Connect with us

technokrata

Összefoglaló: mi megy és mi nem a Windows XP SP2-vel?

Laptop

Összefoglaló: mi megy és mi nem a Windows XP SP2-vel?

A Microsoft hivatalos bejelentés útján nyilatkozott a Windows XP második javítócsomagja kapcsán felmerült kompatibilitási problémákkal kapcsolatban.

A hosszas és alapos tesztelési folyamat során bebizonyosodott, hogy az ügyfelek alkalmazásainak többsége zökkenőmentesen működik majd tovább az SP2 letöltését követően is. Az SP2 néhány funkciója azonban megváltoztathatja a nagyobb vállalatok egyes alkalmazásainak – elsősorban a testre szabott webes alkalmazások – viselkedését, működését. Elkerülendő az ilyen esetekkel járó fennakadásokat, rendszerhibákat, már a tesztelés folyamán figyelembe vették ezeket a lehetőségeket és olyan változtatásokat, kiegészítő programokat, szkripteket biztosítanak, melyek megkönnyítik az SP2 telepítését nagyvállalati alkalmazási környezetben is.

A Microsoft egyértelmű álláspontja és javaslata, hogy azon ügyfelek, akiknél számos üzleti alkalmazás, testre szabott webes fejlesztés fut a Microsoft Windows XP mellett/alatt, először teszteljék az SP2 tulajdonságait és csak azt követően implementálják azt a vállalat gépeire. Ennek megvalósításához olyan funkciókat építettek bele az SP2 csomagba, mely lehetővé teszi az SP2 Automatic Update telepítésének ideiglenes letiltását nem felügyelt PC-knél.

Néhány cég biztosan szeretné az Automatic Update és Windows Update oldalakon keresztül történő automatikus települést ideiglenesen letiltani. Ezen szervezeteknél sok olyan nem felügyelt számítógép van, ahol a kritikus biztonsági frissítések telepítéséhez engedélyezve van az Automatic Update funkció. Mivel az SP2 telepítése augusztus 16-án, hétfőn megkezdődik az AU-n keresztül, valószínű, hogy az imént említett felhasználók ideiglenesen tehát letilthatják a Windows XP Service Pack 2 telepítését, annak érdekében, hogy több idő álljon rendelkezésre a frissítés tesztelésére és engedélyezésére. A Windows XP SP2 felügyelt terítésének bevált ajánlása egy vállalati felügyelő rendszer használata; javasolt, hogy a felhasználók használjanak egy vállalati frissítés kezelő rendszert, mint például a Systems Management Server (SMS) 2003 vagy Software Update Services (SUS). Ezekhez az eszközökhöz a Microsoft Techneten keresztül, a Windows XP SP2 részben lehet hozzájutni.

A Microsoft CRM 1.0 és1.2 megoldások nem kompatibilisek a Windows XP Service Pack 2 –vel. Ez azt jelenti, hogy a biztonsági megfontolások érdekében az alkalmazások kompatibilitása ideiglenesen háttérbe szorult. Ideiglenesen, mert a CRM 1.2-t használó ügyfelek számára már elérhető egy frissítés, aminek implementálásával ez a probléma megoldódik.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle