Connect with us

technokrata

Letölthető a megújult, 3.3-as KDE

Laptop

Letölthető a megújult, 3.3-as KDE

A KDE Project kiadta a K Desktop Environment legújabb, 3.3-as változatát, mely számos frissítést és többezer javítást tartalmaz.

A nyíltforrású linuxokhoz és UNIX-hoz grafikus kezelői felületet biztosító csomag a Gnome alternatívája; a 3.2-es változat közel egy éves erőfeszítés eredményeként születethetett meg, írtuk még februárban. Azóta sem állt meg az idő a fejlesztés tekintetében, így a napokban a 3.3-as verzió végleges változata elérhetővé vált a nyilvánosság számára.

A csomag új alkalmazásokkal gyarapodott, például a Kolourpainttel, amely a KPaint lecserélését szolgálni hivatott, könnyen használható eszköz. Bővült az oktatási és családi célokat szolgáló programok köre is (KWordQuiz, KLatin és KTurtle), illetve a webdesignerek számára született meg a Kimagemapeditor. A KSpell2 szóellenőrző funkciókat tölt be, a KThemeManager pedig a KDE vizuális témáinak globális kezeléséért felelős új irányítóközpont lett.

Fontos újítása a 3.3-as KDE-nek, hogy jobb támogatással rendelkezik az azonnali üzenetküldés kontaktjait illetően: képessé vált file-ok küldésére, illetve kibővült a támogatott protokollok száma is. Ebben a témakörben apróbb változások is történtek, talán amit érdemes még megemlíteni, az az, hogy a 3.2-es csomagban megjelent Juk nevű zenelejátszó immáron képes audió CD-t írni.

A szabadon használható kezelői felület csomag böngészője, a Konqueror több kisebb finomítást kapott: például a füles kialakításon fejlesztettek, kapott hírolvasó sidebart, illetve egy keresősort is, leegyszerűsítendő az internetes kutakodásokat. Olyan lehetőségek is feltárulnak a KDE 3.3-at használók előtt, mint az antispam, antivírus varázslók használata, a levelezőlisták automatikus kezelése, illetve a titkosítás területén is történtek változások. Ezenfelül közel 7 ezer hibajelentést is megvizsgáltak a fejlesztők, valamint hozzávetőleg 2000 olyan felhasználói kérelmet, melyek az alkalmazáscsomag funkcióbeli bővítésére vonatkoztak.

A szoftver szabadon letölthető a KDE weboldaláról. Az érdeklődők 50-nél is több különböző nyelven szerezhetik be a kitet.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd