Connect with us

Az IHM a fogyasztók és a kis- és középvállalkozások oldalán

Laptop

Az IHM a fogyasztók és a kis- és középvállalkozások oldalán

Az IHM szerint fontos, hogy az Európai Uniónak jogi és gazdasági szempontból is egyértelmű irányelve legyen.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium fontosnak tartja, hogy átgondolt, a jogi és gazdasági hatásokat és következményeket szem előtt tartó európai uniós szabályozás valósuljon meg a számítógépet alkalmazó találmányok szabadalmazhatósága területén. Az irányelvtervezettel kapcsolatos kormányzati álláspont kialakítása céljából folyamatos egyeztetések folynak. Az IHM támogatja, hogy az Európai Koordinációs Tárcaközi Bizottság (EKTB) a következő, jövő heti ülésén a kérdést napirendre tűzi.

Az IHM szerint fontos, hogy az Európai Uniónak jogi és gazdasági szempontból is egyértelmű irányelve legyen a számítógépet alkalmazó találmányok szabadalmazhatósága területén. Alapvető jelentőségű az ország számára, hogy a szabályozás előnyös legyen mind a magyar szoftverfejlesztőknek (jellemzően kis- és középvállalkozásoknak), mind a magyar szoftvervásárlóknak. A tárca álláspontja szerint ezt olyan szabályozás szolgálja, amely biztosítja a versenyt, és nem eredményezi sem a szoftverek előállítási költségeinek, sem fogyasztói árainak emelkedését.

Az IHM kezdeményezi az EKTB Szellemi tulajdonjogokkal foglalkozó munkacsoportjának összehívását, amely felelős a magyar állásponttervezet előkészítéséért. Fontosnak tartják annak eldöntését, hogy az Európai Unió Versenyképességi Tanácsának (VT) májusi ülését követően kiadott irányelvtervezete összhangban van-e a fent megfogalmazott magyar érdekekkel, valamint a VT ülésen megfogalmazott elvekkel.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom