Connect with us

Az NHHT szerint mindhárom mobilcég jelentős piaci erejű szolgáltató

Laptop

Az NHHT szerint mindhárom mobilcég jelentős piaci erejű szolgáltató

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa (NHHT) a beszédcélú hívásvégződtetés egyedi mobil rádiótelefon-hálózatban nagykereskedelmi piac vizsgálata során megállapította, hogy mindhárom mobilcég jelentős piaci erejű szolgáltató. Így például valamennyi mobilszolgáltatónak költség alapon kell meghatároznia végződtetési díjait.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa (NHHT) a beszédcélú hívásvégződtetés egyedi mobil rádiótelefon-hálózatban nagykereskedelmi piac vizsgálata során megállapította, hogy mindhárom mobilcég jelentős piaci erejű szolgáltató. Ennek következtében a tanács több kötelezettséget is kirótt a nyilvánosságra hozott határozat-tervezetében a szolgáltatókra: így például valamennyi mobilszolgáltatónak költség alapon kell meghatároznia végződtetési díjait.

Az NHHT a jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatók azonosítása és kötelezettségek előírása eljárás során két mobil nagykereskedelmi piaccal kapcsolatosan hozta nyilvánosságra kedden határozat-tervezetét honlapján. A két piac az Európai Unió Bizottságának ajánlásával megegyezően a nyilvános mobil rádiótelefon-hálózathoz való hozzáférés és nyilvános mobil rádió-telefonhálózatból történő híváskezdeményezés nagykereskedelmi piaca, valamint a beszédcélú hívásvégződtetés egyedi mobil rádiótelefon-hálózatban nagykereskedelmi piaca.

Az NHHT a nyilvános mobil rádiótelefon-hálózathoz való hozzáférés és nyilvános mobil rádiótelefon-hálózatból történő híváskezdeményezés nagykereskedelmi piaca vizsgálatakor piaci zavarra utaló jeleket nem észlelt, ezért semmiféle kötelezettség előírását nem tartotta szükségesnek e területen.

A beszédcélú hívásvégződtetés egyedi mobil rádiótelefon-hálózatban nagykereskedelmi piac vizsgálata során az NHHT úgy döntött, hogy a piac részének tekint minden mobil hálózatban végződő hívást, függetlenül attól, hogy a hívást milyen hálózatból indították. Ennek következtében a szabályozás, eltérően az eddigi gyakorlattól, már nemcsak a vezetékes-mobil irányra vonatkozik a jövőben.

Az NHH Tanácsa a verseny vizsgálatának során megállapította, hogy mindhárom szolgáltató 100 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik a saját hálózatában végződtetett forgalom tekintetében.

A tanács a jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatókra a következő kötelezettségeket rótta ki tervezetében: a hozzáféréssel és összekapcsolással kapcsolatos kötelezettség, az átláthatóság kötelezettsége, az egyenlő elbánás kötelezettsége, a számviteli szétválasztás kötelezettsége, a költségalapúság és a díjak ellenőrizhetőségének kötelezettsége.

A határozat tervezetek teljes terjedelmükben az NHH honlapján megtekinthetőek. A nyilvánosságra hozott tervezetekhez az érdekelt szolgáltatók augusztus 23-ig szólhatnak hozzá, melyet követően – az Európai Bizottság észrevételeit is figyelembe véve – várhatóan még szeptemberben megszületik a végleges döntés.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom