Connect with us

technokrata

Canon PowerShot G6: professzionális szuper-kompakt fényképezőgép 7,1 millió képponttal

Laptop

Canon PowerShot G6: professzionális szuper-kompakt fényképezőgép 7,1 millió képponttal

A Canon bejelentette PowerShot G-sorozatának legújabb fényképezőgépét.

A rendkívül apró, mégis nagy tudású, 7,1 millió képpontos PowerShot G6 (a népszerű PowerShot G5 örököseként) nagymértékben javított képminőséget nyújt. Tökéletesebb és gyorsabb lett az f2,0 kezdő fényerejű 4-szeres zoom objektív és a képfeldolgozó algoritmus, az AF pedig 55 %-kal gyorsabb elődjénél, az indítás ideje közel 30 %-kal javult.


A G5-nél több mint 10 %-kal kisebb G6-os 12 fényképezési módot kínál és ergonomikus, ˝egyérintéses˝ felhasználói felülettel rendelkezik. Minden vezérlőgomb pontosan a kényelmes, gumírozott markolatot átfogó kéz ujjai alá esik. A több irányban forgatható LCD-kijelző a korábbi 1,8 colról 2,0 colra nőtt. A fényképezőgép egyidejű RAW és JPEG képrögzítést tesz lehetővé, de a JPEG fájlok tömörítési aránya is választható.

Tökéletes képminőség
A G6 7,1 millió képpontos CCD-érzékelője a típustól elvárható nagyfelbontású képet nyújtja, amellyel lehetővé válik az akár A3-as méretnél nagyobb méretű fotónyomatok tökéletes minőségű előállítása, ugyanakkor a készülék lehetőséget nyújt a képek elkészítése utáni kreatív szerkesztésre. A nagy fényerejű f2,0 (N) – f3,0 (T) 4-szeres optikai zoom objektívet (ami a kisfilmes gépek esetén 35-140 mm-nek felel meg) tökéletesített színkép-jellemzőkkel is felruházták. A fejlődést jól mutatja, hogy a DIGIC-processzor képfeldolgozó algoritmusának színreprodukáló képességei is megújultak.
A 9 pontos AiAF első alkalommal jelenik meg G-sorozatú fényképezőgépekben, lehetővé téve az automatikus és pontos élességállítást még az olyan témák esetén is, amelyek nincsenek a középpontban. Az élességállítási rendszer tökéletesítésének köszönhetően az egyszeri, és a folyamatos autófókusz (AF) sebessége is nagy mértékben (45 %, illetve 55 %-kal) javult.
A FlexiZone AF/AE lehetővé teszi, hogy a felhasználók a képkeretben kijelöljenek egy pontot: ezután a gép erre a pontra állítja az élességet és mér fényt – ami különösen kreatív kompozícióknál hasznos -, valamint a fókuszsorozattal további képeket készíthetnek a téma előtti és mögötti részre állítva az élességet. A semleges szürke (ND) szűrő 3 értékkel csökkenti a fény mennyiségét, ez erős fényviszonyok között is lehetővé teszi a hosszú záridő/nagy blende beállítások használatát, csökkenti a ˝CCD-maszatolást˝ az elkészített képeken.

Határtalan rugalmasság
A 12 fényképezési mód közötti választási lehetőség minden helyzetben teljes körű vezérlést biztosít a felhasználóknak. A modern digitális fényképezőgépektől elvárható teljesen manuális, és a blende/záridő előválasztási mód mellett a G6 két felhasználói módot is nyújt a kedvelt fényképezőgép-beállítások tárolására. Emellett Portré és Tájkép módot kínál a mélységélesség megfelelő minimalizálására/maximalizálására, valamint Éjszakai felvétel módot, mellyel a valósághű képekhez hosszú szinkront biztosít, így kiegyensúlyozza a megvilágítást a háttér és az előtér részleteinek megőrzése érdekében. Az Illesztés 5 módban használható a max. 26 panoráma- és poszterkép pontos igazításához, melyeket később a PhotoStitch programmal lehet összefűzni.
Videó módban 3 perces videoklip rögzíthető hanggal együtt, illetve VGA-felbontással is készíthető 30 másodperces felvétel. A fotóeffektusok között megtalálható a szépia, az élénk szín, a fekete-fehér, a semleges és a lágyítás.
A tetszés szerinti pozícióba állítható 2,0 col átmérőjű, elfordítható LCD-monitor lehetővé teszi a talajhoz közeli, és a magasban kiszemelt témák gondtalan fényképezését is.

Kiváló képfeldolgozás, kiváló teljesítmény
Az összetett algoritmusok pontosan működő funkciókat követelnek meg (mint a fehér-egyensúly és a szín reprodukció), melyeket a Canon egyedülálló, gyors DIGIC-processzorában integrált. Mindez lehetővé teszi, hogy a G6 kiváló minőségben max. 14 képet produkáljon 2 képkocka/ másodperccel, anélkül, hogy ez kihatással lenne a fényképezőgép érzékenységére. Mivel az összes funkciót egyetlen chip tárolja, a gép energiafogyasztása is jelentősen csökkent.
A G6 nagy teljesítményű BP-511A tölthető Li-ion akkumulátorral működik, amely 300 felvétel elkészítésére (vagy 6 órányi lejátszásra) alkalmas egyetlen feltöltéssel.

Rendszer-fényképezőgép
A különleges kiegészítők széles választéka tovább bővíti a G6 képességeit. A 0,7-szeres nagylátószögű, és az 1,75-ös tele-előtétlencse a mintegy 24,5-245 mm-es (35 mm-es kisfilmes gépnek megfelelő) 10-szeres zoom tartományt fedi le. A valósághű makró fényképezést az 58 mm-es makró objektív és a profi MR-14EX makró-körvaku, vagy az MT-24EX Makró ikervakuk biztosítják. A G6 emellett támogatja a Canon EX sorozatú Speedlite vakuit, köztük az új (most bemutatott) Canon Speedlite 580EX vakut, valamint a távkioldású vakuk több, egymástól független egységeinek folyamatos, vezeték nélküli működtetését.

Közvetlen nyomtatás
A számítógép igénybevétele nélküli nyomtatás érdekében a G6 közvetlenül csatlakoztatható az összes, PictBridge kompatibilis és Canon Direct Print nyomtatókhoz. A Canon kártyanyomtatóihoz csatlakoztatva, az új igazolványkép nyomtatási funkció lehetővé teszi, hogy több, igazolványkép stílusú fotót készítsen egyetlen levelezőlap méretű nyomatra kiváltva ezzel az igazolványkép-készítő automaták használatát. A ˝Videó nyomtatása˝ móddal a rögzített videoklipből kiválasztható Maximum 63 (egyforma távolságra lévő, egymást követő) képkocka, így egyetlen lapon kinyomtathatóak a mozgásfázisok.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök