Connect with us

technokrata

Lezajlott a szoftverszabadalmak elleni békés demonstráció

Laptop

Lezajlott a szoftverszabadalmak elleni békés demonstráció

Körülbelül 500 fő részvételével lezajlott a szoftverszabadalmak elleni békés tömegdemonstráció a Külügyminisztérium előtt.

A rendezvényen felszólaló Magosányi Árpád, a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesületének képviseletében kifejtette: a rendezvény célja, hogy a Kormány vonja vissza a Magyarország a Versenyképességi Tanácsi ülésen 2004. május 18-án leadott szavazatát, mellyel támogatja a jelenlegi európai uniós számítógéppel és szoftverekkel kapcsolatos találmányok szabadalmaztathatóságától szóló direktívajavaslatot, azaz a szoftverek szabadalmaztatását.

Balsai Péter, a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesületének elnöke közérthetően kifejtette, milyen lehetséges hátrányok érhetik a szabad szoftverek fejlesztőit és híveit, ha a Kormány nem vonja vissza a direktíva támogatását.

A NETÉRT képviseletében Németh Attila elnök elmondta, hogy a szoftverszabadalmak nemcsak a szabad és ingyenes szoftverek fejlesztését tehetik lehetetlenné, de a számítógép- és Internet-felhasználókat is hátrányosan érinti, mivel lelassulhat a számítástechnika és a web fejlődése. Hátrányba kerülhetnek a fejlesztéssel foglalkozó cégek, dolgozóik és ezáltal az egész magyar és EU gazdaság – tette hozzá Németh.

A beszédek végén Somogyi Péter, a rendezvény főszervezője felolvasta a petíciót, amelyet a Külügyminisztérium munkatársa átvett a szervezetek képviselőitől. Ezt követően a résztvevők 300 sárga színű léggömböt engedtek szabadon.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd