Connect with us

technokrata

Végleg lehúzta a rolót a DVD-másoló szoftvert fejlesztő cég

Laptop

Végleg lehúzta a rolót a DVD-másoló szoftvert fejlesztő cég

A 321 Studios története véget érni látszik: a filmek, játékok másolására alkalmas szoftverek fejlesztésével és értékesítésével foglalkozó vállalat csődöt jelentett.

Korábbi események

Játékszoftver kiadók egy csoportja beperelte a 321 Studios fejlesztőcéget, mely leginkább a DVD-másoló szoftvere kapcsán híresült el; azt állítván, hogy az új, játékmásolásra használható programjuk szintén illegális – írtuk hónapokkal korábban. Az Atari, az Electronic Arts és a Vivendi Universal Games keresetet nyújtott be a 321 Studios, illetve annak Games X Copy szoftvere ellen, arra kérve a bírót, hogy tiltsa meg az alkalmazás terjesztését.

Ismeretes, hogy a fejlesztőcég ellen, szerzői jogok megsértése miatt még tavaly májusban hét nagy filmstúdió indított peres eljárást, melyek mögé később betársult a Macrovision is. A filmstúdiók keresete szerint a szoftverfejlesztő egyes programjai jogsértőnek minősülnek, mert megteremtik a digitális kalózkodás lehetőségét. A Macrovision azzal az indokkal szállt be a perbe, hogy a DVD-k másolása esetén a jogvédett másolásvédelem is másolásra kerülhet – illegálisan.

Az ügyben ítélkező bíró a már több mint egymillió példányszámban elkelt szoftver további értékesítését felfüggesztette; ezt követően azonban a 321 Studios átgyúrta kicsit a programot, kihagyta belőle a CSS-t kiiktatni képes modult (mely az Internetről tölthető le, ahelyett, hogy a szoftver dobozában kapott volna helyet), s újra árulta a terméket.

Lehúzzák a rolót

A St. Louis-ban alapított szoftvercég másfél hónapja azonban tényleg nagy bajba került. Robert Moore, a vállalat vezérigazgatója akkor úgy nyilatkozott, hogy rövid életének végéhez tart a 321 Studios, amit az jelez a legjobban, hogy a korábbi 400 alkalmazottról alig 20 főre fogyatkozott meg a cégnél dolgozók száma. A történet nemrég ért véget: a vállalat weboldalán az olvasható, hogy a továbbiakban már nem árulnak semmilyen szoftvert. Indokul a korábbi három peres eljárást hozták fel, ami lehetetlenné tette a cég további működését. Igaz ugyan, hogy a peer to peer hálózatokon és egyéb helyeken a program (feltört) változata számos példányban megtalálható.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp