Connect with us

Aficio CL2000 és Aficio CL3100N/3100DN: bármilyen hálózati környezetbe integrálható színes lézernyom

Laptop

Aficio CL2000 és Aficio CL3100N/3100DN: bármilyen hálózati környezetbe integrálható színes lézernyom

A Ricoh bemutatta az Aficio termékcsalád két új tagját, az Aficio CL2000 és az Aficio CL3100N/3100DN A4 méretű színes lézernyomtatót.

Mindkét eszköz problémamentesen integrálható bármilyen hálózati környezetbe, ezzel magas termelékenységet és kiváló teljesítményt nyújt versenyképes áron. Az Aficio CL2000 és az Aficio CL3100N/3100DN eszközöket a nyomtatási sebesség, a memóriakapacitás, a csomagolt szoftverek, illetve a vezeték nélküli csatlakoztatási opciók a kategória legjobb ár-érték arányú nyomtatójává teszik. Mindezek mellett a kompakt kialakítás és a környezetkímélő működés (alacsony zaj- és ózonkibocsátás) jellemzi az Aficio termékcsalád új színes lézernyomtatóit. Az Aficio CL3100N és a CL3100DN alapkiépítésben integrált hálózati kártyával rendelkezik, az Aficio CL2000 pedig az alsó kategória legkisebb, hálózati működésre is alkalmassá tehető gépe.

Az Aficio CL2000 és CL3100N/3100DN készülékek valódi 1200×1200 dpi felbontásban, kiváló minőségben nyomtatnak. Nyomtatási sebességük igen nagy: a CL2000 modell percenként 16 oldalt készít el, a CL3100N/3100DN színes üzemmódban 17, fekete-fehérben 21 oldalt nyomtat. A gyors adatfeldolgozás azonban nem megy a felbontás rovására. A készülék 30 másodperc alatt üzemkész állapotba kerül, energiatakarékos üzemmódban mindössze 11 W a fogyasztása, környezeti terhelése (zaj- és ózonkibocsátás) minimális, azaz bármilyen iroda ideális munkaeszköze.


Az Aficio CL3100N/3100DN bármilyen hálózati környezetbe problémamentesen integrálható, a hálózati kapcsolat egy hagyományos Ethernet kábellel létrehozható. Mindkét készülék alapkiépítésben rendelkezik USB 2.0 interfésszel, amely segítségével egyszerűen és gyorsan, kábelrengeteg nélkül összekapcsolható a nyomtató és a számítógép (akár laptop is). A lézernyomtatók között a Ricoh Aficio CL3100N/3100DN modellje támogatja a vezeték nélküli LAN és Bluetooth szabványokat. Az Aficio CL2000 esetében ezek opcionálisak.

Az Aficio CL3100DN beépített duplex egységgel rendelkezik (Aficio CL3100N és Aficio CL2000 készülékeknél opcionális), amellyel nem csökken a termelékenység és nem növekszik a helyigény. A Próbanyomtatás funkció segítségével a felhasználó a nyomtatási munkát a kezelőpanelről elindíthatja, és amennyiben az első példánnyal meg van elégedve, a többi oldal nyomtatását a kezelőpanelről indíthatja, ha nem, akkor onnan törölheti, tehát nem kell feleslegesen kinyomtatni a dokumentumot, így időt és papírt takaríthat meg. A készülék teljes kapacitása 2000 lap, a papír mindkét adagolóból használható. A felhasználó nyomtathat normál vagy újrafeldolgozott papírra 165 g/m2 papírsúlyig, hőálló fóliára, címkére vagy borítékra.

Az Aficio CL2000 és CL3100N/CL3100DN speciális csomagolt szoftverekkel rendelkezik alapkiépítésben, amelyek segítségével optimalzálható a dokumentumkezelés folyamata. A DeskTopBinder -rel a hálózaton tárolt dokumentumok megtekinthetők, szerkeszthetők, áthelyezhetők, törölhetők vagy nyomtathatók, a különböző fájlok egyesíthetők és egyetlen dokumentumként nyomtathatók.

A hálózati eszközök figyelését, ellenőrzését a felhasználók is megtehetik SmartDeviceMonitor révén, mely a hálózati adminisztrátoroknak és rendszergazdáknak lehetőséget biztosít a hálózati perifériák állapotának és beállításainak a megváltoztatására, jogosultságok beállítására és statisztikák készítésére a nyomtatási szokásokról. A hálózati perifériák egy normál webböngészőn keresztül, a Web Image Monitor és a Web SmartDeviceMonitor segítségével is ellenőrizhetők. A felhasználó több meghajtóprogram közül választhat: a Windows operációs rendszerű számítógépek esetén a PCL5c és a Ricoh saját fejlesztésű, ikonvezérelt RPCS programját ajánjuk, Apple Mac. felhasználóknak az Adobe PostScript 3 is elérhető, így a nyomtatók bármilyen hálózati környezetbe harmonikusan integrálhatók.

Lavesh Lakhina, a Ricoh Europe termékmenedzsere büszkén nyilatkozott a két új eszközről: ˝Az Aficio CL3100N és CL3100DN, illetve a ˝kistestvér˝ CL2000 kiválóan illeszkedik a Ricoh lézernyomtató-családjába. A kompakt felépítés nem gátolja a hatékonyságot: ajánlott maximális terhelésük 5000 lap havonta, célcsoportunk azok a felhasználók, akik sokféle dokumentumot nyomtatnak, és fontos számukra a kiváló minőség, a nagy felbontás, a gyorsaság, illetve az alacsony üzemeltetési költség˝.

Az Aficio CL2000, az Aficio CL3100N és 3100DN a Ricoh színesnyomtató-generációjának új tagjai. Széles körű funkcionalitásuk versenyképes árral párosul, így az egyre növekvő irodai színes nyomtatási igényeket tökéletesen kielégítik. A Ricoh egyike a legszélesebb nyomtató-, másoló-, szkenner-, fax- és multifunkciós termékportfólióval, valamint szoftvermegoldásokkal rendelkező irodatechnikaieszköz-gyártóknak.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom