Connect with us

Új testvérpár a Canon IXUS családban

Laptop

Új testvérpár a Canon IXUS családban

A Canon két új digitális fényképezőgépet mutatott be. A Digital IXUS 40 és Digital IXUS 30 azzal tűnik ki a mezőnyből, hogy az objektívekhez használt új anyagnak köszönhetően a meglepően kisméretű fényképezőgépek is háromszoros optikai zoommal rendelkeznek.

A szépen legömbölyített ívekkel és a fényezett fémvázakkal a Canon új szintre emelte az IXUS kivitelezési filozófiáját. Ezek az apró és kívánatos ˝ékszerek˝ óriási 2 colos LCD kijelzővel és a szupergyors DIGIC II képfeldolgozó processzorral készülnek. Ez utóbbi gyors reakciót, kiváló képminőséget, azonnali megjelenítést és csak az SD kártya kapacitásával behatárolt hosszúságú videofilmek készítését biztosítja.

˝Szimbólumok akkor születnek, ha a művészet és a technológiai áttörések találkoznak˝ -mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe igazgatója. ˝A Canon mérnökei által kifejlesztett új UA objektív tervezőink számára lehetővé tette, hogy Jaszushi Shiotani eredeti IXUS designját egy új, magasabb szintre emeljék. Mindannyiunkat lenyűgözött az eredmény˝.

Képalkotás
A 4 millió képpontos Digital IXUS 40 és a 3,2 millió képpontos Digital IXUS 30 gépekkel készített képekből A3-as, illetve A4-es méretű részletgazdag nyomatok készíthetőek. A legelső fényképezőgépek, melyek 2, a Canon objektív anyagán dolgozó kutatói által kifejlesztett UA (Nagy fénytörési indexű üvegből öntött (GMo) aszférikus lencsetag) elemet tartalmaznak. Így nagy felbontás és kiváló kontraszt-jellemzők érhetők el a 3-szoros optikai zoom használata esetén is. A fényképezőgépek emellett mesterséges intelligenciával vezérelt 9-pontos automatikus élességállításra (AiAF) képesek így gyors, éles és pontos fókuszálás valósítható meg még a középponton kívül eső témák esetén is.

Képfeldolgozás
A szédítő sebesség és a kiváló képminőség érdekében, az összes elsődleges fényképezőgép funkciót a Canon speciális, második generációs DIGIC II processzora irányítja – a DIGIC II biztosítja a Canon EOS-1D Mark II tükörreflexes digitális fényképezőgép másodpercenkénti 69 millió képpontos teljesítményét is. Ez az első alkalom, hogy ezt a processzort egy Digital IXUS gép kapta meg. A DIGIC II azokat az összetett algoritmusokat kezeli, melyek a pontos színkezelésért, a megnövelt képminőségért, valamint a pontos fehér-egyensúlyért és fénymérésért felelnek. Emellett biztosítja a gyors fényképezőgép vezérlést, a gyors automatikus élességállítást, a kiterjedt, kiváló minőségű videókat, a gyors indítási időt és a kb. 2,4 fps (kép/mp) folyamatos, zavartalan sorozatfelvételt. A megjelenítés olyan gyors, mint egy album átlapozása a felhasználóknak már nem kell várakozással tölteni az idejüket amíg a képek megjelennek az LCD kijelzőn

Nagyszerű eredmények – bármilyen körülmények között
Mindkét fényképezőgép rendelkezik az iSAPS technológiával – egy beépített fotósegéd, mely a fényképezőgép beállításai és a környezeti adatok alapján előre jelzi a legvalószínűbb kompozíciót, így ennek megfelelően optimalizálja a fehér-egyensúlyt, az élességet és a megvilágítási beállításokat. Az Automata, Manuális, Illesztés és Videó módokon felül a fényképezőgépek még 6 témaautomatika módot kínálnak, így segítik a fényképezési környezetnek leginkább megfelelő élesség, megvilágítás, ISO, fehér-egyensúly, záridő és fotóeffekt beállítások kiválasztását. A felhasználók teljes magabiztossággal készíthetik el a képeket, miután kiválasztották a megfelelő témaautomatika módot (Portré, Éjszakai pillanatfelvétel, Gyerekek és Állatok, valamint Beltéri). A víz alatti témaautomatika módnál a külön megvásárolható AW-DC30 víz alatti tokkal 3 méteres mélységig is tökéletes expozicíós értékeket kapunk.

A kompakt jelleg megőrzése
A fényképezőgépek egyenként rendkívül vékony 20,7 mm (Digital IXUS 40) és 21,1 mm (Digital IXUS 30), mindössze 115 és 130 g-os vázzal rendelkeznek. A kis méreteket egy sor technológiai újítás – az új UA objektív, vékonyabb LCD, tökéletesített áramkör kiépítési technológia és kisebb, még hatékonyabb akkumulátor – tette lehetővé.

Mozgóképek
A modern külsejű fényképezőgépek hosszabb videók készítésére alkalmasak (hanggal, teljes visszajátszással és a fényképezőgépben történő szerkesztéssel) egészen 1 GB méretig. Nagy teljesítményű SD kártyák használata esetén a videó hosszának csak a kártya kapacitása szab határt. A világon ezek az első digitális fényképezőgépek, melyek másodpercenként 60 képkockával, QVGA minőségben max. 1 perces felvételt készítenek, majd lehetővé teszik a fényképezőgépben történő, lassított visszajátszást is számos, a felhasználó által kiválasztott sebességgel. Különböző képfelvételi sebességeket és felbontásokat lehet kiválasztani, hogy leginkább megfeleljenek a videó felhasználási körülményeinek (pl. tévés megjelenítés vagy e-mail csatolmány).

A papírkép hangulata
A Nyomtatás/Megosztás gomb leegyszerűsíti a közvetlen nyomtatást bármely, USB kábellel csatlakoztatott PictBridge kompatibilis fotónyomtatón keresztül. A fényképezőgépek tökéletesen illeszkednek a Canon új SELPHY sorozatú személyi fotónyomtatóihoz, az azonnali és tartós, fotólabor-minőségű nyomatok érdekében. A dátumozott levelezőlap mód mellett a fényképezőgépek igazolványkép (ID) fotó módot is kínálnak. Videó-módban a kiválasztott videoklipből 63 egyforma távolságra lévő képkocka összeállításával sorozat nyomtatható, így ábrázolva a cselekvést. A Nyomtatás/Megosztás gombbal a képek automatikusan és egyszerűen tölthetők át a számítógépre.

Egyszerű megjelenítés
A képek megtekintése most már tényleg öröm és az indexképek közötti keresés jelentősen könnyebb lett a 2 colos képátlójú 118.000 képpontos LCD képernyővel, amely a fényképezőgép hátfalának nagy részét elfoglalja. Az Intelligens helyzetérzékelő az élesség, megvilágítás és fehér-egyensúly beállítások megállapítása előtt figyelembe veszi az ég és a háttér lehetséges helyzetét. Ezt követően az egyszerű és élvezetes megjelenítés érdekében a megfelelő irányba forgatja el a képeket. A fejlett, nagyított képes megjelenítés funkció a megjelenítés során történő képről-képre lépegetés közben is megőrzi a nagyítás arányát és területét – ez különösen akkor hasznos, ha a felhasználó ugyanazon téma folyamatos képsorait ellenőrzi.

Szoftverek
A fényképezőgépekhez mellékelt szoftvercsomagban megtalálhatóak az intuitív, felhasználóbarát ZoomBrowser EX 5.0 (Windows) és ImageBrowser 5.0 (Mac) programok, melyek újabb funkciókkal gazdagodva még egyszerűbbé teszik a képkezelést és videoszerkesztést. A gépekhez jár még a PhotoStitch program a fényképezőgép Illesztés módjával készített képeinek a számítógépen egyetlen panorámaképpé történő összefűzéséhez, valamint az ArcSoft képszerkesztő programjai, a PhotoImpression és VideoImpression. A legtöbb európai nyelvet támogató rendszer most 21 nyelvre bővült, így megtalálható benne az orosz, portugál, görög, lengyel, cseh, magyar, kínai és koreai is.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom