Connect with us

technokrata

Új kiadás a népszerű Firefox böngészőből

Laptop

Új kiadás a népszerű Firefox böngészőből

A Mozilla Foundation egy hiba miatt újabb változatokat adott ki az alternetatív browserből.

Aki még emlékszik a pár évvel ezelőtti időkre a Mozilla szempontjából, az tudja, hogy milyen ˝nehéz szülés˝ volt az 1.0-s változat létrejötte. A sokáig alfa, béta és egyéb verziókban létező open source browser aztán végleges köntöst kapott, és nekilátott meghódítani az internetezők kegyeit. Mára az 1.7-es verzió környékére jutott, de már jóval korábban megfogalmazódott az a gondolat, hogy kellene egy még jobb, kompaktabb kialakítású böngésző – ez lett a Firefox. Ez utóbbi szerencsére hamarabb végleges formát kap(ott), mint a nagy előd Mozilla.

Miről ismerszik meg a Firefox? Nos, kisebb mérettel rendelkezik, mint a Mozilla, ezt már korábban is említettük. Ezenfelül ugyanúgy megkapta a füles böngészést, ahogyan az a nagy testvérben is megvolt már, s rendelkezik popup blokkoló komponenssel is (ez a Windows XP SP2 megjelenése után, mely az Internet Explorert is felvértezte a felpattanó ablakok eliminálásának lehetőségével, kvázi alapkövetelmény lett).

Bart Decrem, a Mozilla egyik szóvivője büszkén jelentette be még szeptember közepén, hogy a KDE-re való portolással a három főbb platformon egyszerre lehet jelen a Firefox. ˝Rendelkezünk egy builddel Linux, eggyel Windows és eggyel Mac alatt. A KDE közösség a KDE-vel való integráció fejlesztésének kezdeményezését átvette, ami boldogsággal tölt el bennünket.˝

Időközben a Warp2search értesülései szerint komolyabb (ugyanakkor közelebbről meg nem nevezett) biztonsági hibát fedeztek fel a Firefoxban, ezért a Mozilla Foundation október elsején felfrissítette a böngészőt. A megújult program letölthető a Terminal Download adatbázisáról (is).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák