Connect with us

technokrata

Letölthető az új, hibamentes Mozilla, Firefox, Firebird

Laptop

Letölthető az új, hibamentes Mozilla, Firefox, Firebird

Az elmúlt hetekben kicsit rájárt a rúd a Mozilla Foundation által fejlesztett szoftverekre, de a programozók a tegnapi nap során végül kiadhatták a megújult, hibamentes változatokat.

4 kritikus biztonsági hibát javítva új verziókat jelentett meg a Mozilla Foundation a Firefox böngészőből (Firefox 0.9.3), a Thunderbird e-mailkliensből (Thunderbird 0.7.3) és a Mozilla alkalmazáscsomagból (Mozilla 1.7.2), számolt be az eseményről a Firefox.hu.

A javítások a következő biztonsági hibákat javítják:
– 249004: rossz CA tanúsítvány -8182 hibát okozott
– 250906: egy nulla karakter a file-névben hamis file-kiterjesztés értelmezést tett lehetővé
– 251381: extrém méretű PNG kép esetén túlcsordulás történhetett
– 253121: a lakat ikon kijátszható volt onunload és document.write segítségével

A korábbi XPI-s javításhoz hasonló megoldás most nem érhető el, mivel a bináris állományok cseréje szükséges. A Windows-os Firefox telepítő alkalmazás 0.9.2-es telepítését mutatja, de a már általa feltelepített alkalmazás helyesen 0.9.3-nak azonosítja magát (lehetséges, hogy a többi telepítővel is hasonló – kényelmi – problémák vannak).

A Firefox.hu weboldalon a Firefox böngészőt bemutató információk, letöltési lehetőségek érhetőek el. A site címlapján egy kis alkalmazás a böngésző verzióját figyelve figyelmeztetést ad, ha a felhasználó által alkalmazott webbrowser nem a legfrissebb Firefox böngésző, ennek tesztelése mindenkinek ajánlott.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle