Connect with us

technokrata

Kitüntetések – elismerések

Laptop

Kitüntetések – elismerések

Miniszteri kitüntetések a Matáv két munkatársának.

Az informatikai és hírközlési miniszter az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából többek között a Matáv két munkatársát is kitüntette. Dr. Kövesi Gabriella osztályvezetőt (Csoport Jogi ágazat, Szolgáltatásjogi osztály) a hírközlés érdekében végzett kimagasló tevékenységéért jutalmazták Kozma László díjjal, Magyar István központvezető (Műszaki Szolgáltatási Igazgatóság) pedig A Magyar Hírközlésért szakmai díjban részesült.

A Matáv élen jár a kitüntetések beszedésében
Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója Németországi Szövetségi Köztársaság Érdemrendjének I. osztályú Érdemkeresztje kitüntetést kapott a német-magyar kapcsolatok erősítésében kifejtett tevékenységéért.

Straub Elek és az általa irányított vállalat az elmúlt években több szakmai és társadalmi elismerésben részesült. 1999-ben megkapta az Év Menedzsere magyarországi díjat, 2000-ben pedig az Év Vezérigazgatója nemzetközi díjat. Straub Eleket 2003. május 15-én két évre a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnökének választották meg.

A vállalati sikerek közül kiemelkedő a Financial Times Globális Távközlési Díja, valamint a KHVM Innovációs Díja. 1998-ban a Matáv lett az Év Adományozásban Élenjáró Gazdasági Szervezete. Az Euromoney brit pénzügyi-kiadói csoport Central European című lapja 1999-ben a Matávnak ítélte az évtized közép-európai vállalata címet. 1997-ben, 1998-ban és 1999-ben a BÉT a Matávot minősítette az év Legjobb Tőzsdei Kibocsátójának. A vállalat 2002-ben amerikai innovációs díjat kapott.

Nemcsak a multiké a világ: Mádl Ferenc Kürti Sándort is kitüntette
Széchenyi-díjat kapott Dr. Kürti Sándor, amelyet március 15-én vett át Mádl Ferenc Köztársasági Elnöktől. A Kürt Rt. vezérigazgatója a Széchenyi díjjal járó pénzösszeget a hazai informatikai fejlesztések támogatására ajánlotta fel.

Tavaly a Nokiát favorizálták
2003-ban a Magyar Köztársaság Elnöke augusztus 20-a, államalapító Szent István ünnepe alkalmából kimagasló szakmai munkája elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta Dr. Tarnay Katalinnak, a Nokia Hungary Kft. munkatársának.

Kovács Kálmán máshol is osztogatott
2002-ben Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter az 1956. évi forradalom évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen A Magyar Hírközlésért szakmai érmet Dr. Surányi Jánosnak, a Budapest-vidéki Postaigazgatóság gazdasági igazgató-helyettesének adományozta a közlekedés és postaügy területén végzett közel négy évtizedes kiemelkedő gazdasági munkássága, vezetői tevékenysége elismeréseként, nyugállományba vonulása alkalmából, valamint Nagy Jolantának, a Matáv Rt. központ-vezetőjének A Matáv ISDN értékesítési és létesítési folyamatok tervezéséért, az idő alapú számlázás bevezetéséért, az Axelero külön leányvállalatba való kivitelében az ügyfélszolgálati és számlázást végző rendszer átalakításáért. Az elismerésben részesült Pintér István, a Hírközlési Felügyelet munkatársa is, aki a zártcélú távközlési hálózatokkal kapcsolatos szabályozásban és az abból fakadó feladatok előkészítésében, tervezésében és végrehajtásában, valamint a Védelmi célú Adatnyilvántartó Informatikai rendszer létrehozásának és működésének kialakításában végzett kiemelkedő tevékenységet.

Ugyancsak megkapták a szakmai érmet a minisztérium eredményes működésének megkezdése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységükért Dr. Battistig György, a Távközlési és szabályozási Főosztály munkatársa és Esztó Péter, a Távközlési és szabályozási Főosztály főosztályvezető-helyettese.

A Magyar Hírközlésért szakmai érem mintájára a minisztérium az informatikában végzett kimagaslóan értékes szakmai munka elismeréséül idén megalapította A Magyar Informatikáért szakmai érmet.

A díjazottak Dr. Csapodi Csaba a minisztérium EU Integrációs és Szabályozási Főcsoport főcsoportfőnöke, Dr. Gergely Tamás, a Stratégiai Főosztály külső munkatársa, Dombi Gábor, az Infórum főtitkára, Gáspár Mátyás, a Teleház Szövetség elnöke, Dr. Z. Karvalics László, az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ igazgatója, a BMGE Információ- és Tudásmenedzsment tanszékének docense.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd