Connect with us

technokrata

Hárman már biztos indulnak a hazai UMTS-pályázaton

Laptop

Hárman már biztos indulnak a hazai UMTS-pályázaton

Magyarország három mobilszolgáltatója indul a ma meghirdetett harmadik generációs pályázaton.

Magyarország mobilszolgáltatói, a T-Mobile Magyarország, a Pannon GSM Távközlési Rt. és a Vodafone is szeretnének egyet a pályázható UMTS sávokból. A T-Mobile és a Pannon szinte azonnal igent mondott, míg a Vodafone jóval óvatosabban nyilatkozott: csak a dokumentáció megismerése után dönt.

A T-Mobile Magyarország közleményben üdvözölte, hogy az UMTS sávok frekvenciahasználati jogosultságára a Nemzeti Hírközlési Hatóság megfelelő előkészítést követően közzétette pályázati kiírását, amit az elkövetkező napokban a vállalat természetesen tanulmányozni fog.

A harmadik generációs UMTS hálózaton gyors adatátvitel, jó minőségű Internet-hozzáférés és videotelefonálás, valamint minőségi tartalomkínálat érhető majd el.

A tender részletes írásos anyagát szeptember 1-jétől lehet megvásárolni 3 ezer euróért a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál. A pályázatot november 2-áig lehet beadni, a döntés december elején várható.

A pályázatban egyébként a nemzetközileg összehangolt UMTS célokra kijelölt frekvenciasávokban négy műszaki szempontból azonos, egyenként 2×15 MHz sávszélességű (duplex) FDD és 5 MHz sávszélességű TDD frekvenciablokk nyerhető (A, B, C, D blokkok). A frekvenciablokkokhoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultság időtartama egységesen tizenöt év.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák