Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows-os programok Linux környezetben

Laptop

Windows-os programok Linux környezetben

A Lycoris révén Windows-os alkalmazásokat lehet futtatni a nyíltforrású operációs rendszer alatt.

A Linux egyik legnagyobb hátránya a Windows-hoz képest a szoftverellátottságának alacsonyabb szintje – mivel a Microsoft operációs rendszere elterjedtebb, ezért arra több program is létezik. A pingvines OS népszerűségének töretlen emelkedésével ugyan egyre jobbá válik a helyzet, de még közel sem nevezhető kielégítőnek. Mit lehet ilyen esetben csinálni? Aki megteheti, az több számítógépet tart fenn e célra, és heterogén hálózati környezetet alakít ki – de van rá megoldás Linux alatt is. Például a Lycoris Powerpackje.

Ez utóbbinak a napokban jelent meg 1.4-es változata, mely által a Windows-os alkalmazások könnyebben futtathatók, mint a korábbi verziókkal. Maga az alkalmazás már integrálásra került a Lycoris asztali operációs rendszerével is, így aki beszerzi a vállalat szoftverét, az az OS-sel együtt megkapja a Powerpacket is. Jon Parshall, a fejlesztők vezetője elmondta, hogy ennek révén a Windows-ról való migrálás egyszerűbbé válik, s a költségek leszoríthatók. ˝Rendszerünk nem igényli a Windows egy licencelt változatát, ehelyett úgy működik, hogy elhiteti a Microsoft alkalmazásaival, hogy azok egy Windows-os PC-n futnak.˝

Mindez azt jelenti, hogy legyen bár otthoni vagy üzleti felhasználó, anélkül térhet át Linuxra, hogy fel kellene hagynia a Word és/vagy az Excel használatával. Ezek a szoftverek ráadásul a natív sebességükkel futtathatók, tehát semmilyen lassulást nem tapasztal az a felhasználó, aki nem az eredeti környezetben alkalmazza a Microsoft irodai programcsomagjának részeit.

A vélemények ugyanakkor megoszlanak a megoldásról. James Governer, a Red Monk egyik szoftverelemzője úgy vélekedett, hogy a fejlesztők eredményei nagy előrelépést jelentenek, ugyanakkor a kiadás kevésbé rugalmassá teszi a disztribúciót más linuxokkal szemben. Mindezektől függetlenül a szoftver már elérhető: a Powerpack 1.4-es változata 41 eurós áron megvásárolható a készítők weboldaláról.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés