Connect with us

technokrata

Canon PowerShot G6: professzionális szuper-kompakt fényképezőgép 7,1 millió képponttal

Laptop

Canon PowerShot G6: professzionális szuper-kompakt fényképezőgép 7,1 millió képponttal

A Canon bejelentette PowerShot G-sorozatának legújabb fényképezőgépét.

A rendkívül apró, mégis nagy tudású, 7,1 millió képpontos PowerShot G6 (a népszerű PowerShot G5 örököseként) nagymértékben javított képminőséget nyújt. Tökéletesebb és gyorsabb lett az f2,0 kezdő fényerejű 4-szeres zoom objektív és a képfeldolgozó algoritmus, az AF pedig 55 %-kal gyorsabb elődjénél, az indítás ideje közel 30 %-kal javult.


A G5-nél több mint 10 %-kal kisebb G6-os 12 fényképezési módot kínál és ergonomikus, ˝egyérintéses˝ felhasználói felülettel rendelkezik. Minden vezérlőgomb pontosan a kényelmes, gumírozott markolatot átfogó kéz ujjai alá esik. A több irányban forgatható LCD-kijelző a korábbi 1,8 colról 2,0 colra nőtt. A fényképezőgép egyidejű RAW és JPEG képrögzítést tesz lehetővé, de a JPEG fájlok tömörítési aránya is választható.

Tökéletes képminőség
A G6 7,1 millió képpontos CCD-érzékelője a típustól elvárható nagyfelbontású képet nyújtja, amellyel lehetővé válik az akár A3-as méretnél nagyobb méretű fotónyomatok tökéletes minőségű előállítása, ugyanakkor a készülék lehetőséget nyújt a képek elkészítése utáni kreatív szerkesztésre. A nagy fényerejű f2,0 (N) – f3,0 (T) 4-szeres optikai zoom objektívet (ami a kisfilmes gépek esetén 35-140 mm-nek felel meg) tökéletesített színkép-jellemzőkkel is felruházták. A fejlődést jól mutatja, hogy a DIGIC-processzor képfeldolgozó algoritmusának színreprodukáló képességei is megújultak.
A 9 pontos AiAF első alkalommal jelenik meg G-sorozatú fényképezőgépekben, lehetővé téve az automatikus és pontos élességállítást még az olyan témák esetén is, amelyek nincsenek a középpontban. Az élességállítási rendszer tökéletesítésének köszönhetően az egyszeri, és a folyamatos autófókusz (AF) sebessége is nagy mértékben (45 %, illetve 55 %-kal) javult.
A FlexiZone AF/AE lehetővé teszi, hogy a felhasználók a képkeretben kijelöljenek egy pontot: ezután a gép erre a pontra állítja az élességet és mér fényt – ami különösen kreatív kompozícióknál hasznos -, valamint a fókuszsorozattal további képeket készíthetnek a téma előtti és mögötti részre állítva az élességet. A semleges szürke (ND) szűrő 3 értékkel csökkenti a fény mennyiségét, ez erős fényviszonyok között is lehetővé teszi a hosszú záridő/nagy blende beállítások használatát, csökkenti a ˝CCD-maszatolást˝ az elkészített képeken.

Határtalan rugalmasság
A 12 fényképezési mód közötti választási lehetőség minden helyzetben teljes körű vezérlést biztosít a felhasználóknak. A modern digitális fényképezőgépektől elvárható teljesen manuális, és a blende/záridő előválasztási mód mellett a G6 két felhasználói módot is nyújt a kedvelt fényképezőgép-beállítások tárolására. Emellett Portré és Tájkép módot kínál a mélységélesség megfelelő minimalizálására/maximalizálására, valamint Éjszakai felvétel módot, mellyel a valósághű képekhez hosszú szinkront biztosít, így kiegyensúlyozza a megvilágítást a háttér és az előtér részleteinek megőrzése érdekében. Az Illesztés 5 módban használható a max. 26 panoráma- és poszterkép pontos igazításához, melyeket később a PhotoStitch programmal lehet összefűzni.
Videó módban 3 perces videoklip rögzíthető hanggal együtt, illetve VGA-felbontással is készíthető 30 másodperces felvétel. A fotóeffektusok között megtalálható a szépia, az élénk szín, a fekete-fehér, a semleges és a lágyítás.
A tetszés szerinti pozícióba állítható 2,0 col átmérőjű, elfordítható LCD-monitor lehetővé teszi a talajhoz közeli, és a magasban kiszemelt témák gondtalan fényképezését is.

Kiváló képfeldolgozás, kiváló teljesítmény
Az összetett algoritmusok pontosan működő funkciókat követelnek meg (mint a fehér-egyensúly és a szín reprodukció), melyeket a Canon egyedülálló, gyors DIGIC-processzorában integrált. Mindez lehetővé teszi, hogy a G6 kiváló minőségben max. 14 képet produkáljon 2 képkocka/ másodperccel, anélkül, hogy ez kihatással lenne a fényképezőgép érzékenységére. Mivel az összes funkciót egyetlen chip tárolja, a gép energiafogyasztása is jelentősen csökkent.
A G6 nagy teljesítményű BP-511A tölthető Li-ion akkumulátorral működik, amely 300 felvétel elkészítésére (vagy 6 órányi lejátszásra) alkalmas egyetlen feltöltéssel.

Rendszer-fényképezőgép
A különleges kiegészítők széles választéka tovább bővíti a G6 képességeit. A 0,7-szeres nagylátószögű, és az 1,75-ös tele-előtétlencse a mintegy 24,5-245 mm-es (35 mm-es kisfilmes gépnek megfelelő) 10-szeres zoom tartományt fedi le. A valósághű makró fényképezést az 58 mm-es makró objektív és a profi MR-14EX makró-körvaku, vagy az MT-24EX Makró ikervakuk biztosítják. A G6 emellett támogatja a Canon EX sorozatú Speedlite vakuit, köztük az új (most bemutatott) Canon Speedlite 580EX vakut, valamint a távkioldású vakuk több, egymástól független egységeinek folyamatos, vezeték nélküli működtetését.

Közvetlen nyomtatás
A számítógép igénybevétele nélküli nyomtatás érdekében a G6 közvetlenül csatlakoztatható az összes, PictBridge kompatibilis és Canon Direct Print nyomtatókhoz. A Canon kártyanyomtatóihoz csatlakoztatva, az új igazolványkép nyomtatási funkció lehetővé teszi, hogy több, igazolványkép stílusú fotót készítsen egyetlen levelezőlap méretű nyomatra kiváltva ezzel az igazolványkép-készítő automaták használatát. A ˝Videó nyomtatása˝ móddal a rögzített videoklipből kiválasztható Maximum 63 (egyforma távolságra lévő, egymást követő) képkocka, így egyetlen lapon kinyomtathatóak a mozgásfázisok.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd