Connect with us

technokrata

PowerShot A95: a Canon A-sorozat újabb csúcsmodellje

Laptop

PowerShot A95: a Canon A-sorozat újabb csúcsmodellje

A Canon bemutatta legújabb, kiváló teljesítményű kompakt digitális csúcsmodelljét, a PowerShot A95-öt.

A népszerű PowerShot A80-at felváltva az A95 elődje sikerére épít: 5,0 millió képpontos tökéletesített érzékelőt, FlexiZone AF/AE funkciót, 1,8 colos, változtatható szögű LCD-t és VGA felbontású mozgókép-rögzítési lehetőséget kínál. Szolgáltatásai 8 témaautomatika móddal bővültek, így a felhasználó 21 előre beállított fényképezési mód közül választhat.


Az A95 számos olyan jellegzetességet olvasztott magába, melyek a Canon S és G sorozatú, kiváló fényképezőgépeire jellemzőek, így felhasználóinak különösen nagy rugalmasságot és kreatív vezérlést kínál. Az A95 emellett a Canon fejlett DIGIC és iSAPS technológiáit és a 9 pontos AiAF-et is magába foglalja, a készülék 3-szoros f/2,8-as kezdő fényerejű zoom optikával rendelkezik. A tartozékok teljes kínálata – nagylátószögű és tele előtétlencsék, valamint a víz alatti tok – teszi lehetővé a különleges fotós felfedezéseket. A fényképezőgép Nyomtatás/Megosztás gombbal, PictBridge nyomtatási lehetőséggel, valamint igazolványkép és videó nyomtatás funkciókkal is rendelkezik.

Több képpont, több opció
Az 5,0 millió képpontos CCD érzékelővel az A95 nagyszerű képminőséget nyújt és egészen A3-as méretig kiváló minőségű nyomatokat biztosító felvételek készítésére alkalmas. A 21 fényképezési mód – a teljesen automatikustól a manuálisig terjed – a felhasználóknak szabad kezet ad a kreativitás terén, miközben leegyszerűsíti a fotós feladatait, de ˝trükkös˝ fényképezési feltételek mellett is biztosítja a nagyszerű képek elkészítését. A teljesen manuális, a Programozott és a Blende-/Záridő-előválasztás módokkal az A95 lehetőséget kínál a kedvelt fényképezőgép-beállítások tárolására is.
A színhelymódok 8 beállítást foglal magában: Lombozat, Havas táj, Tengerpart, Tűzijáték, Víz alatti, Gyerekek és Házikedvencek, valamint Éjszakai pillanatfelvétel. A legfeljebb 3 perces videoklipekhez hang is rögzíthető (immár VGA-felbontású videók is készíthetők), sőt a felvételek a fényképezőgépen is megszerkeszthetők. Az új, a korábbinál nagyobb méretű (1,8 col) változtatható szögű LCD 360 fokban elforgatható, így a felhasználók gyakorlatilag minden helyzetből elkészíthetik a felvételt.

Magas szintű optika és teljesítmény
A kiváló minőségű f/2.8 kezdő fényerejű Canon objektív precíziós, 3-szoros optikai zoommal rendelkezik (kisfilmes rendszerben: 38 mm-114 mm), így kellő rugalmasságot ad a felhasználóknak a kívánt kompozíció elkészítéséhez. A speciális feladatra tervezett DIGIC processzor egyetlen chipben ötvözi az összes képfeldolgozó algoritmust, így gyors adatfeldolgozási képességet, a zár kiváló reakcióidejét, optimális képmeghatározást, valamint következetesen precíz és természetes színreprodukciót eredményez. Az iSAPS egy beépített fotósegéd, amely elemzi a kompozíció elemeit – köztük a zoom pozícióját és a megvilágítást – így előre meghatározza a készülő kép jellegét. Mindez gyorsabb automatikus élességállítást, sokkal pontosabb automatikus expozíciót és precízebb automatikus fehér-egyensúlyt tesz lehetővé.
A 9 pontos AiAF gyors, pontos élességállítást biztosít akkor is, ha a téma nincs a középpontban. Az ˝Intelligens helyzetérzékelő˝ lehetővé teszi, hogy függően a gép vízszintes vagy függőleges helyzetétől, az AF keretetet különbözőképpen súlyozza, ezzel tovább finomítva a pontos expozíció és az automatikus fehér-egyensúly beállítását. Ez az első olyan A-sorozatú fényképezőgép, amely képes a FlexiZone AF/AE funkcióra. A főként a PowerShot Pro sorozatra jellemző funkció lehetővé teszi a képkeret Autofókusz területeinek ˝körbe-lépegetését˝ és a kívánt téma kiválasztását, amelynek megfelelően végül az automatika az expozíciót súlyozza.

Kiegészítők
Kiegészítők teljes skálája érhető el a fényképezőgép képességeinek kiterjesztésére. Ezek a kiegészítők lehetővé teszik, hogy a felhasználók felfedezzék fotózási képességeiket. A külön megvásárolható víz alatti tokot (40 m-ig vízálló) dupla páramentesítő üveggel és vaku fényszóró lappal látták el. Mind a külön megvásárolható nagy látószögű előtétlencse (0,7x), mind a tele előtétlencse (1,75x) bővíti a képkomponálási lehetőségeket és kiterjeszti a fényképezőgép hatékony gyújtótávolság tartományát. A külön megvásárolható makró előtétlencse is elérhető a közeli témák fotózásához.

Fejlett nyomtatás
A PowerShot A95 is rendelkezik a Canon Nyomtatás/Megosztás gombjával: a jelzőfény azonnal világítani kezd, ha a fényképezőgép USB portja és egy PictBridge kompatibilis nyomtató, vagy Windows-rendszert futtató számítógép USB portja között sikeres kapcsolat jött létre. A gomb világítás közben történő megnyomása elindítja az aktuálisan megjelenített kép kinyomtatását (ilyenkor a nyomtató alapértelmezett PictBridge vagy Közvetlen nyomtatási beállításai érvényesülnek) vagy a képek automatikus áttöltését a számítógépre. Canon kompakt fotónyomtatóhoz csatlakoztatva a fényképezőgép Nyomtatás/Megosztás kombinációjával lehetővé válik ˝videó-nyomatok˝ (egy videoklip egymást követő filmkockáinak index méretű kinyomtatása) és igazolványképek (útlevél stílusú igazolványképek) megjelenítése.

Sokoldalú szoftverek
A mellékelt szoftvercsomag a ZoomBrowser EX (Windows) és ImageBrowser (Mac) böngésző és nyomtató programokat tartalmazza. Ezenkívül a fényképezőgéphez mellékelve a vásárló megkapja a PhotoStitch, valamint az ArcSoft PhotoImpression és VideoImpression fotó- és videó-szerkesztő programokat is.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp