Connect with us

technokrata

A világ legvékonyabb asztali számítógépe

Laptop

A világ legvékonyabb asztali számítógépe

Az Apple bemutatta az új iMac G5 modellcsaládot: a világ legvékonyabb asztali számítógépébe nagy teljesítményű PowerPC G5 processzor került.

Az Apple a párizsi Apple Expo szakkiállítás megnyitóján bemutatta az új iMac G5 modellcsaládot, nagy teljesítményű PowerPC G5 processzorokkal felszerelve; az új formatervnek köszönhetően teljes egészében a lapos képernyő házába építve. A teljes iMac G5 számítógép csupán 2 hüvelyk vastag, ezzel jelenleg a világ legvékonyabb asztali számítógépe. Az új modellcsalád tagjai 17 vagy 20˝-es aktív-mátrix képernyő és 1,6 vagy 1,8 GHz-es PowerPC G5 processzor köré épülnek.

Az egész számítógép, a tápegységgel és a tálca nélküli, ˝réstöltésű˝ optikai meghajtóval együtt a lapos képernyő házába lett építve és egy kecses alumínium lábon áll. Minden csatlakozó könnyen elérhetően sorakozik a készülék hátulján, de a választható AirPort Extreme és Bluetooth rádiós adatátviteli modulok is segítenek a kábelrengeteget csökkenteni. A formájának, kis helyigényének és csendes működésének köszönhetően az új iMac G5 beilleszkedik az otthoni vagy irodai környezetbe.

A 17˝-es modell vagy 1,6 GHz-es processzorral és CD-RW/DVD-ROM ˝Combo˝ meghajtóval, vagy 1,8 GHz-es processzorral és CD-RW/DVD-R ˝SuperDrive˝ meghajtóval kerül forgalomba, míg a 20˝-es modell 1,8 GHz-es processzort és ˝SuperDrive˝ meghajtót tartalmaz. A teljesen újratervezett architektúrának köszönhetően az új modellek akár 600 MHz-es előoldali rendszerbusz köré épülnek, 400 MHz-es DDR táruk akár 2 GByte-ig bővíthető, és AGP 8x buszon át illesztett Nvidia grafikus vezérlővel valamint akár 250 GByte-os kapacitású SATA meghajtóval rendelkeznek.

Az új iMac G5 modelleket már az alapoktól az Apple iLife ´04 programcsomagjának igényeihez hangolták. Az iLife ´04 természetesen minden új iMac G5 modellre telepítve van, és tartalmazza az iTunes szoftvert a digitális zenei gyűjtemény kezeléséhez és rendszerezéséhez, az iMovie programot digitális filmek vágásához és szerkesztéséhez, az iDVD szoftvert DVD videók összeállításához, az iPhoto programot a digitális fényképek kezeléséhez és rendszerezéséhez, valamint a GarageBand szoftvert, mely az iMac G5 számítógépből professzionális zenei stúdiót varázsol.

Az új iMac G5 3 darab USB 2.0 kaput kínál, illetve további 2 kaput az Apple USB billentyűzeten. A két FireWire 400 kapu lehetővé teszi digitális kamerák, valamint az iPod és iSight csatlakoztatását. A vezeték-nélküli hálózatokat a beépített Bluetooth modul és a választható AirPort Extreme kártya teszi könnyedén elérhetővé. A hagyományos, vezetékes hálózatokhoz a beépített 10/100Base-T Ethernet kapu és az 56 kbps sávszélességet biztosító V.92 modemen keresztül lehet az új iMac G5 számítógépeket csatlakoztatni.

Az új iMac G5 számítógépekre a Mac OS X 10.3 ˝Panther˝ operációs rendszer van telepítve, mely olyan kiegészítő szolgáltatásokat is kínál, mint az iChat AV videó-konferencia szoftver; a FileVault, mely 128-bites titkosítással védi meg a bizalmas dokumentumokat; az Exposé effekt, mely segít a számtalan nyitott ablak között eligazodni; az Instant On technológia, mely pillanatok alatt újra üzemkésszé teszi az alvó számítógépet; vagy az önműködő, intelligens hálózatkezelés. Az iMac ezen kívül előre telepítve tartalmazza az AppleWorks szoftvert, valamint kiegészítő programokat és próbaváltozatokat.

Az új iMac hamarosan megrendelhető lesz a magyarországi hivatalos Apple viszonteladóknál is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd