Connect with us

Canon PowerShot S70: új külső – 7,1 millió képpontos felbontás

Laptop

Canon PowerShot S70: új külső – 7,1 millió képpontos felbontás

A Canon bemutatta a 7,1 millió képpontot kínáló kompakt PowerShot S70 digitális fényképezőgépét.

A hasonlóképpen opció-gazdag 5,0 millió képpontos PowerShot S60 jellemzőit magába olvasztva az új S70-est stílusos, két színárnyalatú (sötét fémszínű és fekete) váza különbözteti meg elődjétől. Az új UA objektív anyaga lehetővé tette az objektív méretének csökkentését és az objektív lenyűgöző, 28-100 mm-es gyújtótávolsága és 4 cm-es makró felszereltsége ellenére elegánsan simulékony vázat adott a fényképezőgépnek.


Az S70-est félprofi tulajdonságok jellemzik: egyidejű RAW és JPEG fájlrögzítés, 15 mp-1/2.000 mp záridő, AF és AE rögzítés, manuális élességállítás valamint az automatikus gyorsított felvételek készítéséhez intervallum-időzítő emeli ki a mezőnyből. A külön megvásárolható kiegészítők között megtalálható a vezeték nélküli távkioldó, a 2-szeres tele előtétlencse és a 40 m-es mélységig vízálló tok. A víz alatti fotózáshoz a fényképezőgép előre beállított fehér-egyensúly módot kínál, emellett Nyomtatás/Megosztás gombbal, valamint a gyors, egyszerű és intuitív navigációhoz szükséges, a legfrissebb PowerShot S-sorozathoz kifejlesztett felhasználói interfésszel rendelkezik.

Fókuszban az optika
A Canon mintegy 60 éves, precíziós optika és objektívek terén nyert örökségére alapozva megalkotta az apró, mégis 3,6-szoros optikai zoomos f2.8-f/5.3 fényerejű objektívjét. Ez még csak a második fényképezőgép, amely a Canon új, nagy fénytörési indexű üvegéből készült és aszférikus lencsetagot tartalmaz. Ez az új UA objektív lehetővé teszi a képminőséget nem befolyásoló, még kompaktabb objektív kialakítását, és hozzájárul egy, a népszerű PowerShot S50-nél 8 %-kal vékonyabb váz kialakításához, annak ellenére, hogy a gép 28 mm-es nagy látószögű gyújtótávolsággal és magasabb zoom aránnyal rendelkezik. A 28-100 mm-es gyújtótávolság tartomány a külön megvásárolható, 2-szeres tele előtétlencsével akár 200 mm-ig is kiterjeszthető.

Frissített és integrált
A felhasználói interfész könnyen követhető és megtanulható, ami elsősorban a fényképezőgép tetején található, a 13 különböző fényképezési mód közötti gyors és könnyű váltásra alkalmazható a tükörreflexes gépeken is megtalálható módválasztó tárcsának köszönhető. A felhasználók max. 180 másodperces videót (VGA-felbontással 30 másodpercet) rögzíthetnek hanggal, sőt a fényképezőgépben megszerkeszthetik a klipeket.

Szupergyors képfeldolgozás
A fényképezőgép ugyanazokat a fényképezési és lejátszási időt érintő fejlesztéseket tartalmazza, mint az S60. Kicsiny méretének ellenére, a mellékelt NB-2LH Li-ion akkumulátor egyetlen feltöltéssel kb. 140 felvétel elkészítéséhez vagy kb. 210 perces megjelenítéshez elegendő energiát szolgáltat. Ez a teljesítmény részben a Canon DIGIC képfeldolgozó processzorának érdeme. A Canon speciális feladatra tervezett, beépített DIGIC processzora szolgáltatja a pontos számítást igénylő funkciókhoz szükséges (fehér-egyensúly vagy színreprodukció) összetett algoritmust úgy, hogy az nem befolyásolja a fényképezőgép gyorsaságát. Mivel az összes funkciót egyetlen chip tárolja, a méret és az energiafogyasztás is csökkent. A végeredmény szupergyors képfeldolgozás és kiváló képminőség.

Gyors és pontos
A DIGIC emellett 2 kép/mp-es (nagy sebességű) sorozatfelvételt biztosít és támogatja a 9 pontos AiAF-et a gyors, pontos élességállításért akkor is, ha a téma nincs a középpontban. A FlexiZone AF/AE lehetővé teszi, hogy az AF mezőt az LCD keresőben bárhová elhelyezzük, megjelölve ezzel a témát, így a gép erre súlyozza az expozíciót. A fényképezőgépet ellátták az iSAPS technológiával is, amely egyfajta ˝intelligens fotósegédként˝ azonnal kielemzi az összes képet. A helyzetérzékelőről érkező adatokat, a zoom pozícióját és a fényképezőgép beállításokat figyelembe véve, az iSAPS még azt megelőzően állítja be a felvételt az összes fotózási helyzetben, hogy az expozíció, a fehér-egyensúly és az autofókusz optimalizálásához a felhasználó lenyomná az exponáló gombot.

Profi jellemzők
Az S70 a Canon tükörreflexes digitális fényképezőgép kínálatának számos tulajdonságait olvasztotta magába – az egyik ilyen a RAW fájlok rögzítésének képessége. A fényképezőgép a rögzített RAW fájlba beágyaz egy kiválasztható felbontású JPEG képet, ezzel lehetővé teszi a sikeres felvétel megerősítését célzó, gyors ellenőrzést a fényképezőgépben. A külön megvásárolható, vezeték nélküli távkioldó különösen ideális olyan esetekben, amikor a fotós a gépet egy jó kilátást nyújtó pontra szeretné rögzíteni pl. sport vagy egyéb események alatt. A távkioldó ezenkívül támogatja a távvezérelt megjelenítést és léptetést, amely tökéletes a képek és a felvételek tévé-készüléken történő ellenőrzésére.

Fejlett nyomtatás
Amint a fényképezőgép felismeri a sikeres csatlakoztatást egy közvetlen nyomtatást támogató nyomtatóhoz vagy egy Windows-t futtató számítógéphez, a Nyomtatás/Megosztás gombon világítani kezd egy kék fény, jelezve, hogy megkezdődhet a nyomtatás vagy a fájl áttöltés. A fényképezőgép USB kábellel történő csatlakoztatása egy PictBridge kompatibilis nyomtatóhoz, lehetővé teszi a képek számítógépre töltése nélküli azonnali kinyomtatását. Canon kompakt fotónyomtatókhoz csatlakoztatva (pl. Canon CP-330) a fényképezőgép/nyomtató ötvözésével lehetőség van ˝videó nyomatok˝ (egy videoklip max. 63 egyforma távolságra lévő képkocka-sorozatának folyamatos cselekvésként ábrázolt kinyomtatása) és igazolványkép fotók (útlevél stílusú igazolványképek) készítésére.

Szoftver
A mellékelt szoftvercsomag a ZoomBrowser EX 5.0 (Windows) és ImageBrowser 5.0 (Mac) böngésző és nyomtató programokat tartalmazza. A fejlesztők mind a ZoomBrowser, mind az ImageBrowser szolgáltatásait megújították, így könnyebbé vált a navigáció, a mappa-kezelés, a böngészés és az elrendezés ellenőrzése. Az új, ˝Tulajdonságok˝ ablakban megjeleníthetők a fényképezési információk, a hisztogram, a szerkeszthető ˝megjegyzések˝ mező valamint a törlés elleni védelem kapcsolója. A vásárló a fényképezőgéphez mellékelve megkapja még a PhotoStitch, valamint az ArcSoft Photoimpression és VideoImpression fotó és videó szerkesztő programokat is. A mellékelt szoftvercsomagot támogatja a Windows 98SE/ME/2000 (Service Pack 4-gyel) és a Windows XP, valamint a Mac OS X v10.1.5 – 10.3 operációs rendszereket. A Picture Transfer Protocol (PTP) támogatás lehetővé teszi a fényképezőgép bármely, Windows XP és Mac OS X (v10.1/v10.2/v10.3) rendszert futtató számítógéphez történő csatlakoztatását meghajtó-program telepítése nélkül.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom