Connect with us

technokrata

Lezajlott a szoftverszabadalmak elleni békés demonstráció

Laptop

Lezajlott a szoftverszabadalmak elleni békés demonstráció

Körülbelül 500 fő részvételével lezajlott a szoftverszabadalmak elleni békés tömegdemonstráció a Külügyminisztérium előtt.

A rendezvényen felszólaló Magosányi Árpád, a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesületének képviseletében kifejtette: a rendezvény célja, hogy a Kormány vonja vissza a Magyarország a Versenyképességi Tanácsi ülésen 2004. május 18-án leadott szavazatát, mellyel támogatja a jelenlegi európai uniós számítógéppel és szoftverekkel kapcsolatos találmányok szabadalmaztathatóságától szóló direktívajavaslatot, azaz a szoftverek szabadalmaztatását.

Balsai Péter, a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesületének elnöke közérthetően kifejtette, milyen lehetséges hátrányok érhetik a szabad szoftverek fejlesztőit és híveit, ha a Kormány nem vonja vissza a direktíva támogatását.

A NETÉRT képviseletében Németh Attila elnök elmondta, hogy a szoftverszabadalmak nemcsak a szabad és ingyenes szoftverek fejlesztését tehetik lehetetlenné, de a számítógép- és Internet-felhasználókat is hátrányosan érinti, mivel lelassulhat a számítástechnika és a web fejlődése. Hátrányba kerülhetnek a fejlesztéssel foglalkozó cégek, dolgozóik és ezáltal az egész magyar és EU gazdaság – tette hozzá Németh.

A beszédek végén Somogyi Péter, a rendezvény főszervezője felolvasta a petíciót, amelyet a Külügyminisztérium munkatársa átvett a szervezetek képviselőitől. Ezt követően a résztvevők 300 sárga színű léggömböt engedtek szabadon.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle