Connect with us

Az Intel továbbfejlesztette Centrino mobil technológiáját

Laptop

Az Intel továbbfejlesztette Centrino mobil technológiáját

Az Intel hivatalosan is bejelentette, hogy újabb kulcsfontosságú vezeték nélküli eszközt biztosít a Centrino mobil technológiára épülő notebookokhoz; beleértve a könnyen használható szoftvereket, továbbfejlesztett biztonsági megoldásokat, illetve a három Wi-Fi szabvány támogatását.

Amint azt megjósoltuk a héten, az Intel lépett a Centrino tekintetében. Legfontosabb újdonság az új háromsávú vezeték nélküli modul (támogatva a 802.11a, b és g szabványokat), illetve a vezeték nélküli szoftver, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a végfelhasználók számára bármely Wi-Fi hálózattal való vezeték nélküli kapcsolat felállítását valamint használatát. A Pyramid elemző csoport szerint 2007-re több mint 700 millió Wi-Fi-felhasználó lesz a világon. Azonban bármennyire elterjedt is lesz, a vezeték nélküli számítástechnikai előnyeit még mindig körüllengik a biztonság és a komplexivitás körüli kétségek. Az Intel jelentősen továbbfejlesztett több kulcsfontosságú területet a vezeték nélküli számítástechnikán belül, amelyek által egyszerűbbé és biztonságosabbá válik a világon elterjedt Wi-Fi hálózatokhoz való csatlakozás.

Új szoftver egyszerűsíti a technológia használatát

Az új Intel PRO/Wireless 2915ABG hálózati csatlakozás mellett az Intel bemutatja az Intel PROSet/Wireless szoftver 9.0-ás verzióját is. A frissített szoftver tartalmaz egy új eszközt, az Intel Smart Wireless Solutiont, amely magában foglal egy konfigurációs varázslót, továbbfejlesztett hibaelhárítást, illetve automatizált biztonsági beállításokat. A technológia megkeresi és megmutatja az összes elérhető hálózatot, illetve továbbfejlesztett profilkezelést biztosít, amely által a felhasználók még egyszerűbben csatlakozhatnak különböző vezeték nélküli hálózatokhoz otthonaikban, az irodában vagy akár útközben.

Az Intel vezető disztribútorokkal dolgozott együtt, annak érdekében, hogy még egyszerűbbé váljon az Internethez való csatlakozás. Az Intel PROSet/Wireless Software 9.0-ás verziójába az Intel már beépítette a Cisco Compatible Extensions kiegészítéseket, amely kompatibilitást és együttműködést biztosítanak a Cisco infrastruktúrájával. Emellett egy tavaly bejelentett, az Intel és a Linksys által kötött megállapodás értelmében a két vállalat közösen kidolgozott egy technológiát, amely lehetővé teszi az Intel Centrino mobil technológiát támogató notebookok számára, hogy meghatározzák a nem-konfigurált Linksys hozzáférési pontok helyét, majd automatikusan végigvezessék a felhasználót egy rövid és egyszerű installálási procedúrán.

Továbbfejlesztett biztonság a vezeték nélküli felhasználók számára

A végfelhasználók, illetve a titkos vállalati információk védelme érdekében az Intel a legújabb vezeték nélküli LAN biztonsági megoldásokat is nyújtja új fejlesztése keretében. A vállalati felhasználók számára ez a modul támogatja az új IEEE 802.11i biztonsági szabványt, amely a jelenlegi legmagasabb szintű biztonságot biztosítja.

A vállalati felhasználók emellett alkalmazhatják az egyedi bejelentkezési lehetőséget, amely problémamentesen hitelesíti a felhasználót a vezeték nélküli hálózatba való belépéskor. A továbbfejlesztett automatikus felismerés és automatikus biztonsági beállítás választás egyszerűvé teszi minden felhasználó számára a legmagasabb szintű, elérhető biztonsági beállítások használatát. A technológia jelenleg a Wi-Fi Protected Access (WPA) és a WEP biztonsági szolgáltatásokat támogatja, valamint a jövőben a WPA2 alkalmazásnak is támogatást nyújt majd (amint az alkalmazás megjelenik).

Az Intel PRO/Wireless 2915ABG hálózati kapcsolat a legújabb fejlesztés a Centrino mobil technológiához, amely magában foglal egy Pentium M processzort, a 855 lapkakészlet-családot, valamint egy PRO/Wireless hálózati csatlakozási WLAN megoldást. A Centrino mobil technológia integrált vezeték nélküli LAN csatlakozást, hosszabb akkumulátor-élettartamot, könnyebb hordozható készülékeket, valamint kiemelkedő mobil teljesítményt tesz lehetővé.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom