Connect with us

technokrata

ORCHI Digitális Iroda a DÉMÁSZ-nál

Laptop

ORCHI Digitális Iroda a DÉMÁSZ-nál

A DÉMÁSZ Rt. újabb folyamatokra fogja használni az ORCHI Digitális Irodát.

A dél-magyarországi regionális áramszolgáltató a DÉMÁSZ Rt., a számla-jóváhagyási folyamatának elektronikus alapokra helyezése után az ORCHI Digitális Iroda megoldás használatának éles üzemben való kiterjesztése előtt áll az iratkezelés és a beruházás-monitoring folyamataira. Az iratok elektronikus kezelésével nagyságrendekkel gyorsabbá, megbízhatóbbá válik a döntéshozatali folyamat a három megyében működő nagyvállalatnál.

A DÉMÁSZ Rt. az ügyfélkezelő és a vállalatirányítási rendszer kiépítése után, 2002 nyarán mérte fel a pénzügyileg leginkább kockázatos folyamatait, és ezek informatikai támogatásának lehetőségeit. Elsőként a számla-jóváhagyási folyamat elektronizálását tűzték ki célul, de már ekkor olyan megoldást kerestek, amely a későbbiekben kiterjeszthető az irat és dokumentumkezelés egészére. A szóba jöhető négy rendszer közül az ADM Informatikai Kft. fejlesztését, az ORCHI Digitális Irodát választották, amelyet a Smart-Data Kft. szállított részükre.

A DÉMÁSZ-hoz hasonló tagoltságú és iratmennyiséggel rendelkező referenciák, az ár-érték arány és a rugalmasság mellett döntő szempont volt, hogy az ORCHI magyar fejlesztés. A dél-magyarországi regionális áramszolgáltatónál 2003 márciusa óta működik a számlaigazolás, és ennek pozitív tapasztalatai nyomán 2004-ben az informatikai és a kereskedelmi területen megkezdődött az általános iktatás és iratkezelés elektronikus alapokra helyezése is.

Az iratkezelés mellett a beruházás monitoring folyamatát is biztonságosabbá, gyorsabbá fogja tenni az ORCHI Digitális Iroda. A három megyében több telephellyel rendelkező, mind földrajzilag mind hatáskörök szerint erősen tagolt szervezetben mindeddig nehézkesebb volt a beruházások követése. A közelmúltban lezárt fejlesztés eredményeképpen a beruházások adatait egy adatbázisban tárolja a DÉMÁSZ Rt., amely minden döntéshozó számára hozzáférhető és közvetlen online kapcsolatban áll az SAP rendszerrel.

Külön érdekesség a fejlesztés azon része, amely az SAP és az ORCHI kiváló együttműködését biztosítja, és amelyet használnak a számlaigazolásnál, beruházás követésnél és az alkalmazottak SAP HR moduljából lekérdezett adatokhoz kapcsolt digitális fényképeknél. Az SAP-val való együttműködés mellett az ORCHI a Lotus levelezőrendszerrel is teljes mértékben kompatibilis.

A DÉMÁSZ Rt. a közeljövőben további szervezeti egységekre kívánja kiterjeszteni az ORCHI általános iratkezelési és ügyintézési folyamatait. Jelenleg folyamatban van az ArchiFM ingatlan-nyilvántartó rendszerrel a kapcsolat kiépítése, valamint tervezett a bevezetés előtt álló SAP ISU rendszerhez történő illeszkedés kialakítása.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd