Connect with us

Hirdetés

technokrata

Problémás DivX működés a Windows XP SP2 miatt?

Laptop

Problémás DivX működés a Windows XP SP2 miatt?

A DivX-et fejlesztők hivatalosan is elismerték, hogy a Microsoft operációs rendszerének frissítése miatt problémák léphetnek fel a szoftverrel.

Akik az SP2 feltelepítése után kísérelték meg például a Dr.DivX installálását, meglepve tapasztalhatták, hogy az még a folyamat befejezése előtt kilépett. Ezenfelül maga a kodek egyes rendszerekben nem található meg a videotömörítők listájában – mindez az SP2 feltelepítése után jelentkezik. A fejlesztők közölték, hogy ennek oka a második javítócsomagban debütált DEP, azaz Data Execution Prevention technológia megjelenése.

Akinek ez gondot okoz, egyelőre nem tehet mást, minthogy kikapcsolja a DEP-et, ami ugyan növeli a biztonsági kockázatát az adott rendszernek, más megoldás egyelőre azonban nincsen erre a problémára. Mindazonáltal a fejlesztők már dolgoznak egy olyan DivX változaton, amely képes kezelni az illegális futtatást megakadályozó Microsoft technológiát; ennek kiadásáról pontos információ nincsen, mindössze annyit közöltek, hogy hamarosan.

A DEP letiltását Notepaddel is el lehet végezni, meg kell nyitni a rendszermeghajtó gyökerében levő Boot.ini állományt, majd az [operating systems] szekciónál a /NoExecute=xxxxx paramétert /Execute formájúra kell változtatni. Ezután el kell menteni a Boot.ini állományt, és újra kell indítani a számítógépet. A fejlesztők javaslata szerint a változtatások előtt érdemes egy backupot készíteni a file-ról.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés