Connect with us

Hirdetés

technokrata

Centrino: az Intel kész a következő fázisba lépni

Laptop

Centrino: az Intel kész a következő fázisba lépni

A chipgyártó gigász közölte, hogy az úgynevezett tri-mode Wi-Fi vezetékmentes adaptere még a héten megjelenik.

Ismeretes, hogy a Centrino platform három alapköve a Pentium M processzor, a hozzá tartozó (egyébként szintén megújulóban levő) alaplapi chipkészlet és a vezetékmentes hálózati csatlakozást biztosító, 802.11-es technológia. Ismeretes, hogy ez utóbbiból a 802.11b és 802.11b/g típusú kártyákat már régóta szállítják a Centrino noteszgépekhez, az Intel azonban hamarosan a vállalatok számára kedvesebb, 802.11a típust is támogatni kívánja. Innen származik a tri-mode elnevezés is: a megújuló vezetékmentes hálózati modul mindhárom szabványnak eleget tesz.

A 802.11a elsődleges támogatói a vállalatok, gazdasági szervezetek; sebességét tekintve pedig ugyanazt tudja nyújtani, amit a 802.11g, azaz maximálisan 54 megabitet másodpercenként. Nagy előnye, hogy a sokkal kevésbé zsúfolt 5 GHz-es frekvenciatartományt használja a jelek továbbításához, ezzel azonban inkompatibilissé is vált a b/g kialakításokhoz képest. Az Intel a közeljövőben ezt kívánja megszüntetni a három szabvány egy kártyába való integrálásával.

Ezenfelül a chipgyártó már azon is dolgozik, hogy a Wi-Fi és a 3G mobiltelefonok hálózati csatlakozását kombinálni tudja, de az ezzel kapcsolatos termékre előreláthatólag az ősz végéig várni kell.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés