Connect with us

technokrata

Megjelent a legújabb, 9.0-s Norton Ghost

Laptop

Megjelent a legújabb, 9.0-s Norton Ghost

A Symantec ma jelentette be a Norton Ghost 9.0, az otthoni és a kis irodai felhasználók számára készült, átfogó lemezkép-kezelő piacra dobását, mely a PowerQuest felvásárlása kapcsán a Symantec tulajdonába került Drive Image technológiával bővült.

A Norton Ghost 9.0-val a felhasználók a számítógépük újraindítása vagy a Windows-ból való kilépés nélkül, a termék „hot imaging” (a lemezkép üzem közbeni elkészítése) eljárásával készíthetnek mentést. A lemezkép készítése megszakítás nélkül, a háttérben zajlik, így a felhasználók tovább dolgozhatnak a rendszeren, mialatt elkészül a mentés. Értékes időt és tárhelyet takaríthatnak meg a Norton Ghost növekményes mentési és helyreállítási funkciójával. Mihelyt elkészült a merevlemez kezdeti képe, a további mentéseket növekményes módon, az egész merevlemez ismételt mentése helyett csak a megváltozott file-okat és információkat elmentve lehet elvégezni. Ha adat-helyreállítás szükséges, a felhasználók az egész rendszer vagy csak bizonyos állományok illetve könyvtárak helyreállítása között választhatnak.

„Az adatvédelem alapvető eleme a merevlemezek rendszeres mentése. A kezdőtől a legképzettebbig minden számítógépet használónak rendszeresen mentést kellene készítenie a számítógépéről, hogy ezzel megakadályozhassa az alapvető rendszerállományok, a fontos dokumentumok és az értékes adatok, például a digitális képek, zenék és címjegyzékek elvesztését.” – mondta Matthew Moynahan, a Symantec fogyasztói termékek és megoldások ágazatának alelnöke – „A Norton Ghost 9.0-val a felhasználók könnyen készíthetnek teljes lemezképet a merevlemezükről, így biztosak lehetnek abban, hogy a számítógépükön tárolt valamennyi értékes információ biztonságban van a mentésen.”

A mentési folyamat minden eddiginél egyszerűbbé tétele érdekében a Norton Ghost 9.0 lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy megadott napra vagy órára időzítsék az önműködő mentést. A Norton Ghost 9.0 időpont szerinti visszaállításra is képes. A felhasználó kiválaszthat egy meghatározott mentést, és pontosan az annál a mentésnél fennálló állapotra állíthatja vissza számítógépét. Az adatokat, file-okat és könyvtárakat egyszerűen meg lehet találni, mivel a mentési képek betűvel jelzett meghajtóként is kezelhetők, így a mentési file-ok úgy néznek ki, mint az eredeti meghajtó. A Norton Ghost 9.0 felülről kompatibilis a PowerQuest Drive Image 7.0-val, így az azzal készült lemezképekhez hozzá tudnak férni, illetve azokat vissza tudják állítani a felhasználók.

A Norton Ghost 9.0 tartozéka a Symantec Recovery Disk. Ezzel a hasznos eszközzel akkor is elindítható a rendszer, visszaállítható egy mentés és elvégezhetők a javítások, illetve a vírusellenőrzés a rendszeren, ha a számítógép operációs rendszere nem reagál. A Windows 9x-et használók számára a Norton Ghost előző változata is rendelkezésre áll. A Norton Ghost 9.0 meghajtók és illesztők kibővített támogatását nyújtja az USB, USB2 és FireWire cserélhető tárolóeszközökhöz.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd