Connect with us

Az év legnagyobb cyberjátéka: World Cyber Games 2004

Laptop

Az év legnagyobb cyberjátéka: World Cyber Games 2004

Idén negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a World Cyber Games magyarországi selejtezőjét, ahol több mint félezer játékos méri össze képességeit.

Több mint ötszáz PC-játékos méri össze tudását az 52 órás nonstop küzdelemben, azaz a World Cyber Games magyarországi selejtezőjében, melyre augusztus 27-29. között kerül sor Budapesten, a Campona Bevásárlóközpontban. 2000. óta minden évben megtartják a World Cyber Games-t, amely a világ első és legnagyobb e-sportrendezvénye. A nemzetközi döntőben hazánk egy kilenctagú csapattal vesz részt – magára az eseményre pedig október 6. és 10. között, San Francisco-ban kerül sor, 60 ország több mint 600 versenyzőjének szereplésével.

A hazai selejtező egyik szervezője, Telek Zoltán elmondása szerint néhány év alatt a játékipar dollármilliárdos üzletággá nőtte ki magát. Sok országban, például Dél-Koreában a számítógépes játékok egyfajta nemzeti sporttá váltak. Hasonló trend van kialakulóban hazánkban is; Magyarország egyébként a középmezőnybe tartozik, a világversenyeken az eddigi legjobb eredményt a tizenhatos élbolyba jutás jelentette.

A nyertesek – ahogyan tavaly – idén is a Samsung Electronics Hungary támogatásával
képviselhetik Magyarországot a nemzetközi döntőben. A selejtező alatt egyúttal egy számítástechnikai kiállítást is tartanak a szervezők a helyszínen, amelyen a nagyobb hazai és nemzetközi hardvergyártók és forgalmazók képviseltetik magukat.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom