Connect with us

Heteken belül elérhető az újgenerációs 3DMark?

Laptop

Heteken belül elérhető az újgenerációs 3DMark?

A közismert teljesítmény-tesztelő alkalmazás – egyes értesülések szerint – az eredeti megjelenési időpontjához képest jóval korábban piacra kerülhet.

A Futuremark által fejlesztett 3DMark legutóbb másfél éve, 2003. februárjában kapott új motort, akkor már a DirectX 9-es kártyák speciális képességeinek figyelembevételével is kiegészült – ez azonban egybeesett az Nvidia piaci részesedése visszaszorulásának kezdetével. A távol-keleti chipgyártó ezért olyan optimalizálásokat vezetett be a drivereiben, melyek a valós játékok alatt semmi teljesítménytöbbletet nem jelentettek, de a 3DMarkban jelentős ponttöbbletet okoztak az Nvidia kártyáinak. A Futuremark emiatt kénytelen volt kiadni egy olyan patch-et, ami felismerte az Nvidia ˝optimalizálását˝, és ki tudta azt szűrni.

Pár hete írtuk meg, hogy a 3DMark legfrissebb verziójának bétája kiszivárgott az Internetre. Amint arról beszámoltunk, a D-Cross nevű weboldal szinte azon nyomban készített egy hét oldalból álló elemzést róla, és számos screenshotot közzétett az alkalmazásból. A fejlesztők természetesen nem örültek ennek, ezért arra kérték a website tulajdonosait, hogy távolítsák el az Internetről a kérdéses cikket, aminek a D-Cross üzemeltetői eleget is tettek. Néhány kép azért fennmaradt az oldalon kívül is (lásd korábbi cikkünket).

A 3DMark végleges változatának megjelenésére egyébként csak jövőre várható, valószínűleg az első félévben, esetleg, ha minden jól alakul, az első negyedévben. Legalábbis ezt az információt lehetett augusztus elején tudni a tesztprogramról, nemrég azonban a The Inquirer online informatikai bulvárlap értesülései egészen másról számoltak be. A fenntartásokkal kezelendő információ (melyet több külföldi híroldal is átvett) szerint már majdnem teljesen befejezték az alkalmazáson a munkálatokat, s körülbelül két hét múlva meg is érkezhet a legújabb 3DMark. Meglátjuk.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom