Connect with us

technokrata

Canon Speedlite 580EX vaku: digitálisra váltva

Laptop

Canon Speedlite 580EX vaku: digitálisra váltva

A Canon bejelentette EX Speedlite kínálatának új csúcsmodelljét, a Canon Speedlite 580EX-et.

A Canon legnagyobb teljesítményű rendszervakuja, a Speedlite 580EX 58-as kulcsszámmal (m/ISO 100, 105 mm-nél) és módosítható lefedési szöggel rendelkezik, amely 14 mm-ig megfelel a nagylátószögű objektíveknek.

A népszerű Canon Speedlite 550EX-et felváltva, a Speedlite 580EX elődje számos tulajdonságát tökéletesítette, így új vonásokkal javítja a digitális EOS tükörreflexes gépek vakueredményeit. Ezen jellegzetességek közé tartozik a színhőmérséklet adatok áttöltése a fehér-egyensúly kompenzáció optimalizálásához és a zoom vaku automatikus beállítása, mellyel a fényképezőgép azon érzékelőjének terület lefedettség adatait egészíti ki, melyhez a vaku csatlakozik.
A Speedlite 550EX tökéletesített áramköri módosításai az új vaku feltöltési idejét 25 %-kal csökkentik. A nagy fényerejű, 3-LED szerkezetű fókuszsegédfény-lámpát arra tervezték, hogy az összes EOS fényképezőgép – beleértve az EOS 20D 9 pontos AF-jét is – AF keretén belül kompatibilis legyen a fókuszpontokkal. A vakuegység csaknem 0,3 Fé tűrésű lépésközökkel nyújt tökéletesített expozíciós stabilitást.

Új jellemzők a teljes vezérléshez
Az intuitív és ergonomikus interfész többek között a gyors és közvetlen beállítás-vezérlést (például: vakuexpozíció-kompenzáció) biztosító választó tárcsát tartalmazza. A forgatás zároló-kioldó gomb azonnali vezérlést kínál a forgatható fej szöge felett. 14 egyedi funkciót lehet előre beállítani a gyakran használt beállítások gyors eléréséhez. A nagy teljesítmény és a rövid feltöltési idő ellenére a vakuegység kicsi és könnyű. A bal-jobb irányba 180 fokkal elfordítható fej biztosítja a visszavert vakuzást a fényképezőgép bármilyen irányú elfordításakor. Portré fotózásokhoz a vaku beépített, kihúzható derítő lappal rendelkezik.

A rendszer-vaku
A Speedlite 580EX mind az analóg, mind a digitális tükörreflexes fényképezőgépek integrált vakurendszerének kulcsfontosságú komponense, emellett tökéletesen kompatibilis a legutóbbi EOS fényképezőgépeken alkalmazott tárgytávolság-függő E-TTL II rendszerrel. A vaku vezeték nélküli főegységként (master) működik a kompatibilis kiegészítő (slave) egységekkel ( max. négy csatornával és három kiegészítő csoporttal), vagy kiegészítőként más Speedlite vakukhoz vagy adókhoz (pl. ST-E2).

Fehér-egyensúly kompenzáció
A sorozatfelvételek alatt, a vakuegység feszültségében vagy fényerejében végbemenő apróbb ingadozások egyes képkockáknál destabilizálhatják a fehér-egyensúlyt. A Speedlite 580EX ezt a hibát úgy küszöböli ki, hogy a vakuból a fényképezőgépbe továbbítja a színhőmérséklet információkat. A fényképezőgép aztán minden egyes felvétel optimális fehér-egyensúlyának beállítására felhasználja az így kapott információkat. Ez a funkció a fényképezőgép automata WB (fekete-fehér) és vaku mód beállításánál lép életbe.

Illesztett érzékelő-méret
A legújabb EOS – EOS-1D Mark II vagy EOS 20D – digitális fényképezőgépekre felhelyezve, a Speedlite 580EX a fényképezőgéptől kapja az érzékelő méretinformációit (teljes képkocka, APS-C vagy APS-H). A vaku zoom pozíciója automatikusan ennek megfelelően módosul, így optimalizálja a vaku lefedettséget és csökkenti az egy felvételhez szükséges töltési idő mennyiségét. A Speedlite 580EX az egész zoom tartományban egyenletesen szórja a fényt.

Teljes felszereltség a teljes vezérléshez
Az opciók között megtalálható a vakuszinkron az első és hátsó redőnyre, a vaku expozíció sorozat (FEB), az expozíció kompenzáció (±3 Fé 1/3 Fé lépésekben) és a manuális vakuteljesítmény módosítás (22 szint).

Új vaku gyorstöltő
A Canon a profi fotósok igényeit is szem előtt tartva fejlesztette ki az új, külső CP–E3 kompakt vaku gyorstöltő, amely jelentősen javítja a vaku töltési idejét, így egy garnitúra elemmel kb. 432-re növelve a villantások számát. . A csomag gyorsan cserélhető tárakat tartalmaz, melyekbe egyszerre 8 AA méretű elem tölthető még a felvétel elkészítése előtt, ami biztosítja az egyik elemkészletből való egyenletes áttérést a következőre. Ez különösen kritikus fényképezési helyzetekben, vagy olyankor fontos, amikor a műtermi ˝lendületet˝ kell megtartani.
A CP–E3 elemkészlet kompatibilis a Speedlite 550EX, MR-14EX és MT-24EX vakukkal is.

Az új L-vakukar
Az új, külön megvásárolható Speedlite SB-E1 vakukar lehetővé teszi a vakuegység fényképezőgép oldalára történő rögzítését. Kifejezetten sajtó és esküvői fotózásokra tervezték, hiszen a vaku ilyen elhelyezése kiküszöböli a természetellenes árnyékokat, amelyek akkor jelennek meg a téma egyik felén, ha a vakut portré igazítású fotózásnál a fényképezőgépre rögzítették.



Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd