Connect with us

technokrata

Majdnem egyméteres esést is túlélő notebook

Laptop

Majdnem egyméteres esést is túlélő notebook

A japán NEC bejelentette, hogy forgalmazni kezdi FC-NOTE modelljét, amely különösen strapabíró a fizikai behatásokkal szemben.

A hordozható elektronikai eszközök általában érzékenyek azokra a fizikai behatásokra, amik a mindennapi használat során óhatatlanul érik őket. Kisebb a gond, ha nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket, de a notebook merevlemezei mindig is nagy fejtörést jelentettek az adatokat és magát a készüléket is megvédeni óhajtó mérnököknek. A távol-keleti NEC nemrég jelentette be, hogy legújabb modellje akár azt is képes mindennemű károsodás nélkül ˝túlélni˝, ha 90 centiméteres magasságból dobják le a földre.

Az augusztus 28-án, Japánban forgalomba kerülő noteszgép egy 1,1 GHz-es, alacsony energiafogyasztású Pentium M processzorral van ellátva, mely az Intel 855GM chipkészletével bíró alaplapba ül bele. Ebből is látszik, hogy egetverő grafikai teljesítményre nem lehet számítani a hordozható számítógépnél, mivel integrált grafikus vezérlővel rendelkezik. Kijelzője is a kompaktságot, a mobilitást tartja fontosnak, hiszen mérete 12,1 col.

Operatív tárának mérete 256 MB, míg háttértárának kapacitása 40 GB. Rendelkezik vezetékmentes hálózati kapcsolattal is (802.11b), az össztömege 2,7 kilogramm. A 28x24x4 centiméteres fizikai paraméterekkel bíró notebook ára egyelőre nem ismert, az viszont igen, hogy a gyártó a következő két év során hozzávetőleg 20 ezer darabot tervez eladni belőle.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp