Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Windows olcsóbb, mint a Linux – félrevezető reklámfogás?

Laptop

A Windows olcsóbb, mint a Linux – félrevezető reklámfogás?

Az Egyesült Királyságban egy reklámozási standardokkal foglalkozó szervezet arra figyelmeztette a Microsoftot, hogy a ˝Get the facts˝ néven futó hirdetési kampánya félrevezető lehet.

A nyomtatásban is megjelent, a Linux és a Windows költséghatékonyságát összehasonlító hirdetésben Redmond azt állítja, hogy a Linuxot tízszer drágábbnak találták, mint a Windows Servert, amikor azt file- és webszerverként alkalmazzák. ˝Az eredmények azt mutatják, hogy az IBM z900-as mainframe gépe, amely Linuxot futtat, sokkal kevesebb teljesítményre képes, ugyanakkor jóval drágább, mint a Windows Server 2003, szerverkonszolidációs platformként tekintve.˝ – áll a reklámban.

A brit Advertising Standards Authority (ASA) ugyanakkor megjegyzésre méltónak tartja azt, hogy az összehasonlításhoz gondosabban lehetett volna választani hardvert. A linuxos mérést ugyanis az IBM egy olyan gépén végezték, mely jóval drágább számos egyéb IBM számítógéphez képest, ráadásul ennél vannak nagyobb teljesítményű változatai is a Kék Óriásnak. Minderre a Microsoft azt reagálta, hogy a platformoknál igyekeztek annyira összehasonlíthatóakat alkalmazni, amennyire csak lehetséges volt (linuxos részről a z900-es mainframe-et, a Windows Server 2003-hoz pedig egy kétprocesszoros, 900 MHz-es Xeon lapkákat tartalmazó számítógépet).

Mindezeken túl az ASA úgy véli, hogy a felhasználók fejében nem feltétlenül áll össze a kép, és szerintük a file-szerverként összehasonlított operációs rendszerek eredményeiből hajlamosak levonni azt a következtetést, hogy egy Microsoft OS futtatása minden esetben olcsóbb, mint a pingvines rendszer alkalmazása. Emiatt a csoport arra kérte fel Redmondot, hogy módosítsa a reklámjait, illetve a jövőben legyen erre figyelemmel.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés