Connect with us

technokrata

IQSYS: növekvő bevételek, óvatos bővülés

Laptop

IQSYS: növekvő bevételek, óvatos bővülés

Banki rendszerek húzzák a piacot.

Közzétette 2004 első félévi eredményeit az IQSYS Informatikai Rt. Ezek szerint a cég az esztendő első felében 1.629 millió forint bevételre tett szert, amely összeg 25%-al haladta meg a tavalyi év azonos időszakának eredményét. A bevételen belül a hozzáadott érték 1.014 millió forint volt.

„A fenti számokból két fontos következtetés vonható le.” – nyilatkozta az eredmény kapcsán Verseghi Nagy Miklós, a cég ügyvezető igazgatója – „Az egyik, hogy szemlátomást jót tett a vállalatnak a tavalyi átalakítás, amelyben egyébként a KFKI Csoport egésze részt vett. A másik, hogy már egyértelműen látszik: a pangás után az idén egy érezhető, markáns növekedésnek indult a piac. Ha terveinket a második félévben is teljesíteni tudjuk, amire jó esély van, – bizakodik a szakember – akkor az év végére elérjük a 3,7 milliárd forint árbevételt..”

Az IQSYS-en belül a legtöbb bevételt a pénzintézeti üzletág hozta, ami nem meglepő, hisz a legtöbb pénz, mint mindenütt a világon, Magyarországon is a bankszektorban van. Ezzel együtt jól teljesített az ipari és a telekommunikációs üzletág is. A bevétel nagyjából felét 5 nagy projektből realizálták, 1 nagy állami, 3 banki, és két nagyvállalati beruházást sikerült elnyernie a vállalatnak, melyek egyenként is 100 millió feletti nagyságrendűek voltak. „A bevételek másik fele több közepes és kis megbízásból tevődött össze.” – mondta az igazgató. „Figyelemreméltó az egyedi megoldások piacának élénkülése, és megfigyelhető a trend, mely szerint a különböző üzleti intelligencia, adattárház és dokumentumkezelési megoldások mind kisebb vállalatok érdeklődését is felkeltik.”

A bővülés kapcsán az ügyvezető igazgató elmondta: a cég 140 szakembere dolgozik különböző projekteken országszerte. „Lassanként szükség lesz a gárda létszámának növelésére, de ezzel óvatosak vagyunk, mivel a hatékonyság további növelése is terveink közt szerepel. Bízunk benne, hogy a cég piaci helyzete a jövőben tovább erősödik majd, és ezzel párhuzamosan maga a piac is tovább bővül az elkövetkezendő néhány évben. Mi mindent meg fogunk tenni, hogy ez így legyen.” – ígéri Verseghi Nagy Miklós.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd