Connect with us

Epson: kitartunk az LCD mellett

Laptop

Epson: kitartunk az LCD mellett

Az Epson a továbbiakban is az LCD-technológiát részesíti előnyben – a japán gyártócég teljes projektorkínálatában a poliszilícium LCD-technológiát alkalmazza az optimális képminőség és megbízhatóság elérésére.

Az LCD révén előállítható rendkívül széles színskála valósághű képmegjelenítést biztosít – ragyogó színekkel és nagy felbontással. Még a kép sötét területein is optimálisan vissza lehet adni az árnyalatokat és a finom részleteket. Az LCD-eszközzel kivetített kép stabil, nem vibrál, mentes a „szivárványhatástól” és kíméli a szemet. A fényerő optimális korrigálása folytán az LCD-technológia akár világos szobában is lehetővé teszi a projektor használatát. A hatékony hűtőrendszer nagy fényhasznosítás esetén is megakadályozza a ház túlmelegedését – növelve az egység élettartamát.

Az LCD kivetítő-technológia alapelvei

Az LCD-projektorok folyadékkristályos poliszilícium panelekkel működnek. A kivetítő lámpa felől érkező fényt fényválasztó tükörrel, alapszíneire bontják szét, és a három alapszín (a piros, a zöld és a kék) mindegyikénél külön folyadékkristályos poliszilícium panellel szűrik meg a bemenő fényt. A rendszer három finoman részletezett monokróm képet készít, és ezeket egy prizmán keresztül pontosan egymásra vetítve hozza létre a képernyőn látható teljes képet. Így a kép gyakorlatilag a projektoron belül és nem a képernyőn áll össze – ez a szemkímélő eljárás lényege.

„Az LCD-technológia számos előnyt kínál.” – magyarázza Karsten Jahn, az Epson Deutschland GmbH termékmarketingért felelős vezetője – „Az LCD-projektorok kiváló, éles, természetes színeket produkálnak. A többi kivetítési technikával ellentétben ez az eljárás nem gyors villódzással szimulálja az emberi szem számára az árnyékokat és a színeket. Az így keletkező stabil kép kíméli a szemet. További előny az LCD-projektorok megbízhatósága. Ezzel a technológiával garantált a fontos prezentációk sikere, és az ember biztosan nem marad le az évszázad meccséről.”

Az Epson továbbra is komoly összegeket fordít projektorai alaptechnológiájának tökéletesítésére. „Már több mint 5 millió darab 3 paneles poliszilícium LCD technológiával dolgozó projektort adtunk el világszerte. […]” – mutatott rá Karsten Jahn.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom