Connect with us

technokrata

Sikeresen zárult az ArtistPub első nyílt 3D grafikai pályázata

Laptop

Sikeresen zárult az ArtistPub első nyílt 3D grafikai pályázata

A versenyzőknek a pályázaton háromdimenziós grafikát kellett készíteniük „romos híd” témában. A neves tagokból álló nemzetközi zsűri 26 beérkezett pályamű közül választotta ki a legjobbat.

Az ArtistPub – Publikus Alkotói Övezet június 16-ával kezdődően hirdette meg grafikai pályázatát. A pályázat célja az volt, hogy minél ötletesebb, hangulatosabb, kifejezőbb művet készítsenek el 3D-s grafikai programok segítségével a versenyzők a megadott témában. A pályázat 2004. június 16-án vette kezdetét, és 2004. augusztus 8-án délben zárult. A határidőig 26 pályamű érkezett.

A beérkezett pályaműveket nagyszámú, 12 tagból álló nemzetközi zsűri bírálta el, a tagok mindegyike – az értékelésen túl – személyes véleményét is hozzáfűzte a pályaművekhez. A szakmai zsűri tagjai közt megtalálható Krajcsik Zsolt, aki többek között a Mátrix Revolutions és a Pókember 2 speciális effektjein dolgozott, valamint a sokszoros díjnyertes Steven Stahlberg is, aki a virtuális emberi karakterek megalkotásában végzett úttörő munkát.

A pályázat első három helyezettje a támogató cégek által felkínált nyereményeket kapja meg. A díjak között 3D tanfolyam, hardvereszközök, webhosting, magyar nyelvű Panzers játékok, extrém szobadísz és ArtistPub pólók szerepelnek. A hivatalos eredményhirdetésre 2004. augusztus 26-án került sor az ArtistPub weboldalán, ahol megtekinthetőek a beérkezett pályamunkák, illetve a zsűri részletes véleményezése is.

A non-profit weboldal a tavaly novemberi indulás óta számos grafikus kedvenc fórumává vált, ahol rendszeresen publikálnak különböző 3D-s, 2D-s, webes és egyéb alkotásokat. Az oldal felhasználói között egyaránt megtalálhatók az elismert szakmai tudással rendelkező felhasználók és a szárnyaikat próbálgató fiatal tehetségek is.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp