Connect with us

Hirdetés

technokrata

Könnyebb elektronikus ügyintézést, egyszerűbb rendszereket a közszférában

Laptop

Könnyebb elektronikus ügyintézést, egyszerűbb rendszereket a közszférában

A Novell új kormányzati megoldásai elősegítik a közszféra szervezeteinek biztonságát, a kormányzati rendszeren áthaladó információk integrálását, a megfelelő információk megfelelő személyhez juttatását, ugyanakkor biztosítják a választás rugalmasságát, beleértve a nyílt forráskódú technológiákat is.

A Novell kormányzati megoldásai közé tartozó új termékek házirend alapú, állampolgárok számára készült portált és Linux áttérési stratégiákat, eszközöket és szolgáltatásokat tartalmaznak. A Novell kormányzati megoldásai ötvözik az iparág vezető technológiáját és szolgáltatásait a szektor-specifikus szakértelemmel, mely lehetővé teszi, hogy a kormányzat részére rugalmas, nyílt és biztonságos személyazonosság alapú megoldásokat alakítsanak ki.

„A kormányzatok speciális biztonsági és méretbeli kihívásokkal szembesülnek. Több felhasználójuk van és sokkal kényesebb információkat kezelnek, mint bármely más típusú szervezet.” – nyilatkozta John Goggin, alelnök és kormányzati megoldásokért felelős igazgató a Meta Groupnál, az informatikai kutatások, tanácsadási szolgáltatások és stratégiai tanácsadás területének egyik szolgáltatójánál – „Folyamatos költségmegszorítások között dolgoznak, ugyanakkor folyamatosan visszatérő, „többet olcsóbban” működési elvárásokkal küzdenek. Sok kormányzati szervezet úgy tekint a folyamatok fejlesztését célzó személyazonosság alapú és a források megtakarítását célzó nyílt forráskódú megoldásokra, mint amelyek megoldhatják a jelenleg alulfinanszírozott kulcsfontosságú programok problémáját.”

A Novell Government Solutions csomag a következő jellemzőkkel bír:
• Egy biztonságos személyazonosság-kezelési platform, mely támogatja a személyeket, a folyamatokat, az alkalmazásokat és az eszközöket, és amely lehetővé teszi, hogy a kormányzatok az állampolgárokról szóló információkat biztonságban tudják, a kormányzati információkat és forrásokat pedig az aktuális irányelvek szerint védjék és juttassák el a felhasználókhoz.
• Az átfogó és integrált funkciók a következő négy kategóriába sorolva alkotják a megoldás alapjait: kormányzati portálok, adat- és alkalmazásintegráció, biztonságos infrastruktúra és alaptechnológiák.
• A nyílt forráskódú technológia választásának rugalmassága, beleértve a kiszolgáló vagy munkaállomás szintű vállalati méretű Linux megoldásokat, továbbá a jelenlegi magas szintű biztonság – Common Criteria EAL3+ tanúsítvánnyal –, mely a következő szint, az EAL4 tanúsítvány közeljövőben történő megszerzéséhez szükséges komponenseket is tartalmazza.

A meglévő ajánlatok teljessége érdekében a Novell testreszabott megoldásokat kínál a kormányzatok számára a következő három területre összpontosítva: folyamatos elérhetőség az állampolgárok számára, Linux áttérés, valamint együttműködés a rendészeti és biztonsági ügyekben. Az első új ajánlat a Policy-based Citizen Portal program, mely a helyi önkormányzatokat segíti az állampolgárokhoz – például új lakosokhoz – kapcsolódó tömeges ügyintézési és kiszolgálási költségének csökkentésében úgy, hogy egyetlen helyet biztosít a különböző kormányzati szolgáltatások biztonságos igénybevételére. A Novell útjára bocsátja a Linux Migration Strategy and Services ajánlatot is, mellyel biztosítja a kormányzatok számára a Linux rendszerre történő áttérés optimális módjának meghatározását, valamint a nyílt forráskód alkalmazásából származó költségmegtakarítási, teljesítménynövelési és stabilitási előnyök legjobb kihasználási lehetőségeit elemző eszközöket. A rendészeti és biztonsági együttműködésre vonatkozó további ajánlatok a közeljövőben érhetők el.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés