Connect with us

technokrata

Canon PowerShot A400: kiszínesedő modellek

Laptop

Canon PowerShot A400: kiszínesedő modellek

A Canon bemutatta új távlatokat nyitó digitális fényképezőgépének, a 4 vonzó színben elérhető PowerShot A400-nak piacra dobását.

A 3,2 millió képpontos fényképezőgép 2,2-szeres optikai zoommal és DIGIC processzorral kínál pompás képminőséget. A kiváló teljesítményű, 9 pontos AiAF autofókusz, az ˝Intelligens helyzetérzékelő˝ és a 12 fényképezés mód biztosítja a nagyszerű képek készítését nehezebb fényképezési körülmények között is.


A Canon legújabb, belépő szintű modellje SD memóriakártyára rögzíti a képeket, így maga a fényképezőgép váz kisebb és könnyebb lett. Az A400 Intelligens helyzetérzékelővel rendelkezik és max. 3 perces videoklip rögzítésére képes (VGA-felbontással is 30 másodperces felvételek készíthetők). A Nyomtatás/Megosztás gomb megkönnyíti a közvetlen nyomtatást és a képek áttöltését a Windows-rendszert futtató számítógépekre.

Kiváló minőségű képek zoommal is
Az A400 a Canon professzionális, digitális kompakt fényképezőgépeire jellemző technológiát vonultatja fel (DIGIC processzor és iSAPS), így biztosítja a kiváló képminőséget. A speciális feladatra tervezett DIGIC processzor egyetlen chipben ötvözi az összes képfeldolgozó algoritmust, így gyors adatfeldolgozást, a zár kiváló reakcióidejét, optimális képmeghatározást, valamint következetesen precíz és természetes színreprodukciót eredményez. Az iSAPS egy beépített fotósegéd, amely elemzi a kompozíció elemeit – köztük a zoom pozícióját és a megvilágítást – így előre meghatározza a készülő kép jellegét. Mindez gyorsabb automatikus élességállítást, sokkal pontosabb automatikus expozíciót és precízebb automatikus fehér-egyensúlyt tesz lehetővé. A kiváló minőségű 2,2-szeres optikai zoom objektív 45-100 mm-es gyújtótávolsággal rendelkezik, mely különösen portré fotózára teszi alkalmassá az A400-ast. Közeli felvételek készítése szintén egyszerű az 5 cm-es makró funkcióval.

Funkciók a még könnyebb használatért
Míg a tapasztalt profi fotósoknak is rengeteget kínál, az A400-ast az amatőrök is könnyen és egyszerűen használhatják. A 9 pontos AiAF gyorsan és pontosan állít élességet a témákra, még akkor is, ha azok nincsenek középen, valamint átállítható egypontos (középre rögzített) AF-re is. Az automata segédfény lámpa gyenge fényviszonyok között segíti az élességállítást.
A 12 fényképezés móddal az A400-zal bármikor lencsevégre kapható a megfelelő kép. Az Automata, a Manuális, az Illesztés és a Videó mód mellett 8 témaautomatika mód optimalizálja a fehér-egyensúlyt, az expozíciót és más beállításokat a különleges fényképezési feltételeknek megfelelően. Ezek a beállított témák a Portré, Éjszakai felvétel, Tűzijáték, Lombozat, Tengerpart, Havas táj, Víz alatti és Beltéri felvétel.
Az intelligens helyzetérzékelő észleli, hogy a fényképezés pillanatában a fényképezőgépet vízszintesen vagy függőlegesen tartják. Amellett, hogy az ellenőrzés során a képeket irányuknak megfelelően jeleníti meg, segít beállítani az automatikus élességállítást, az automatikus expozíciót és az automatikus fehér-egyensúly beállításokat.

Szórakozásra tervezve
A fényképezőgép megjelenését négy színnel (ezüsttel, égszínkékkel, tavaszi zölddel és alkony arannyal) tették egyedivé. Mivel a gép SD memóriakártyára rögzíti a képeket, az A400 körülbelül 10 %-kal könnyebb és 11 %-kal kisebb, mint elődei (annak ellenére, hogy zoom objektívet kapott), így a kompakt fényképezőgépet könnyű bárhova elvinni. A külön megvásárolható víz alatti tokkal a fényképezőgép minden körülmények között védve van, készüljenek a képek akár síelés, szörfözés, vagy búvárkodás közben (a tok 3 méterig vízálló).
Az A400 legfeljebb 3 perces hanggal ellátott videoklip rögzítésére és lejátszására képes (VGA felbontással is 30 másodperces felvételek készíthetők). Az összes videoklipet a fényképezőgépen lehet szerkeszteni és vágni, emellett az A400-as egyszerűen csatlakoztatható tévé-készülékhez is, ahol ellenőrizhetőek az elkészült videók és fotók.

Egyszerűsített közvetlen nyomtatás
A fényképezőgép rendelkezik a Canon Nyomtatás/Megosztás gombjával: a jelzőfény azonnal világítani kezd, ha a fényképezőgép USB portja és egy PictBridge kompatibilis nyomtató, vagy Windows-rendszert futtató számítógép USB portja között sikeres kapcsolat jött létre. A gomb világítás közben történő megnyomása elindítja az aktuálisan megjelenített kép kinyomtatását (ilyenkor a nyomtató alapértelmezett PictBridge vagy Közvetlen nyomtatási beállításai érvényesülnek) vagy a képek automatikus áttöltését a számítógépre . Canon kompakt fotónyomtatóhoz csatlakoztatva a fényképezőgép Nyomtatás/Megosztás kombinációjával lehetővé válik ˝videó-nyomatok˝ (egy videoklip egymást követő filmkockáinak index méretű kinyomtatása) és igazolványképek (útlevél stílusú igazolványképek) megjelenítése.

Sokoldalú szoftverek
A mellékelt szoftvercsomag a ZoomBrowser EX (Windows) és ImageBrowser (Mac) böngésző és nyomtató programokat tartalmazza. Ezenkívül a fényképezőgéphez mellékelve a vásárló megkapja a PhotoStitch, valamint az ArcSoft PhotoImpression és VideoImpression fotó- és videó-szerkesztő programokat is. Az A400 felhasználói interfész használata igen egyszerű, emellett két új nyelvet is kínál – portugál és orosz -, ezzel 14-re bővült a támogatott nyelvek listája.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp