Connect with us

technokrata

Letölthető az új 3DMark és az első hibajavítása is!

Laptop

Letölthető az új 3DMark és az első hibajavítása is!

Alig jelent meg a piacon a közismert tesztprogram legújabb, 2005-ös változata, máris kiadott hozzá egy hotfixet a Futuremark.

A héten vált elérhetővé a legújabb 3DMark; a 2005-ös változat a legújabb videokártyákat is alaposan képes megizzasztani, napjaink középkategóriás konfigurációi pedig csak nyögnek a (ma még) extrém terhelés alatt. Ezt megelőzően legutóbb másfél éve, 2003. februárjában kapott új motort a tesztprogram, majd az Ati és (főleg) az Nvidia optimalizálgatásai miatt volt hangos a szaksajtó. A helyzet akkor odáig fajult, hogy a Futuremark kénytelen volt kiadni egy olyan patch-et, ami felismerte és kiszűrte ezeket ˝optimalizálásokat˝. A napokban megjelentetett 3DMark 2005-höz is megjelent már egy frissítés: az első hotfix azonban csak apróbb hibák orvoslására született.

A tesztprogram megjelenését már nagy kíváncsiság övezte, ami odáig jutott, hogy augusztus elején a szoftver legfrissebb verziójának bétája kiszivárgott az Internetre. Amint arról mi is beszámoltunk, a D-Cross nevű weboldal szinte azon nyomban készített egy hét oldalból álló elemzést róla, és számos screenshotot közzétett az alkalmazásból. A fejlesztők természetesen nem örültek ennek, ezért arra kérték a website tulajdonosait, hogy távolítsák el az Internetről a kérdéses cikket, aminek a D-Cross üzemeltetői eleget is tettek. Mára azonban már nem szűkölködünk a programból ˝lopott˝ képekben.

Eredetileg egyébként a 3DMark 2005 végleges változatát csak jövőre tervezték megjeleníteni, ám időközben más irányt vett a szoftver életútja – elsőként a The Inquirer online informatikai bulvárlap számolt be augusztus végén arról, hogy körülbelül két hét múlva várható a benchmark alkalmazás. Nos, a fiúk nem sokkal fogtak mellé, s a szeptember közepi időpontból végül szeptember vége lett.

A közel 300 MB-nyi mérettel rendelkező telepítő letöltését csak az kezdje meg, akinek több mint 1 GB-nyi szabad kapacitása van a merevlemezén, a program futásához ugyanis jelentős háttértár igény is tartozik. Mind a szoftver (ingyenes változata), mind a hotfix letölthető a Terminal Download szerveréről.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák