Connect with us

Centrino: az Intel kész a következő fázisba lépni

Laptop

Centrino: az Intel kész a következő fázisba lépni

A chipgyártó gigász közölte, hogy az úgynevezett tri-mode Wi-Fi vezetékmentes adaptere még a héten megjelenik.

Ismeretes, hogy a Centrino platform három alapköve a Pentium M processzor, a hozzá tartozó (egyébként szintén megújulóban levő) alaplapi chipkészlet és a vezetékmentes hálózati csatlakozást biztosító, 802.11-es technológia. Ismeretes, hogy ez utóbbiból a 802.11b és 802.11b/g típusú kártyákat már régóta szállítják a Centrino noteszgépekhez, az Intel azonban hamarosan a vállalatok számára kedvesebb, 802.11a típust is támogatni kívánja. Innen származik a tri-mode elnevezés is: a megújuló vezetékmentes hálózati modul mindhárom szabványnak eleget tesz.

A 802.11a elsődleges támogatói a vállalatok, gazdasági szervezetek; sebességét tekintve pedig ugyanazt tudja nyújtani, amit a 802.11g, azaz maximálisan 54 megabitet másodpercenként. Nagy előnye, hogy a sokkal kevésbé zsúfolt 5 GHz-es frekvenciatartományt használja a jelek továbbításához, ezzel azonban inkompatibilissé is vált a b/g kialakításokhoz képest. Az Intel a közeljövőben ezt kívánja megszüntetni a három szabvány egy kártyába való integrálásával.

Ezenfelül a chipgyártó már azon is dolgozik, hogy a Wi-Fi és a 3G mobiltelefonok hálózati csatlakozását kombinálni tudja, de az ezzel kapcsolatos termékre előreláthatólag az ősz végéig várni kell.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom