Connect with us

Letölthető a megújult, 3.3-as KDE

Laptop

Letölthető a megújult, 3.3-as KDE

A KDE Project kiadta a K Desktop Environment legújabb, 3.3-as változatát, mely számos frissítést és többezer javítást tartalmaz.

A nyíltforrású linuxokhoz és UNIX-hoz grafikus kezelői felületet biztosító csomag a Gnome alternatívája; a 3.2-es változat közel egy éves erőfeszítés eredményeként születethetett meg, írtuk még februárban. Azóta sem állt meg az idő a fejlesztés tekintetében, így a napokban a 3.3-as verzió végleges változata elérhetővé vált a nyilvánosság számára.

A csomag új alkalmazásokkal gyarapodott, például a Kolourpainttel, amely a KPaint lecserélését szolgálni hivatott, könnyen használható eszköz. Bővült az oktatási és családi célokat szolgáló programok köre is (KWordQuiz, KLatin és KTurtle), illetve a webdesignerek számára született meg a Kimagemapeditor. A KSpell2 szóellenőrző funkciókat tölt be, a KThemeManager pedig a KDE vizuális témáinak globális kezeléséért felelős új irányítóközpont lett.

Fontos újítása a 3.3-as KDE-nek, hogy jobb támogatással rendelkezik az azonnali üzenetküldés kontaktjait illetően: képessé vált file-ok küldésére, illetve kibővült a támogatott protokollok száma is. Ebben a témakörben apróbb változások is történtek, talán amit érdemes még megemlíteni, az az, hogy a 3.2-es csomagban megjelent Juk nevű zenelejátszó immáron képes audió CD-t írni.

A szabadon használható kezelői felület csomag böngészője, a Konqueror több kisebb finomítást kapott: például a füles kialakításon fejlesztettek, kapott hírolvasó sidebart, illetve egy keresősort is, leegyszerűsítendő az internetes kutakodásokat. Olyan lehetőségek is feltárulnak a KDE 3.3-at használók előtt, mint az antispam, antivírus varázslók használata, a levelezőlisták automatikus kezelése, illetve a titkosítás területén is történtek változások. Ezenfelül közel 7 ezer hibajelentést is megvizsgáltak a fejlesztők, valamint hozzávetőleg 2000 olyan felhasználói kérelmet, melyek az alkalmazáscsomag funkcióbeli bővítésére vonatkoztak.

A szoftver szabadon letölthető a KDE weboldaláról. Az érdeklődők 50-nél is több különböző nyelven szerezhetik be a kitet.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom