Connect with us

technokrata

A Windows olcsóbb, mint a Linux – félrevezető reklámfogás?

Laptop

A Windows olcsóbb, mint a Linux – félrevezető reklámfogás?

Az Egyesült Királyságban egy reklámozási standardokkal foglalkozó szervezet arra figyelmeztette a Microsoftot, hogy a ˝Get the facts˝ néven futó hirdetési kampánya félrevezető lehet.

A nyomtatásban is megjelent, a Linux és a Windows költséghatékonyságát összehasonlító hirdetésben Redmond azt állítja, hogy a Linuxot tízszer drágábbnak találták, mint a Windows Servert, amikor azt file- és webszerverként alkalmazzák. ˝Az eredmények azt mutatják, hogy az IBM z900-as mainframe gépe, amely Linuxot futtat, sokkal kevesebb teljesítményre képes, ugyanakkor jóval drágább, mint a Windows Server 2003, szerverkonszolidációs platformként tekintve.˝ – áll a reklámban.

A brit Advertising Standards Authority (ASA) ugyanakkor megjegyzésre méltónak tartja azt, hogy az összehasonlításhoz gondosabban lehetett volna választani hardvert. A linuxos mérést ugyanis az IBM egy olyan gépén végezték, mely jóval drágább számos egyéb IBM számítógéphez képest, ráadásul ennél vannak nagyobb teljesítményű változatai is a Kék Óriásnak. Minderre a Microsoft azt reagálta, hogy a platformoknál igyekeztek annyira összehasonlíthatóakat alkalmazni, amennyire csak lehetséges volt (linuxos részről a z900-es mainframe-et, a Windows Server 2003-hoz pedig egy kétprocesszoros, 900 MHz-es Xeon lapkákat tartalmazó számítógépet).

Mindezeken túl az ASA úgy véli, hogy a felhasználók fejében nem feltétlenül áll össze a kép, és szerintük a file-szerverként összehasonlított operációs rendszerek eredményeiből hajlamosak levonni azt a következtetést, hogy egy Microsoft OS futtatása minden esetben olcsóbb, mint a pingvines rendszer alkalmazása. Emiatt a csoport arra kérte fel Redmondot, hogy módosítsa a reklámjait, illetve a jövőben legyen erre figyelemmel.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd