Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az év legnagyobb cyberjátéka: World Cyber Games 2004

Laptop

Az év legnagyobb cyberjátéka: World Cyber Games 2004

Idén negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a World Cyber Games magyarországi selejtezőjét, ahol több mint félezer játékos méri össze képességeit.

Több mint ötszáz PC-játékos méri össze tudását az 52 órás nonstop küzdelemben, azaz a World Cyber Games magyarországi selejtezőjében, melyre augusztus 27-29. között kerül sor Budapesten, a Campona Bevásárlóközpontban. 2000. óta minden évben megtartják a World Cyber Games-t, amely a világ első és legnagyobb e-sportrendezvénye. A nemzetközi döntőben hazánk egy kilenctagú csapattal vesz részt – magára az eseményre pedig október 6. és 10. között, San Francisco-ban kerül sor, 60 ország több mint 600 versenyzőjének szereplésével.

A hazai selejtező egyik szervezője, Telek Zoltán elmondása szerint néhány év alatt a játékipar dollármilliárdos üzletággá nőtte ki magát. Sok országban, például Dél-Koreában a számítógépes játékok egyfajta nemzeti sporttá váltak. Hasonló trend van kialakulóban hazánkban is; Magyarország egyébként a középmezőnybe tartozik, a világversenyeken az eddigi legjobb eredményt a tizenhatos élbolyba jutás jelentette.

A nyertesek – ahogyan tavaly – idén is a Samsung Electronics Hungary támogatásával
képviselhetik Magyarországot a nemzetközi döntőben. A selejtező alatt egyúttal egy számítástechnikai kiállítást is tartanak a szervezők a helyszínen, amelyen a nagyobb hazai és nemzetközi hardvergyártók és forgalmazók képviseltetik magukat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés