Connect with us

ORCHI Digitális Iroda a DÉMÁSZ-nál

Laptop

ORCHI Digitális Iroda a DÉMÁSZ-nál

A DÉMÁSZ Rt. újabb folyamatokra fogja használni az ORCHI Digitális Irodát.

A dél-magyarországi regionális áramszolgáltató a DÉMÁSZ Rt., a számla-jóváhagyási folyamatának elektronikus alapokra helyezése után az ORCHI Digitális Iroda megoldás használatának éles üzemben való kiterjesztése előtt áll az iratkezelés és a beruházás-monitoring folyamataira. Az iratok elektronikus kezelésével nagyságrendekkel gyorsabbá, megbízhatóbbá válik a döntéshozatali folyamat a három megyében működő nagyvállalatnál.

A DÉMÁSZ Rt. az ügyfélkezelő és a vállalatirányítási rendszer kiépítése után, 2002 nyarán mérte fel a pénzügyileg leginkább kockázatos folyamatait, és ezek informatikai támogatásának lehetőségeit. Elsőként a számla-jóváhagyási folyamat elektronizálását tűzték ki célul, de már ekkor olyan megoldást kerestek, amely a későbbiekben kiterjeszthető az irat és dokumentumkezelés egészére. A szóba jöhető négy rendszer közül az ADM Informatikai Kft. fejlesztését, az ORCHI Digitális Irodát választották, amelyet a Smart-Data Kft. szállított részükre.

A DÉMÁSZ-hoz hasonló tagoltságú és iratmennyiséggel rendelkező referenciák, az ár-érték arány és a rugalmasság mellett döntő szempont volt, hogy az ORCHI magyar fejlesztés. A dél-magyarországi regionális áramszolgáltatónál 2003 márciusa óta működik a számlaigazolás, és ennek pozitív tapasztalatai nyomán 2004-ben az informatikai és a kereskedelmi területen megkezdődött az általános iktatás és iratkezelés elektronikus alapokra helyezése is.

Az iratkezelés mellett a beruházás monitoring folyamatát is biztonságosabbá, gyorsabbá fogja tenni az ORCHI Digitális Iroda. A három megyében több telephellyel rendelkező, mind földrajzilag mind hatáskörök szerint erősen tagolt szervezetben mindeddig nehézkesebb volt a beruházások követése. A közelmúltban lezárt fejlesztés eredményeképpen a beruházások adatait egy adatbázisban tárolja a DÉMÁSZ Rt., amely minden döntéshozó számára hozzáférhető és közvetlen online kapcsolatban áll az SAP rendszerrel.

Külön érdekesség a fejlesztés azon része, amely az SAP és az ORCHI kiváló együttműködését biztosítja, és amelyet használnak a számlaigazolásnál, beruházás követésnél és az alkalmazottak SAP HR moduljából lekérdezett adatokhoz kapcsolt digitális fényképeknél. Az SAP-val való együttműködés mellett az ORCHI a Lotus levelezőrendszerrel is teljes mértékben kompatibilis.

A DÉMÁSZ Rt. a közeljövőben további szervezeti egységekre kívánja kiterjeszteni az ORCHI általános iratkezelési és ügyintézési folyamatait. Jelenleg folyamatban van az ArchiFM ingatlan-nyilvántartó rendszerrel a kapcsolat kiépítése, valamint tervezett a bevezetés előtt álló SAP ISU rendszerhez történő illeszkedés kialakítása.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom