Connect with us

technokrata

Windows-os programok Linux környezetben

Laptop

Windows-os programok Linux környezetben

A Lycoris révén Windows-os alkalmazásokat lehet futtatni a nyíltforrású operációs rendszer alatt.

A Linux egyik legnagyobb hátránya a Windows-hoz képest a szoftverellátottságának alacsonyabb szintje – mivel a Microsoft operációs rendszere elterjedtebb, ezért arra több program is létezik. A pingvines OS népszerűségének töretlen emelkedésével ugyan egyre jobbá válik a helyzet, de még közel sem nevezhető kielégítőnek. Mit lehet ilyen esetben csinálni? Aki megteheti, az több számítógépet tart fenn e célra, és heterogén hálózati környezetet alakít ki – de van rá megoldás Linux alatt is. Például a Lycoris Powerpackje.

Ez utóbbinak a napokban jelent meg 1.4-es változata, mely által a Windows-os alkalmazások könnyebben futtathatók, mint a korábbi verziókkal. Maga az alkalmazás már integrálásra került a Lycoris asztali operációs rendszerével is, így aki beszerzi a vállalat szoftverét, az az OS-sel együtt megkapja a Powerpacket is. Jon Parshall, a fejlesztők vezetője elmondta, hogy ennek révén a Windows-ról való migrálás egyszerűbbé válik, s a költségek leszoríthatók. ˝Rendszerünk nem igényli a Windows egy licencelt változatát, ehelyett úgy működik, hogy elhiteti a Microsoft alkalmazásaival, hogy azok egy Windows-os PC-n futnak.˝

Mindez azt jelenti, hogy legyen bár otthoni vagy üzleti felhasználó, anélkül térhet át Linuxra, hogy fel kellene hagynia a Word és/vagy az Excel használatával. Ezek a szoftverek ráadásul a natív sebességükkel futtathatók, tehát semmilyen lassulást nem tapasztal az a felhasználó, aki nem az eredeti környezetben alkalmazza a Microsoft irodai programcsomagjának részeit.

A vélemények ugyanakkor megoszlanak a megoldásról. James Governer, a Red Monk egyik szoftverelemzője úgy vélekedett, hogy a fejlesztők eredményei nagy előrelépést jelentenek, ugyanakkor a kiadás kevésbé rugalmassá teszi a disztribúciót más linuxokkal szemben. Mindezektől függetlenül a szoftver már elérhető: a Powerpack 1.4-es változata 41 eurós áron megvásárolható a készítők weboldaláról.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd