Connect with us

technokrata

Komplett, bármelyik PC-n szinte azonnal működő Linux – külső winchesteren

Laptop

Komplett, bármelyik PC-n szinte azonnal működő Linux – külső winchesteren

A winchestereket (is) gyártó LaCie bejelentette új merevlemezét, melynek érdekessége, hogy a Mandrakesoft nyíltforrású operációs rendszerével van ellátva.

A GlobeTrotter névre keresztelt eszköz USB csatlakozóval rendelkezik, így bármelyik olyan PC-be bedugható, amelyik támogatja ezt a szabványt (azaz szinte mindegyikbe). A winchester érdekessége, hogy a Mandrakelinux 10.0-s változatával látták el, mégpedig olyan módon, hogy az adott számítógépet képes linuxos PC-vé változtatn, anélkül, hogy a gazdagépen bármilyen beállítást is megváltoztatna.

Maga a merevlemez egyébként 40 GB-nyi adatot képes befogadni. A eszközök az operációs rendszer mellett megtalálható az OpenOffice.org irodai alkalmazáscsomagja is, így egy táblázatkezelőt és egy szövegszerkesztőt is kap a pénzéért a vásárló. Felkerül még minden ilyen LaCie modellre a KDE Kontact (személyes információmenedzser) illetve a Novell Evolution is.

˝A jelenlegi piacon nincsen olyan eszköz, amely egy teljes munkakörnyezetet hordozna magában úgy, hogy önmaga nem egy komplett számítógép. A GlobeTrotter betölti ezt a hiányt.˝ – mondta Francois Bancilhon, a Mandrakesoft vezérigazgatója.

Az augusztus végén megvásárolhatóvá váló eszköz 30 napos, webalapú terméktámogatással is bír, ára 220 dollár.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp