Connect with us

IQSYS: növekvő bevételek, óvatos bővülés

Laptop

IQSYS: növekvő bevételek, óvatos bővülés

Banki rendszerek húzzák a piacot.

Közzétette 2004 első félévi eredményeit az IQSYS Informatikai Rt. Ezek szerint a cég az esztendő első felében 1.629 millió forint bevételre tett szert, amely összeg 25%-al haladta meg a tavalyi év azonos időszakának eredményét. A bevételen belül a hozzáadott érték 1.014 millió forint volt.

„A fenti számokból két fontos következtetés vonható le.” – nyilatkozta az eredmény kapcsán Verseghi Nagy Miklós, a cég ügyvezető igazgatója – „Az egyik, hogy szemlátomást jót tett a vállalatnak a tavalyi átalakítás, amelyben egyébként a KFKI Csoport egésze részt vett. A másik, hogy már egyértelműen látszik: a pangás után az idén egy érezhető, markáns növekedésnek indult a piac. Ha terveinket a második félévben is teljesíteni tudjuk, amire jó esély van, – bizakodik a szakember – akkor az év végére elérjük a 3,7 milliárd forint árbevételt..”

Az IQSYS-en belül a legtöbb bevételt a pénzintézeti üzletág hozta, ami nem meglepő, hisz a legtöbb pénz, mint mindenütt a világon, Magyarországon is a bankszektorban van. Ezzel együtt jól teljesített az ipari és a telekommunikációs üzletág is. A bevétel nagyjából felét 5 nagy projektből realizálták, 1 nagy állami, 3 banki, és két nagyvállalati beruházást sikerült elnyernie a vállalatnak, melyek egyenként is 100 millió feletti nagyságrendűek voltak. „A bevételek másik fele több közepes és kis megbízásból tevődött össze.” – mondta az igazgató. „Figyelemreméltó az egyedi megoldások piacának élénkülése, és megfigyelhető a trend, mely szerint a különböző üzleti intelligencia, adattárház és dokumentumkezelési megoldások mind kisebb vállalatok érdeklődését is felkeltik.”

A bővülés kapcsán az ügyvezető igazgató elmondta: a cég 140 szakembere dolgozik különböző projekteken országszerte. „Lassanként szükség lesz a gárda létszámának növelésére, de ezzel óvatosak vagyunk, mivel a hatékonyság további növelése is terveink közt szerepel. Bízunk benne, hogy a cég piaci helyzete a jövőben tovább erősödik majd, és ezzel párhuzamosan maga a piac is tovább bővül az elkövetkezendő néhány évben. Mi mindent meg fogunk tenni, hogy ez így legyen.” – ígéri Verseghi Nagy Miklós.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom