Connect with us

technokrata

Az LG által kifejlesztett E-VSB technológiát szabványként fogadta el az ATSC

Laptop

Az LG által kifejlesztett E-VSB technológiát szabványként fogadta el az ATSC

Az Advanced Television Systems Committee – ATSC (Fejlett Televíziós Rendszerek Bizottsága) új szabványként fogadta el az LG Electronics által kifejlesztett, az ATSC Digitális Televíziók (DTV) szabványának vételi és adási kapacitását növelő következő generációs technológiát.

Az LGE E-VSB technológiája túlmutat a Philips, a Broadcom vagy a Conexant hasonló technológiáin is. Az ATSC nemzetközi szervezet célja a digitális televíziókra vonatkozó észak-amerikai szabványok felállítása. A szervezet döntése is bizonyítja, hogy az LG vezető pozíciót szerzett a DTV technológia nemzetközi piacán.

Az LG Electronics amerikai leányvállalata, a Zenith Electronics és az ATI Electronics által közösen kifejlesztett E-VSB (Enhanced-VSB – továbbfejlesztett-VSB) szabvány a közvetítő rendszer nagyobb rugalmasságát és jobb földi DTV vételt garantál Dél-Koreában, az USA-ban és más ATSC rendszert használó országokban, elsősorban a rossz vétellel rendelkező területeken. Az E-VSB technológia használatával a földi jelek szélesebb nézőközönséghez jutnak el, a műsorszolgáltatók új szolgáltatásokat vezethetnek be, amelyek új bevételi forrásokat jelenthetnek számukra.

Az LG egy másik új fejlesztése, a 8-VSB és az E-VSB technológia lehetővé teszi az ATSC DTV szabvány további finomítását. Ha a műsorszolgáltatók E-VSB-t használnak, azokat a nézőket is elérik, akik ugyan rendelkeznek digitális TV-vel, de egyszerű antennájuk van. Ez azért is fontos, mert például az Amerikai Egyesült Államokban ötből négy háztartásban van olyan készülék, amely nem képes kábel vagy műholdas adást fogni.

Az LG tervei szerint, 2005 végére befejezi az E-VSB chip kifejlesztését, 2006-ban pedig a piacra is bevezetik a technológiához kapcsolódó termékeket, szolgáltatásokat.

Woo Paik, az LG vezető technológiai munkatársa üdvözölte az ATSC E-VSB felkarolásáról szóló döntését, és elmondta: ˝Kimondhatatlanul büszkék vagyunk azokra az eredményekre, melyeket hazai és amerikai kollégáink értek el. Olyan új, rugalmas technológiát sikerült kifejleszteniük, amely lehetővé teszi a digitális televíziók szolgáltatásainak fejlesztését, a fogyasztók és a műsorszolgáltatók megelégedésére˝. Dr. Paik (aki maga is kulcsszerepet játszott az ATSC DTV Standard kifejlesztésében) hozzátette: ˝Az E-VSB a műsorszolgáltatók, kiváltképp a koreai ATSC tagok széleskörű támogatását élvezi, hiszen használata rugalmasabbá és erősebbé teszi a ATSC DTV szabványt˝.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd