Connect with us

Canon Speedlite 580EX vaku: digitálisra váltva

Laptop

Canon Speedlite 580EX vaku: digitálisra váltva

A Canon bejelentette EX Speedlite kínálatának új csúcsmodelljét, a Canon Speedlite 580EX-et.

A Canon legnagyobb teljesítményű rendszervakuja, a Speedlite 580EX 58-as kulcsszámmal (m/ISO 100, 105 mm-nél) és módosítható lefedési szöggel rendelkezik, amely 14 mm-ig megfelel a nagylátószögű objektíveknek.

A népszerű Canon Speedlite 550EX-et felváltva, a Speedlite 580EX elődje számos tulajdonságát tökéletesítette, így új vonásokkal javítja a digitális EOS tükörreflexes gépek vakueredményeit. Ezen jellegzetességek közé tartozik a színhőmérséklet adatok áttöltése a fehér-egyensúly kompenzáció optimalizálásához és a zoom vaku automatikus beállítása, mellyel a fényképezőgép azon érzékelőjének terület lefedettség adatait egészíti ki, melyhez a vaku csatlakozik.
A Speedlite 550EX tökéletesített áramköri módosításai az új vaku feltöltési idejét 25 %-kal csökkentik. A nagy fényerejű, 3-LED szerkezetű fókuszsegédfény-lámpát arra tervezték, hogy az összes EOS fényképezőgép – beleértve az EOS 20D 9 pontos AF-jét is – AF keretén belül kompatibilis legyen a fókuszpontokkal. A vakuegység csaknem 0,3 Fé tűrésű lépésközökkel nyújt tökéletesített expozíciós stabilitást.

Új jellemzők a teljes vezérléshez
Az intuitív és ergonomikus interfész többek között a gyors és közvetlen beállítás-vezérlést (például: vakuexpozíció-kompenzáció) biztosító választó tárcsát tartalmazza. A forgatás zároló-kioldó gomb azonnali vezérlést kínál a forgatható fej szöge felett. 14 egyedi funkciót lehet előre beállítani a gyakran használt beállítások gyors eléréséhez. A nagy teljesítmény és a rövid feltöltési idő ellenére a vakuegység kicsi és könnyű. A bal-jobb irányba 180 fokkal elfordítható fej biztosítja a visszavert vakuzást a fényképezőgép bármilyen irányú elfordításakor. Portré fotózásokhoz a vaku beépített, kihúzható derítő lappal rendelkezik.

A rendszer-vaku
A Speedlite 580EX mind az analóg, mind a digitális tükörreflexes fényképezőgépek integrált vakurendszerének kulcsfontosságú komponense, emellett tökéletesen kompatibilis a legutóbbi EOS fényképezőgépeken alkalmazott tárgytávolság-függő E-TTL II rendszerrel. A vaku vezeték nélküli főegységként (master) működik a kompatibilis kiegészítő (slave) egységekkel ( max. négy csatornával és három kiegészítő csoporttal), vagy kiegészítőként más Speedlite vakukhoz vagy adókhoz (pl. ST-E2).

Fehér-egyensúly kompenzáció
A sorozatfelvételek alatt, a vakuegység feszültségében vagy fényerejében végbemenő apróbb ingadozások egyes képkockáknál destabilizálhatják a fehér-egyensúlyt. A Speedlite 580EX ezt a hibát úgy küszöböli ki, hogy a vakuból a fényképezőgépbe továbbítja a színhőmérséklet információkat. A fényképezőgép aztán minden egyes felvétel optimális fehér-egyensúlyának beállítására felhasználja az így kapott információkat. Ez a funkció a fényképezőgép automata WB (fekete-fehér) és vaku mód beállításánál lép életbe.

Illesztett érzékelő-méret
A legújabb EOS – EOS-1D Mark II vagy EOS 20D – digitális fényképezőgépekre felhelyezve, a Speedlite 580EX a fényképezőgéptől kapja az érzékelő méretinformációit (teljes képkocka, APS-C vagy APS-H). A vaku zoom pozíciója automatikusan ennek megfelelően módosul, így optimalizálja a vaku lefedettséget és csökkenti az egy felvételhez szükséges töltési idő mennyiségét. A Speedlite 580EX az egész zoom tartományban egyenletesen szórja a fényt.

Teljes felszereltség a teljes vezérléshez
Az opciók között megtalálható a vakuszinkron az első és hátsó redőnyre, a vaku expozíció sorozat (FEB), az expozíció kompenzáció (±3 Fé 1/3 Fé lépésekben) és a manuális vakuteljesítmény módosítás (22 szint).

Új vaku gyorstöltő
A Canon a profi fotósok igényeit is szem előtt tartva fejlesztette ki az új, külső CP–E3 kompakt vaku gyorstöltő, amely jelentősen javítja a vaku töltési idejét, így egy garnitúra elemmel kb. 432-re növelve a villantások számát. . A csomag gyorsan cserélhető tárakat tartalmaz, melyekbe egyszerre 8 AA méretű elem tölthető még a felvétel elkészítése előtt, ami biztosítja az egyik elemkészletből való egyenletes áttérést a következőre. Ez különösen kritikus fényképezési helyzetekben, vagy olyankor fontos, amikor a műtermi ˝lendületet˝ kell megtartani.
A CP–E3 elemkészlet kompatibilis a Speedlite 550EX, MR-14EX és MT-24EX vakukkal is.

Az új L-vakukar
Az új, külön megvásárolható Speedlite SB-E1 vakukar lehetővé teszi a vakuegység fényképezőgép oldalára történő rögzítését. Kifejezetten sajtó és esküvői fotózásokra tervezték, hiszen a vaku ilyen elhelyezése kiküszöböli a természetellenes árnyékokat, amelyek akkor jelennek meg a téma egyik felén, ha a vakut portré igazítású fotózásnál a fényképezőgépre rögzítették.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom