Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SanDisk Extreme memóriakártyák bírják a szélsőséges időjárási körülményeket

Laptop

A SanDisk Extreme memóriakártyák bírják a szélsőséges időjárási körülményeket

Két amerikai expedíció bebizonyította, hogy a SanDisk Extrem memóriakártyák mind a Szahara tikkasztó forróságában, mind az Északi Sark metsző hidegében megbízhatóan működnek akkor is, amikor az ember fizikai ellenálló-képességének határához ért.

A kegyetlen időjárási körülményekre és gyors pillanatfelvételekre tervezett SanDisk Extreme kártyákra esett a választása sok fényképésznek és túrázónak, erős felépítésük, valamint gyors írási és olvasási sebességüknek köszönhetően. A kártyák működését -25 Celsius foktól +85 Celsius fokig tesztelték, és az utóbbi két hónapban igazán extrém környezetben tették őket próbára.


Legutóbb egy, a kietlen Szaharát átszelő csoport vitte magával a SanDisk Extreme CompactFlash kártyákat. A csoport tagjai gyalog és teveháton tették meg az utat a líbiai sivatagon át, és ők voltak az első amerikaiak, akik újra beléphettek Líbiába, mióta az Egyesült Államok és Líbia helyreállította kapcsolatait és az utóbbi megszüntette a beutazási korlátozásokat. A kirándulást az 53 éves, nemzetközi elismertségnek örvendő idegenvezető, túrázó és író, Richard Bangs szervezte, aki a Microsoftnak honlapot, az MSNBC-nek pedig videót készített. Hozzá társult a 36 éves fotóriporter, John Canning, aki a csoport hivatalos fényképésze lett.

Bangs, Canning és két másik társuk fáradtan, a forróságtól kimerülten, de sikeresen fejezték be az 5 napos túrát. Időnként 58 Celsius fokos égető talajon kellett járniuk, skorpiókkal, kígyókkal és homokviharokkal harcolva. A csoport eredetileg 10 főből állt, de közülük hatan időközben feladták.

Áprilisban, a San Franciscói-öböl 39 éves kutatója, Wave Vidmar elindult expedíciójára, hogy ő legyen az első amerikai, aki sível, gyalogszerrel és úszva egyedül és támogatás nélkül eléri az Északi-sarkot. Az orosz partoktól indulva közel 400 mérföldet tett meg, mielőtt kései indulása és az orosz sarkkutató állomás korai bezárása miatt kényszerűen feladta kísérletét 260 mérfölddel a cél előtt. Vidmar szélviharokat és csontig hatoló, -49 Celsius fokos fagyot is kibírt, és az úton eltört bokáját ipari ragasztószalaggal rögzítette. Attól függetlenül, hogy a felszerelése tönkrement, a SanDisk Extreme CompactFlash kártyák sosem hagyták cserben őt.

Mindkét expedíció a modern technológiát felhasználva adott életjeleket magáról. Vidmar minden éjjel letöltötte a képeket a Nikon Coolpix 3100-as és 5400-as digitális kameráiról a HP iPaq 5555 és 2115 hordozható számítógépeire, majd egy hordozható Iridium Motorola 9505 műholdas telefonon keresztül a honlapjára töltötte fel azokat. A szaharai küldetés során Canning a legtöbb fényképet a Nikon D1x nevű digitális tükörreflexes fényképezőgépével készítette. Véleménye szerint az Extreme kártyák a forróságban és az állandó porban is tökéletesen teljesítettek.

Tanya Chuang, a SanDisk Extreme és Ultra II kártyákért felelős marketingmenedzsere szerint jelentős különbség van aközött, hogy egy flash memóriakártyát laboratóriumi, vagy valós körülmények között tesztelnek.

A SanDisk Extreme kártyák fotó- és műszaki szaküzletekben valamint online boltokban vásárolhatók meg, CompactFlash, SD és Memory Stick PRO formátumokban, és tárolási kapacitásuk 256 MB és 2 GB között mozog. Tartalmazzák a RescuePRO software-t, amellyel visszaszerezhetők a véletlenül kitörölt képek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés