VoIP Cisco technológiájára épülő hálózaton

Cisco hálózati infrastruktúra és IP telefónia a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál.

Az EU agrártámogatásokat is kezelő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal központjában és megyei kirendeltségein 2004. júniusától eddig összesen 900 darab Cisco IP telefon telepítésére került sor. A Cisco technológiájára épülő hálózat LAN és WAN eszközei biztosítják a hang-adat integrációt az ország egész területén.

A 2003. július 1-jével létrehozott Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal feladata az Európai Unió által Magyarországnak biztosított agrár- és vidékfejlesztési támogatások iránti kérelmek, pályázatok befogadása, elbírálása, a támogatások odaítélése és folyósítása, az ezekhez kapcsolódó ellenőrzések lebonyolítása. A Hivatal budapesti központjában és a megyeszékhelyeken található kirendeltségein összesen csaknem 1.000 munkatárs dolgozik. A Hivatal újonnan kiépítésre került hálózati infrastruktúrájának megvalósítására kiírt pályázatot a Cisco Systems Magyarország „GOLD” minősítésű partnere, a Synergon Infromatika Rt. nyerte el.

A Cisco technológiára épülő megoldás lényege, hogy a végponttól végpontig terjedő hálózati infrastruktúra alapján nem volt szükség külön hang- és adathálózat kiépítésére, mivel a hangkommunikáció is az IP alapú hálózaton történik. A kirendeltségek között a VoIP technológia alkalmazása, valamint az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat használata jelentős üzemeltetési költségmegtakarítást eredményez.

„Magyarország EU csatlakozásával hazánk számos szálon kapcsolódik az Európai Unió intézményrendszeréhez, költségvetési, forráselosztási és elszámolási rendszereihez. Ezek eredményes működtetéséhez korszerű és egyben költséghatékonyan működtethető informatikai hálózati infrastruktúra szükséges. Az IP kommunikációs technológiának köszönhetően egységes hang- adat hálózatok hozhatók létre, amelyek egyrészről jelentős megtakarításokat eredményeznek a létesítés és az üzemeltetés során, másrészt megteremtik a megfelelő hátteret a hivatali szervezet hatékonyságát és az állampolgárok és vállalkozások jobb kiszolgálását lehetővé tevő e-alkalmazások bevezetéséhez.” – mondta Budafoki Róbert, a Cisco Systems Magyarország ügyvezető igazgatója.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő