Connect with us

Az Intel alig két év alatt több mint 50 millió Hyper-Threading terméket adott el

Laptop

Az Intel alig két év alatt több mint 50 millió Hyper-Threading terméket adott el

Az Intel több mint 50 millió darabot szállított a Hyper-Threading technológiát támogató asztali, szerver és mobilgépekhez szánt processzoraiból, a két évvel ezelőtti bejelentés óta.

˝Két fő céllal alkottuk meg a Hyper-Threading technológiát˝ – mondta Louis Burns, az Intel alelnöke és az Intel Desktop Platforms Group vezetője. ˝Az egyik az volt, hogy drasztikus mértékben növeljük az órajel mellett a számítástechnikai teljesítményt, egy olyan platform-centrikus módszerrel, amely több feladatot és parancsot képes elvégezni – egyidejűleg. Másodsorban, ezen technológia által szeretnénk még jobban felkészíteni az iparágat a többmagos processzorok, illetve komputerek elkerülhetetlen megjelenésére˝.

A HT-technológia egyike az Intel legfontosabb szilíciumos technológiáinak, amelyek közé tartozik a La Grande (biztonság), Vanderpool (virtualizáció) és az Extended Memory 64 technológia (memória-címezhetőség), melyek jelenleg fejlesztés alatt állnak, vagy akár már el is érhetőek. Az Intel, saját tervei szerint, a jövőben több ilyen platform-centrikus szilíciumtechnológiát kíván bemutatni.

Egyetlen Hyper-Threading technológiát támogató Intel processzort az újabb operációs rendszerek és alkalmazások két virtuális processzorként ismernek fel. A processzor így egyidejűleg két feladatsort képes elvégezni az olyan források felhasználásával, amelyeket amúgy nem használnának ki, így ugyanannyi idő alatt, több munka végezhető el. Egy példa: egy otthoni felhasználó egyidejűleg játszhat, tölthet le audió és videótartalmakat, fényképeket szerkeszthet, illetve tömöríthet, vagy speciális effekteket tervezhet. Egy másik példa: egy iroda vagy az informatikai részleg háttéralkalmazásokat futtathat, például folyamatos vírusellenőrzést, titkosítást vagy tömörítést, egyidőben, miközben minimalizálja az azonos számítógépes környezet üzleti felhasználói számára a megszakítások, illetve a szünetek előfordulási gyakoriságát.

A teljesítménynövekedés különböző; akár a 25 %-ot is elérheti, ha a számítógépes rendszer HT-technológiát támogató Intel processzorra, megfelelő lapkakészletre, BIOS-ra, operációs rendszerre és alkalmazási szoftverre épül.

A szeptemberi Intel Developer Forum-on az Intel azt jelentette be, hogy gyakorlatilag minden 32-bites vállalati platformját Intel szilíciumos technológiával szállította. Az Intel emellett egy sor több- és duál-magos projektet mutatott be a szerver, asztali gép és mobil piac szegmensek számára rendezett eseményen; illetve bejelentette, hogy a duálmagos processzorok szállítását 2005-re tervezi, melynek aránya a 2006-os évre várhatóan jelentősen megnő.

A vállalat emellett tervezi, hogy a 65 nanométeres gyártási technológiája a 2005-ös évre teljesen gyártásképessé válik és megkezdheti ezen termékei szállítását 2006-ban. Az új továbbfejlesztett gyártási technológia által az egy szilíciumchipre férő tranzisztorok száma megnő, így az Intel számára megadja az alapot a jövő többmagos termékei és a vállalat szilíciumtermékeiben egyéb innovatív képességek kifejlesztéséhez, alacsonyabb költségen.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom