Connect with us

technokrata

Epson: kitartunk az LCD mellett

Laptop

Epson: kitartunk az LCD mellett

Az Epson a továbbiakban is az LCD-technológiát részesíti előnyben – a japán gyártócég teljes projektorkínálatában a poliszilícium LCD-technológiát alkalmazza az optimális képminőség és megbízhatóság elérésére.

Az LCD révén előállítható rendkívül széles színskála valósághű képmegjelenítést biztosít – ragyogó színekkel és nagy felbontással. Még a kép sötét területein is optimálisan vissza lehet adni az árnyalatokat és a finom részleteket. Az LCD-eszközzel kivetített kép stabil, nem vibrál, mentes a „szivárványhatástól” és kíméli a szemet. A fényerő optimális korrigálása folytán az LCD-technológia akár világos szobában is lehetővé teszi a projektor használatát. A hatékony hűtőrendszer nagy fényhasznosítás esetén is megakadályozza a ház túlmelegedését – növelve az egység élettartamát.

Az LCD kivetítő-technológia alapelvei

Az LCD-projektorok folyadékkristályos poliszilícium panelekkel működnek. A kivetítő lámpa felől érkező fényt fényválasztó tükörrel, alapszíneire bontják szét, és a három alapszín (a piros, a zöld és a kék) mindegyikénél külön folyadékkristályos poliszilícium panellel szűrik meg a bemenő fényt. A rendszer három finoman részletezett monokróm képet készít, és ezeket egy prizmán keresztül pontosan egymásra vetítve hozza létre a képernyőn látható teljes képet. Így a kép gyakorlatilag a projektoron belül és nem a képernyőn áll össze – ez a szemkímélő eljárás lényege.

„Az LCD-technológia számos előnyt kínál.” – magyarázza Karsten Jahn, az Epson Deutschland GmbH termékmarketingért felelős vezetője – „Az LCD-projektorok kiváló, éles, természetes színeket produkálnak. A többi kivetítési technikával ellentétben ez az eljárás nem gyors villódzással szimulálja az emberi szem számára az árnyékokat és a színeket. Az így keletkező stabil kép kíméli a szemet. További előny az LCD-projektorok megbízhatósága. Ezzel a technológiával garantált a fontos prezentációk sikere, és az ember biztosan nem marad le az évszázad meccséről.”

Az Epson továbbra is komoly összegeket fordít projektorai alaptechnológiájának tökéletesítésére. „Már több mint 5 millió darab 3 paneles poliszilícium LCD technológiával dolgozó projektort adtunk el világszerte. […]” – mutatott rá Karsten Jahn.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd