Connect with us

technokrata

A HP linuxos rendszerrel bővíti vékonykliens-portfolióját

Laptop

A HP linuxos rendszerrel bővíti vékonykliens-portfolióját

A HP Compaq t5515 modell bevezetésével a HP tovább bővítette vékonykliens kínálatát.

A t5000 sorozat első linuxos tagja fejlett biztonsági jellemzőket, rugalmasságot és felügyeleti képességeket kínál az üzleti ügyfeleknek, kedvező ár-teljesítmény aránya pedig hozzájárul a számítástechnikai költségek csökkenéséhez.

A HP Compaq t5000 sorozatú vékony klienseket a szerveralapú számítástechnikában használják, ahol az alkalmazások többsége a szerveren fut, az adatokat pedig a vállalati hálózaton tárolják. A vékony kliensek olyan kisméretű, stabil eszközök, amelyek nem igényelnek bonyolult szoftver imidzs-kezelést. Ennél fogva gyorsan és kis költséggel lehet üzembe állítani őket, ugyanakkor megbízhatóbban és biztonságosabban működnek, mint a hagyományos PC-k.

A HP Compaq t5515 jól használható telefonos ügyfélszolgálatoknál (call centerekben), egészségügyi intézményeknél, pénzügyi szolgáltatócégeknél, illetve minden olyan IT-infrastruktúrában, ahol asztali gépes felületen keresztül érik el a központi alkalmazásokat. Az energiatakarékos, 800 MHz-es Transmeta TM5800 processzorral, 16 MB dedikált grafikus memóriát használó ATI grafikus vezérlővel és max. 128 MB DDR SDRAM és 128 MB Flash memóriával ellátott, szabványalapú architektúrára épülő t5515 ágazatvezető jellemzőkhöz és teljesítményhez juttatja gazdáit.

A t5515 az informatikai környezet biztonságáról is gondoskodik. A kivehető adathordozók hiányából eredően a felhasználók nem tudnak új szoftvereket telepíteni a rendszerbe, ami csökkenti a szoftver- és hardverkonfliktusok, a konfigurációs problémák és a rendszervírusok előfordulásának kockázatát. Mivel a vékony kliens csak szerverhez csatolva működik, a hardver- illetve adatlopás valószínűsége is mérséklődik.

A HP Compaq t5515 kis hőkibocsátású, energiatakarékos Transmeta Crusoe processzora kompakt méretét meghazudtoló, óriási teljesítményt nyújt. A négy USB-porthoz sokféle periféria (nyomtató, modem vagy külső tárolóegység) csatlakoztatható. Az opcionális PCI-bővítőhely támogatja a grafikus memória bővítését, a vezeték nélküli csatlakozást, valamint a portbővítést.

A kiterjesztett hardver- és alkalmazástámogatást igénylő vásárlók Linux operációs rendszerrel is rendelhetik a t5515-öt. Az Altiris Deployment Solution felügyeleti szoftver előtelepített ingyenpéldánya elősegíti a HP vékony klienseinek távoli telepítését, felügyeletét és frissítését. Egyedül a HP teszi lehetővé ügyfelei számára, hogy valamennyi hálózati kliensüket (asztali gépeiket, noteszgépeiket, munkaállomásaikat, vékony klienseiket) egységesen, az Altiris ágazatvezető szoftvercsomagjával kezeljék.

A HP t5000 sorozat tagjai gyorsan telepíthetők és minden alapvető felügyeleti jellemzővel rendelkeznek. Az egyes vékony kliensek telepítése mindössze néhány percet vesz igénybe, mivel a konfiguráció-kezelési és szoftverfrissítési feladatok mindegyike elvégezhető ugyanarról a központi szerverről vagy irányítókonzolról. Ezek a jellemzők mind az induló telepítés, mind pedig a folyamatos támogatás költségeit csökkentik.

A HP Compaq t5515 vékony kliens 800 MHz-es Transmeta Crusoe processzorral, 64 MB DDR SDRAM és 32 MB Flash memóriával, ATI Radeon 7000-M grafikus vezérlővel, a jobb multimédiás működés végett 16 MB dedikált videómemóriával, négy USB-porttal (egy soros, egy PS/2 és egy párhuzamos porttal), valamint a fokozott rugalmasság érdekében opcionális PCI-bővítőhellyel rendelkezik.

A t5515 már most megrendelhető közvetlenül a HP-től vagy hivatalos viszonteladóitól.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek