Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pozitív folyamatok a magyarországi kábeltelevíziózás terén

Laptop

Pozitív folyamatok a magyarországi kábeltelevíziózás terén

Együttműködés az önszabályozó rendszer kialakítása érdekében.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, a kábelpiaci érdekképviseletek, a szolgáltatók, a Gazdasági Versenyhivatal és a Nemzeti Hírközlési Hatóság képviselői megbeszélést tartottak a magyarországi kábeltelevíziózás helyzetéről és jövőjéről. A tárgyalás résztvevői egyetértettek abban, hogy a kábeltelevíziós piac működésével kapcsolatosan a hatóságok és az érdekképviseletek részéről egyaránt felvetett és mindeddig megoldatlannak tartott kérdéseket többoldalú párbeszéd, együttműködés és lehetőség szerint önszabályozás keretében rendezzék. Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter szerint: „Ezek a pozitív folyamatok a felhasználók érdekeinek védelmét hivatottak biztosítani, s az elindult együttműködés végső nyertese egyértelműen a fogyasztó lesz”.

A Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter által összehívott megbeszélésen dr. Bánkúti Erzsébet, az IHM hírközlési helyettes államtitkára konszenzuson alapuló önszabályozó rendszer mellett érvelt, mely átláthatóságot biztosít a piacon, s a kábelpiaci szereplőket a mindenkori állam megbízható partnereivé teszi. A kábelszolgáltatók képviselői által felvázolt megoldást, az önszabályozó kamarába tömörülés lehetőségét az IHM is támogatja. A megbeszélésen a Gazdasági Versenyhivatal képviselői is fontosnak tartották az általuk tapasztalt versenyjogi problémáknak, tisztázatlan kérdéseknek a hatóságok és a piaci szereplők párbeszédén alapuló, közös rendezését. A Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség illetve a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség vezetői egyetértettek a televízió és rádió műsorterjesztési piac és ebben a több mint 400 hazai szolgáltató átláthatóbb és kiszámíthatóbb működésének szükségességében, és a kábeltelevíziós szakma partneri együttműködési készségéről biztosították a hatóságokat.

A megkezdett párbeszéd folytatására az IHM idén ősszel a téma szakembereinek bevonásával tanácskozást rendez, amely az érintettek számára lehetőséget biztosít az egyeztetések és a közös megoldás kialakításának megkezdésére. Az őszi tanácskozás az első állomása kíván lenni egy sorozatnak, mely rendszeres fórumot teremt a magyar kábeltelevíziós piac szereplői és a szabályozó hatóságok közötti véleménycserére.

A magyarországi kábeltelevíziós piac elmúlt években bekövetkezett jelentős fejlődésének elismeréseként a közeljövőben Budapesten tartja közgyűlését a két legrangosabb európai kábeles szakmai szervezet. Az amerikai CTAM testvérszervezeteként létrejövő európai Kábeles és Távközlési Marketing Szövetség szeptemberi budapesti alakuló közgyűlése után jövő márciusban a vezető szolgáltatókat tömörítő Európai Kábelkommunikációs Szövetség (ECCA) is a magyar fővárosban tartja közgyűlését, melynek védnökségére Kovács Kálmán informatikai és hírközlési minisztert kérték fel.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés